Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: nové PC, Vhodné komponenty? Nevyplatí se chvíly počkat?(do15tis.)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    6

    Chtěl bych si v průběhu 1-4 měsíců pořídit nové PC po skouknutí pár fór jsem si vybral tuto sestavu

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...8401ESF0108Q01

    záladní deska Gigabyte GA-MA790XT-UD4P (rev. 1.0) 2 812,60 Kč
    procesor AMD Phenom II X3 720 Black Edition 3 096,80 Kč
    grafická karta Sapphire ATI Radeon HD 4850 Vapor-X 1GB DDR3 11132-40-20R 3 028,20 Kč
    pamět Corsair XMS3 DHX 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz 1 881,60 Kč
    skřín Cooler Master Elite 330 černá 2 812,60 Kč
    zdroj Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W OEM 1 460,20 Kč
    mechanika Samsung SH-S223B černá, OEM 524,30 Kč
    HD Samsung SpinPoint F1 3.5" 500GB HD502IJ 1 313,20 Kč

    -Poradte prosím jestli tato sestava bude zvládat i nové PC hry (hodně mi jde o mafia 2 která nemá zatím zveřejněné požadavky)

    - Poradte jestli se bude v brzké době zlevňovat nebo zdražovat, a jestli je lepší pořídit počítač hned nebo za 3-4 měsíce.

    -Také bych rád počítač dále vylepšoval a taktoval jaké by ste doporučily chlazení na základní takotování zhruba do výkonu 3,2-3,6 Ghz

    -Doporučily by ste jednotlivé komponenty? Nebo budou stačit levnější(základní deska napřiklad)?

    -Je lepší být zkromější při výběru procesoru(koupit třeba AMD Athlon II X2 250 nebo AMD Phenom II X2 550 Black Edition) a ušetřený peníz vložit do lepší grafické karty?

    Tak se prosím vyjádřete když sem vám to tady takhle hezky vypsal
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    jestli se bude časem zlevňovat ti při stabilitě naší měny nikdo nezaručí
    já bych aktuálně koupil desku s ddr2 (škoda že se do čech nedováží žádná combo deska)

    jinak elite je papír centurion je ze silnějšího plechu
    zdroj by stačil i 400W
    x3 je ok
    bych teď vzal výprodejovou hd4850 s 512mb a za půl roku vyměnil za něco novýho
    500gb disk je nevýhodný, 640gb je lepší(má větší hustotu zápisu na plotnu=>větší rychlost) vzal bych od WD blue

    chlazení:
    coolermaster hyper 212
    nebo scythe ninja
    na grafiku případně accelero s1 (vapor je dobrý sám o sobě)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od p.roszler Zobrazit příspěvek
    Chtěl bych si v průběhu 1-4 měsíců pořídit nové PC....
    V první řadě si ujasni ten termín, protože vybírat teď sestavu, kterou budeš kupovat za 4 měsíce, je blbost a stejně se dopracuješ k tomu, že za 4 měsíce jí budeš vybírat znovu....

    Nikdo ti teď nepoví, co bude za 4 měsíce levnější, co bude novýho, co výhodnýho

    V tý době budou např. přicházet nový generace VGA, takže starší budou (nejspíš) zlevňovat a třeba taky bude 64GB SSD za litr
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Návrh sestavy - má to cenu kupovat nyní. Za 4 měsíce bude situace na trhu úplně jiná. Jaká, to Ti nikdo neřekne. Takže buď kup nyní nebo přijď za 4 měsíce a sestavíme to znovu
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 29-06-2009 v 22:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Návrh sestavy - má to cenu kupovat nyní. Za 4 měsíce bude situace na trhu úplně jiná. Jaká, to Ti nikdo neřekne. Takže buď kup nyní nebo přijď za 4 měsíce a sestavíme to znovu
    Buď jsem slepý, nebo ti tam chybí case Jinak minimálně Centurion Light, pokud bude víc peněz tak "velkého" Centuriona 5, popřípadě ještě kapánek dražší Sileo 500 s protihlukovou vystýlkou
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    6

    U grafiky sem schválně vybral tento typ..a za ten pulrok-rok bude lepší výměna nebo crossfire(hybrid crossfire)??....jak je to s chladiči..pujdou na amd3 socet amd2 chladiče? a s těmy pamněti do této desky nepujdou ddr II? Jaký je mezi nimy rozdíl krom 400kč? case tam je je prý "papírová" má to nějaký vliv?(kopat do toho nechci, snad bych neměl mít důvod)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od p.roszler Zobrazit příspěvek
    U grafiky sem schválně vybral tento typ..a za ten pulrok-rok bude lepší výměna nebo crossfire(hybrid crossfire)??....jak je to s chladiči..pujdou na amd3 socet amd2 chladiče? a s těmy pamněti do této desky nepujdou ddr II? Jaký je mezi nimy rozdíl krom 400kč? case tam je je prý "papírová" má to nějaký vliv?(kopat do toho nechci, snad bych neměl mít důvod)
    Chladič se ti vleze, ty sockety jsou rozměrově stejné, nikdo by ti tu nedoporučil něco co nebude fungovat a do Elite by jsi měl problém dát ten chladič který ti doporučil kevin a mohli by také vznikat vibrace způsobené disky či mechanikou. Navíc Centurion je mnohem líp řešen co se týče uchycení disků, chlazení atd.
    Case opravdu není jen kus zbytečného plechu pod stolem, jak někteří tvrdí, určitě nebudeš litovat
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    Buď jsem slepý, nebo ti tam chybí case Jinak minimálně Centurion Light, pokud bude víc peněz tak "velkého" Centuriona 5, popřípadě ještě kapánek dražší Sileo 500 s protihlukovou vystýlkou
    Díky za upozornění, link opraven.

