Volba CPU X2 - X3
Dobrý den, zdá se mi, že můj AMD X2 6000+ má už nejlepší za sebou a uvažuji o náhradě. Především používám na FPS Hry. Moc netaktuji. Volím mezi AMD Phenom II X3 720 Black Edition x AMD Phenom II X2 550 Black Edition. Nejde ni o cenový rozdíl, ale o výkon ve hře. V testech vychází lépe X3. Ale X2 má vyšší takty .... Díky za radu.
Já být tebou tka jdu do x3 sice nové dvoujádra si nevedou vůbec špatně,ale přesto bych šel do 3 jádra časem se využije více než dvoujádro a ten frekvenční rozdíl si dotaktuješ zvýšením násobiče ,kde to s kvalitním chladičem půjde až nad 3 ghz
Máš desku která Phenomy II podporuje? Jestli jo tak minimálně zkontroluj / upgraduj bios pro podporu posledních procesorů.
[QUOTE=speedsnail;264833]Máš desku která Phenomy II podporuje? Jestli jo tak minimálně zkontroluj / upgraduj bios pro podporu posledních procesorů.[/QUOTE]
Mám desku s AM2. Takže kupuji i desku, chci přímo socket AM3, aby to vydrželo trochu do budoucna. AM2+ jsou levnější, ale ...
Mám desku s AM2. Takže kupuji i desku, chci přímo socket AM3, aby to vydrželo trochu do budoucna. AM2+ jsou levnější, ale ...
[QUOTE=speedsnail;265198]Hmm a jakou desku, s tou poradit treba nepotrebujes?[/QUOTE]
Rozhodl jsem se pro msi 790gx-g65. Bohužel, integrované GPU je mi na nic. A cena MSI 790FX-GD70 je výš. Určitě radu přivítám. /Hlavně ne Gigabyte, ač by ji mnozí rádi doporučili/
Rozhodl jsem se pro msi 790gx-g65. Bohužel, integrované GPU je mi na nic. A cena MSI 790FX-GD70 je výš. Určitě radu přivítám. /Hlavně ne Gigabyte, ač by ji mnozí rádi doporučili/
Proč ne Gigabyte ? Základní deska Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P je kvalitní motherboard s kterým rozhodně neuděláš krok vedle. Dalším konkurenten by mohla být základní deska Asus M4A79T Deluxe.
Ten ASUS byla také volba. Stejná cena jako u MSI 790FX-GD70. Je tam ten 1000,- rozdíl. Ještě je ve hře ASUS M4A78T-E, bohuže opět int. GPU. U DDR3 4Gb půjdu vyloženě na cenu. Zbytek vezmu, co mám, viz. pod čarou. Gigabyte - hřeje se, špatná podpora v ČR /na rozdíl od MSI a ASUS/
-----------------------------------------------------------------------------
AMD Athlon X2 6000+@3120MHz + Cooler Master Hyper TX2 • Gigabyte GA-M65S-S3 • MSI GTS250 OC 512MB DDR3 • DDR II 4GB 667MHz 4x1GB 2xdual • Hitachi 320GB • Maxpower PZ-500W • WD 500GB My book essential • Samsung T220 • Creative I-Trigue 3000
-----------------------------------------------------------------------------
AMD Athlon X2 6000+@3120MHz + Cooler Master Hyper TX2 • Gigabyte GA-M65S-S3 • MSI GTS250 OC 512MB DDR3 • DDR II 4GB 667MHz 4x1GB 2xdual • Hitachi 320GB • Maxpower PZ-500W • WD 500GB My book essential • Samsung T220 • Creative I-Trigue 3000
Kupuješ AM3 motherboard a máš AM2 procesor ? Nechci Ti kazit iluzi, ale na platformě AM3 nelze provozovat AM2 procesory. A ani moduly RAM Ti do motherboardu nepůjdou.
