Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Přehodnocení zdroje, stačí nebo větší výkon?

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Zdravím, potřeboval bych poradit s mojí sestavou. V lednu jsem si koupil již sestavený PC, ale nevím jestli mi do budoucna bude stačit zdroj, případně aby nebyly nějaké problémy.

    Moje sestava:
    MB Gigabyte GA-MA770-DS3 (Rev. 2.0)
    Proc. AMD Phenom X3 8450 2,1GHz
    GK Gainward Radeon HD 4850, 512MB, referenční takty
    Paměti OCZ 2 x 1GB DDR2 800MHz, CL5
    HDD Seagate 500 GB, SATA 3Gb/s
    DVD/RW Samsung SH-S223F
    Chladič CPU Arctic-cooling Freezer 64 PRO
    Ventilátor 120mm vzadu

    no a nakonec zdroj Xilence 400W

    PC je sice stále v záruce, ale stejně už jsem proved změnu (nový chladič CPU), takže na tom nezáleží, hlavně aby nebyly pak problémy se zdrojem. Proto prosím o radu co a dál, jestli vyměnit za lepší, či nechat stávající zdroj. Děkuju za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    400W by stacilo, ale Xilence... Idealne by bolo ten zdroj vymenit za Corsair/Seasonic/Enermax/beQuiet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Pokud je sestava v záruce, neměnil bych nic. Výměnou chladiče CPU o záruku nepřijdeš, vždy můžeš vrátit ten původní (pokud byla zapečetěna case, záleží na domluvě s prodejcem).
    400 W zdroj Ti bude na danou sestavu stačit. Pokud plánuješ v nejbližší době upgrade sestavy, bylo by nejlepší napsat, jaké komponenty by jsi chtěl upgradovat a za jaké. Podle toho by se následně vybral zdroj.

    Možné zdroje pro upgrade:

    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 28-06-2009 v 15:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Nic vyměňovat neplánuju v nejbližší době, case zapečetěn nebyl (ale například z EasyTune to jde zjistit jestli byl již otevřen nebo ne)....no takže pokud to stačí tak v pohodě, já jsem napsal hlavně kvůli tomu, že v příručce ke grafické kartě píšou že minimálně je potřeba zdroj 450W. Ten zdroj od Xilence se mi taky nezdá no, tak to kdyžtak vyměnim až skončí záruka, ta je jen na jeden rok, protože to máme jako firemní komp.

    Jinak díky za rady, určo je využiju
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Výrobci grafických karet předimenzovávají doporučený zdroj. Reálnou spotřebu zjistíš pročtením nějaké recenze či testu grafické karty (reálná k dané testovací sestavě).
    Otevření case prodejce nezjistí
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    A ještě otázečka, kdybych chtěl v budoucnu (za delší dobu, až to nebude stačit) trošku taktovat, tak by to asi chtělo více jak 450W že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Zdroj by stačil, jen bych doporučil zakoupit kvalitnější model - Enermax či Corsair (zdroj Xilence již bude mít něco za sebou). Ale neviděl bych to tak, že bez výměny zdroje není OC možný.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Supr, díky, ten Enermax vypadá dobře, je sice drahej, ale ještě uvidim no. Máš u mě reputační body
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    zrovna tenhle zdroj od xilence (lepší zdroje od xilence tu) je do dnešních pc naprosto nevhodný má papírově jen 15A na 12V což může být teoreticky málo
    viz test náročnosti pc na zdroj sestava je hodně podobná tý tvojí (co do spotřeby jednotlivých komponent)
    na 12V je vcelku běžný požadavek na 11A(3D)mark a teoretický 13A
    na 5V (xilence má 28A) je požadavej max 4A
    a na 3,3V (xilence má 25A) taky max 4A
    vysoký nároky na 5V/3,3V měli obecně pc co využívaly AGP

    zárověň je v tom testu vidět že watty nejsou všechno (top příkon 200W, požadavek na výkon ještě o cca20% nižší)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ještě k tomu otevření case - easy tune to pozná z biosu. Tam to jde ale přemazat poté, co skříň otevřeš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Ještě k tomu otevření case - easy tune to pozná z biosu. Tam to jde ale přemazat poté, co skříň otevřeš.
    Case by musel být vybaven senzorem (mikrospínačem) detekujícím otevření case.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    No case mám CM Elite 331, tak ta předpokládám to čidlo asi nemá že? Takže to, že v easy tune je napsáno že to bylo otevřeno, tak to není směrodatný v tom případě?

    Koukal jsem na ten test s příkonem, zajímavý, no takže by mě měl teoreticky stačit bohatě ten 400W, ale ten od Xilence je dělán pro starší počítače a měl by mít lepší účinnost. Tudíž ten Seasonic by měl bohatě stačit že?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Case by musel být vybaven senzorem (mikrospínačem) detekujícím otevření case.
    videl nekdy nekdo takovy case? me teda prosly rukama mraky kompu, ale toto sem jeste nezazil.... vim ze to v biosu je, ale v praxi jsem to nepotkal

    EDIT: CM elite zadny cidlo rozhodne nema
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    No case mám CM Elite 331, tak ta předpokládám to čidlo asi nemá že? Takže to, že v easy tune je napsáno že to bylo otevřeno, tak to není směrodatný v tom případě?
    CM Elite 331 žádný senzor otevření case nemá. Takže to, co je napsáno v EasyTune je bezpředmětné.

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Koukal jsem na ten test s příkonem, zajímavý, no takže by mě měl teoreticky stačit bohatě ten 400W, ale ten od Xilence je dělán pro starší počítače a měl by mít lepší účinnost. Tudíž ten Seasonic by měl bohatě stačit že?
    IMHO zdrojem bych se nezabýval. Prodejce osadil do sestavy tento zdroj a zdroj, jakož celá sestava je v záruce. Tudíž investice do nového zdroje je nyní zbytečná ... aspoň po dobu záruky. Pokud by jsi poté zvažoval z jakéhokoliv důvodu koupi nového zdroje, Seasonics je určitě dobrou volbou.

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    videl nekdy nekdo takovy case? me teda prosly rukama mraky kompu, ale toto sem jeste nezazil.... vim ze to v biosu je, ale v praxi jsem to nepotkal
    U nových case jsem se se senzorem otevření case neshledal. IMHO asi je to řešeno "poutkem" na vysací zámek či integrovaným zámkem na bočnici (u některých case i na předních dvířkách).
    Kdysi jsem se setkal se starým desktopem, který měl pod víkem klasický koncový spínač, který detekoval otevření case.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Taký spínač predsa nie je pre výrobcu pc problém nainštalovať ...

    Imho si myslím, že na základnej doske na pinoch pre kontrolu otvorenia case jednoducho nie je switch alebo je v nesprávnej polohe ...

    Veď sa stačí pozrieť na základnú dosku, či tam vedie nejaký káblik. Ak nie, skontrolovať správnu polohu príslušného switchu podľa manuálu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-02-2011, 16:12
  2. Výstupní výkon zdroje vs. vstupní.
    Od garry48 v sekci Zdroje
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-10-2009, 12:03
  3. Zdroje: vykon zdroje
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 05-03-2008, 19:45
  4. Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 08-12-2007, 11:48
  5. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-09-2007, 00:05