    Citace Původně odesláno od p.roszler Zobrazit příspěvek
    U grafiky sem schválně vybral tento typ..a za ten pulrok-rok bude lepší výměna nebo crossfire(hybrid crossfire)??....jak je to s chladiči..pujdou na amd3 socet amd2 chladiče? a s těmy pamněti do této desky nepujdou ddr II? Jaký je mezi nimy rozdíl krom 400kč? case tam je je prý "papírová" má to nějaký vliv?(kopat do toho nechci, snad bych neměl mít důvod)
    By jsi chtěl grafiku změnit za 1/2 roku ? Crossfire se Ti nevyplatí. Investuješ peníze do grafiky, budeš muset zakoupit nový zdroj a nárůst výkonu bude min.
    Socket AM3 je fyzicky stejný jako socket AM2. Takže chladiče pro socket AM2 jdou osadit i na motherboard se socketem AM3 (do AM2 motherboardů jdou osadit AM3 procesory).
    "Papírová case" znamená, že poč. skříň je z velmi slabého plechu. Když namontuješ HDD do case a rezonance HDD se trefí do rezonance plechu case, bude Ti poč. skříň nepříjemně "bzučet" a vibrovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    6

    dík za osvětu;-) ..Pořídím teda lepší skřín. No na ten rok nb 1/2roku to jsem vzal z jednoho z prvních příspěvků...snad nebudou tak náročné hry abch to musel měnit tak rychle ale, někdy ta chvíle nastane a já se ptám jen jestli je lepší výměna nb crossfire
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od p.roszler Zobrazit příspěvek
    a já se ptám jen jestli je lepší výměna nb crossfire
    Výměna. CF nenabízí zas takový výkonový zázrak aby to stálo za 2x zdroj tepla, 2x zdroj hluku, 2x tolik místa, 2x tolik přídavného napájení (to je otázka zdroje) a samozdřejmě spotřebu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od p.roszler Zobrazit příspěvek
    dík za osvětu;-) ..Pořídím teda lepší skřín. No na ten rok nb 1/2roku to jsem vzal z jednoho z prvních příspěvků...snad nebudou tak náročné hry abch to musel měnit tak rychle ale, někdy ta chvíle nastane a já se ptám jen jestli je lepší výměna nb crossfire
    IMHO grafická karta Ti vystačí na 2 roky a potom již bude celá sestava stará. Vývoj nezastavíš. Jestli si na grafické kartě zahraješ nejnovější hry nyní, za 1 - 2 roky si je určitě na plné detaily nezahraješ. A s tím nic neuděláš
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    6

    někde v nějaké diskuzi jsem četl že se budou grafické karty ati zlevňovat ..zhruba o 1/4..slyšel jste někdo něco o tom?

    Myslíte si že budou nějaké procesory AMD 3+(jako tomu je s amd2+) které by šli do tohoto socketu? Za jak dlouho by to mohlo být? (porovnejte dobu vydání AMD2 a AMD2+ )
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od p.roszler Zobrazit příspěvek
    někde v nějaké diskuzi jsem četl že se budou grafické karty ati zlevňovat ..zhruba o 1/4..slyšel jste někdo něco o tom?

    Myslíte si že budou nějaké procesory AMD 3+(jako tomu je s amd2+) které by šli do tohoto socketu? Za jak dlouho by to mohlo být? (porovnejte dobu vydání AMD2 a AMD2+ )
    Už se zlevňovalo, teď je právě ta nejlepší doba na koupi nového železa za "pár kaček". Nedávno šla 4850 pořídit za 4 tisíce, dneska stojí 2,5 tisíce třeba. A AMD rozhodně neplánuje v nejbližší době uvedení AM3+, pokud ti jde o tohle. A pokud by na trh nové procesory s nimi i nové sockety AM3+ přišli, tvůj počítač už bude rozhodně potřebovat i novou desku, takže to momentálně neřeš, to je hudba budoucnosti
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    6

    Jaké je nejlepší provedení Ati Radeon 4850? Tiché a kvalitní chlazení má model varpor-x, jak je na tom model od gigabyte ? Gigabyte dělá i pasivní chlazení na tuto kartu, to moc hluku asi neudělá, zaručuje to kvalitní chlazení?

    http://www.alfacomp.cz/php/image.php...mg=29527av.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od p.roszler Zobrazit příspěvek
    Jaké je nejlepší provedení Ati Radeon 4850? Tiché a kvalitní chlazení má model varpor-x, jak je na tom model od gigabyte ? Gigabyte dělá i pasivní chlazení na tuto kartu, to moc hluku asi neudělá, zaručuje to kvalitní chlazení?
    Koupil jsem tedka po slevach prave ten model s chlazenim vapor-x a absolutni spokojenost :-) Pri vyberu u me hral hlavne fakt, aby byla co nejtissi a to na 100% splnuje. Podle me je lepsi varianta aktivne chlazena grafarna nez pasivne, u ktery pak clovek musi zajistit odpovidajici prutok vzduchu skrini...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nové komponenty
    Od terkino v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 08-05-2012, 20:32
  2. Myši: Myš po nějaké chvíly přestane reagovat
    Od Lukasas v sekci Periferie
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-02-2011, 17:18
  3. LCD: Vyplatí se počkat na A-MVA?
    Od TRW v sekci Monitory
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-01-2007, 23:27