[QUOTE=kevin00;265243]Kupuješ AM3 motherboard a máš AM2 procesor ? Nechci Ti kazit iluzi, ale na platformě AM3 nelze provozovat AM2 procesory. A ani moduly RAM Ti do motherboardu nepůjdou.[/QUOTE]
Viz můj první příspěvek *Volba CPU X2 - X3*
Viz můj první příspěvek *Volba CPU X2 - X3*
Uvažoval jsem o možnosti Gigabyte - MA790XT-UD4P, ale po e-mailové komunikaci s techniky sídlící na Taipei mě to přešlo. OK, už jen RAM
k výměně základu mě vede, že jsem spustil Need for Speed: Undecover. Hra se trhala, stáhl jsem grafiku na min. - horší. Na vše max. - lepší. Odlehčil jsem procesoru. Potom se podívám na CPU - obě jádra 100%
[QUOTE=konecnyvopa;265234]Gigabyte - hřeje se[/QUOTE]
Kecy v kleci. Vyrobce ti neovlivni (respektive muze zcela minimalne) to, jaky TDP ma chipset. Hreje nvidia, ne gigabyte ;)
Kecy v kleci. Vyrobce ti neovlivni (respektive muze zcela minimalne) to, jaky TDP ma chipset. Hreje nvidia, ne gigabyte ;)
[QUOTE=cool.user;265255]Kecy v kleci. Vyrobce ti neovlivni (respektive muze zcela minimalne) to, jaky TDP ma chipset. Hreje nvidia, ne gigabyte ;)[/QUOTE]
Tomu věřím, ale technickou podporu to neřeší
Tomu věřím, ale technickou podporu to neřeší
[QUOTE=konecnyvopa;265256]Tomu věřím, ale technickou podporu to neřeší[/QUOTE]
Jakou technickou podporu myslíš ? Nikdy jsem s reklamací motherboardů Gigabyte neměl problém, hlavně jich bylo opravdu málo. Drivery na webu výrobce jsou ke stažení také bez problémů i jejich aktualizace ze strany výrobce není špatná.
Jakou technickou podporu myslíš ? Nikdy jsem s reklamací motherboardů Gigabyte neměl problém, hlavně jich bylo opravdu málo. Drivery na webu výrobce jsou ke stažení také bez problémů i jejich aktualizace ze strany výrobce není špatná.
V MB mám CPU AMD64 X26000+ 3.1GHz, 1MB, socket AM2, 89W. V seznamech podporovaných CPU Gigabyte není uvedený. /Jen starší verze na 3,00 GHz/. Prodejci v ČR mi říkali: MĚL by tam fungovat. A z Gigabyte mi odpověděli /volně přeloženo/: Co máme na stránkách podporovaných CPU to platí. Jasně. Mají pravdu. Ale ostatní výrobci tam mají podporu těchto CPU zahrnutou. Po instalaci to funguje, ale rozhazuje to takty pamětí, jede na napětí 1,5V atd. Myslím, že trochu se zamyslet nad nejvyšším modelem CPU do AM2 v té době dostupným by neškodilo ...
Asus M4A79T Deluxe, AMD, Procesor AMD Phenom II X3 720 Black Edition, to bude moje volba + nějaké ty DDR3
Vidim dobře desku za více než 4 tisíce?? No tak to je opravdu geniální tah.. Výhledem do budoucna vyhodit peníze už teď..
Myslim že Gigabyte 770 UD3 + 720BE nebo 940BE (a k tomu stávající 4GB ram) by byl zcela dostatečný upgrade. A i kdyby jsi ty paměti chtěl nechat do setu s CPU +MB, tak mi přijde tak drahá deska naprosto zbytečná. Je to dobrá deska, ale co nabídne za 1600,- navíc proti [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]?
Myslim že Gigabyte 770 UD3 + 720BE nebo 940BE (a k tomu stávající 4GB ram) by byl zcela dostatečný upgrade. A i kdyby jsi ty paměti chtěl nechat do setu s CPU +MB, tak mi přijde tak drahá deska naprosto zbytečná. Je to dobrá deska, ale co nabídne za 1600,- navíc proti [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]?
Speedsnail - opravdu Gigabyte ne. Co se týká socketu, myslím, že další generaci CPU AMD už do AM2+ nenacpu, ale do AM3 SNAD ano
Asi takhle:
Tvoje řešení: 9229kč (+-, podle eshopu)
Řešení Gigabyte MA-770-UD3, P II x3 720BE, Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1066MHz: 6070kč (podle alfy)
Cenový rozdíl: 3159kč
Rozdíl ve výkonu: Pár procent
A pokud někdy v budoucnu AMD vydá procesory do AM3+ socketu (pokud se tak budou nazývat), obě tyto desky budou již staré kousky a tak jako tak, budeš muset vyměnit i je. A pokud chceš DDR3 paměti proto, že si myslíš že ti do budoucna nabídnou nějakou výhodu, tak se celkem pleteš, protože až výjdou opravdu pořádné a cenově dostupné DDR3 paměti, tvoje deska bude zase zastaralá, jako v prvním případě a bude zřejmě nutná výměna. :thumb
Tvoje řešení: 9229kč (+-, podle eshopu)
Řešení Gigabyte MA-770-UD3, P II x3 720BE, Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1066MHz: 6070kč (podle alfy)
Cenový rozdíl: 3159kč
Rozdíl ve výkonu: Pár procent
A pokud někdy v budoucnu AMD vydá procesory do AM3+ socketu (pokud se tak budou nazývat), obě tyto desky budou již staré kousky a tak jako tak, budeš muset vyměnit i je. A pokud chceš DDR3 paměti proto, že si myslíš že ti do budoucna nabídnou nějakou výhodu, tak se celkem pleteš, protože až výjdou opravdu pořádné a cenově dostupné DDR3 paměti, tvoje deska bude zase zastaralá, jako v prvním případě a bude zřejmě nutná výměna. :thumb
Ještě mám týden, než půjde moje deska pryč. Budu přemýšlet. Se svojí myšlenkou sem člověk přijde, ale s jinou odejde. Tak to má být, díky všem
Ještě mám prosím dotaz. MB s AM2+ mají PLNOU podporu CPU se soc. AM3? Vím, že když jsem chtěl do AM2 dát CPU s AM2+ /bios podporoval/ něco tam brzdilo plnému využití. /nějaká sběrnice??/
[QUOTE=konecnyvopa;265272]Asus M4A79T Deluxe, AMD, Procesor AMD Phenom II X3 720 Black Edition, to bude moje volba + nějaké ty DDR3[/QUOTE]
Nejsem si jistej jestli zrovna tahle deska podporuje DDR3 paměti a jestli je to socket AM3, není to spíš AM2+?
