OC u MSI GX610PX
čus, mám NB MSI GX610PX s turionem X2 na 1,8Ghz a chtěl jsem se zeptat jestli má někdo zkušenost s taktováním tohoto NB, žádný SW na přetaktování CPU který jsem stahnul nefunguje... někde jsem zahlédl, že se to někomu povedlo CLOCKGENEM , ten jsem tedy stahnul hned v několika verzích a ani jedna nefungovala... už vážně nevím... za rady díky
[QUOTE=Draken;264512]čus, mám NB MSI GX610PX s turionem X2 na 1,8Ghz a chtěl jsem se zeptat jestli má někdo zkušenost s taktováním tohoto NB, žádný SW na přetaktování CPU který jsem stahnul nefunguje... někde jsem zahlédl, že se to někomu povedlo CLOCKGENEM , ten jsem tedy stahnul hned v několika verzích a ani jedna nefungovala... už vážně nevím... za rady díky[/QUOTE]
Taky jsem zkoušel taktovat NB (bez úspěchu) musíš zjistit co máš na desce za clockgenerator, u clockgenu jsou psány nejčastější, a pak to zkusit. Mě to teda pokaždé vytuhlo. Jediné co se mi podařilo nataktovat byla grafická karta (X700) a pomohlo to ke zvýšení výkonu asi o 15%. Jinak z toho asi nic moc nevytáhneš.
Taky jsem zkoušel taktovat NB (bez úspěchu) musíš zjistit co máš na desce za clockgenerator, u clockgenu jsou psány nejčastější, a pak to zkusit. Mě to teda pokaždé vytuhlo. Jediné co se mi podařilo nataktovat byla grafická karta (X700) a pomohlo to ke zvýšení výkonu asi o 15%. Jinak z toho asi nic moc nevytáhneš.
hmm grafiku už taktlou mam ...bez problému (z 500/600 (ef. 1200) dám stable 675/850 (ef. 1700))
ale ten procík je fakt tabu... taky uvažuju o koupi turionu na 2,4Ghz, ale bojim se toho že by to taky nemusel NB uchladit...
ale ten procík je fakt tabu... taky uvažuju o koupi turionu na 2,4Ghz, ale bojim se toho že by to taky nemusel NB uchladit...
[QUOTE=Draken;264549]... taky uvažuju o koupi turionu na 2,4Ghz, ale bojim se toho že by to taky nemusel NB uchladit...[/QUOTE]
O tom jsem taky uvažoval. bavil jsem se o tom na nějaké výstavě s člověkem od AMD a ten mi doporučil abych se obrátil přímo na výrobce notebooku a zkusil z nich dostat informaci jestli deska podporuje CPU s vyšší frekvencí. (A samozřejmě jestli to chladič uchladí) A protože mám ACER tak jsem se na to vyprdl.
O tom jsem taky uvažoval. bavil jsem se o tom na nějaké výstavě s člověkem od AMD a ten mi doporučil abych se obrátil přímo na výrobce notebooku a zkusil z nich dostat informaci jestli deska podporuje CPU s vyšší frekvencí. (A samozřejmě jestli to chladič uchladí) A protože mám ACER tak jsem se na to vyprdl.
hmm, tak jsem se snažil přetaktovat ale nedaří se mi zjistit PLL ...
jinak by to zřejmě šlo...
teď ale řeším jiný problém, často hraju Lineage II (zejména pozdě večer) chtěl bych, aby NB co nejmíň rušil, potřeboval bych přijít na to jak NB podtaktovat třeba na 1,2GHz
protože na 800Mhz je hra nehratelná (16-17FPS ve městě 23FPS venku ) a na 1,8Ghz běhá sice jak víno (45-50FPSve městě 60FPS venku) ale NB dost hlučí....
nevím ... neznám program který by uměl měnit násobič od 1x do 9x (pro mě konkrétně 6x (200) )
a bych to schopný provádět u Turiona X2 ...
jinak by to zřejmě šlo...
teď ale řeším jiný problém, často hraju Lineage II (zejména pozdě večer) chtěl bych, aby NB co nejmíň rušil, potřeboval bych přijít na to jak NB podtaktovat třeba na 1,2GHz
protože na 800Mhz je hra nehratelná (16-17FPS ve městě 23FPS venku ) a na 1,8Ghz běhá sice jak víno (45-50FPSve městě 60FPS venku) ale NB dost hlučí....
nevím ... neznám program který by uměl měnit násobič od 1x do 9x (pro mě konkrétně 6x (200) )
a bych to schopný provádět u Turiona X2 ...
[quote=Draken;278914]... neznám program který by uměl měnit násobič od 1x do 9x (pro mě konkrétně 6x (200) )
a bych to schopný provádět u Turiona X2 ...[/quote]
RightMark CPU Clock používám ke své spokojenosti už skoro 4 roky pro turion TL30.
a bych to schopný provádět u Turiona X2 ...[/quote]
RightMark CPU Clock používám ke své spokojenosti už skoro 4 roky pro turion TL30.
tak jsem stahnul a nainstaloval RightMark CPU Clock a je to v cajku po delším prozkoumávání funkcí jsem na konfiguraci přišel... CPU mám teď na 0,8/1,2/1,8 Ghz teploty pro 1,2 do 67°C což je dobrý...
možná bude ještě výhodnější vypnout jedno nepoužívané jádro a tím bych mohl dosáhnout těch 65°C , což už by znamenalo že NB bude sticha jak pěna (nadsázka :D) ...
možná bude ještě výhodnější vypnout jedno nepoužívané jádro a tím bych mohl dosáhnout těch 65°C , což už by znamenalo že NB bude sticha jak pěna (nadsázka :D) ...