Nejsem si jistej jestli zrovna tahle deska podporuje DDR3 paměti a jestli je to socket AM3, není to spíš AM2+?
[QUOTE=konecnyvopa;265301]Ještě mám prosím dotaz. MB s AM2+ mají PLNOU podporu CPU se soc. AM3? Vím, že když jsem chtěl do AM2 dát CPU s AM2+ /bios podporoval/ něco tam brzdilo plnému využití. /nějaká sběrnice??/[/QUOTE]
pomalejší je sběrnice hypertransport, ale na reálný výkon nemá její takt vliv
pomalejší je sběrnice hypertransport, ale na reálný výkon nemá její takt vliv
[QUOTE=Jandaskunk;265302]Nejsem si jistej jestli zrovna tahle deska podporuje DDR3 paměti a jestli je to socket AM3, není to spíš AM2+?[/QUOTE]
základní deska, MB, ATX, socket AM3, AMD 790FX, 4x PCIe x16, 2x PCI, 4x DDR3, 5x SATA, 1x eSATA, 1x FireWire, 1x Gb Lan, audio 7.1.
Ale to je jedno, protože takhle deska je jen zbytečný předražený kousek, který nenabídne nic navíc oproti levnějšímu gigabytu
základní deska, MB, ATX, socket AM3, AMD 790FX, 4x PCIe x16, 2x PCI, 4x DDR3, 5x SATA, 1x eSATA, 1x FireWire, 1x Gb Lan, audio 7.1.
Ale to je jedno, protože takhle deska je jen zbytečný předražený kousek, který nenabídne nic navíc oproti levnějšímu gigabytu
Tedy: vzít AM2+, ušetřit 1600,- za MB, 1800,- za DDR3 = 3400,-Kč. To vůbec nevypadá zle. /hypertransport - na výkon nemá její takt vliv, DDR2 i když na 667 mě asi také poslouží/
[QUOTE=Jiri@tncm;265307]základní deska, MB, ATX, socket AM3, AMD 790FX, 4x PCIe x16, 2x PCI, 4x DDR3, 5x SATA, 1x eSATA, 1x FireWire, 1x Gb Lan, audio 7.1.
Ale to je jedno, protože takhle deska je jen zbytečný předražený kousek, který nenabídne nic navíc oproti levnějšímu gigabytu[/QUOTE]
Aha, tak na stránkách ASUSu maj nějaký zavádějící informace anebo starý informace
Ale to je jedno, protože takhle deska je jen zbytečný předražený kousek, který nenabídne nic navíc oproti levnějšímu gigabytu[/QUOTE]
Aha, tak na stránkách ASUSu maj nějaký zavádějící informace anebo starý informace
[QUOTE=konecnyvopa;265263]V MB mám CPU AMD64 X26000+ 3.1GHz, 1MB, socket AM2, 89W. V seznamech podporovaných CPU Gigabyte není uvedený. /Jen starší verze na 3,00 GHz/. Prodejci v ČR mi říkali: MĚL by tam fungovat. A z Gigabyte mi odpověděli /volně přeloženo/: Co máme na stránkách podporovaných CPU to platí. Jasně. Mají pravdu. Ale ostatní výrobci tam mají podporu těchto CPU zahrnutou. Po instalaci to funguje, ale rozhazuje to takty pamětí, jede na napětí 1,5V atd. Myslím, že trochu se zamyslet nad nejvyšším modelem CPU do AM2 v té době dostupným by neškodilo ...[/QUOTE]
Ty se divíš, že Ti procesor AM2 nefunguje v motherboardu AM3 ? Ta podpora nebude u žádného výrobce. Procesory AM2/AM2+ v sobě nemají integrovaný řadič pamětí DDR3, ale pouze DDR2. Ten "starší" Athlon X2 250 je nový procesor do socketu AM3.
Jestli podle tohoto soudíš, že Gigabyte je špatný výrobce, pak nevím, co čekáš zrovna od Asusu.
Ty se divíš, že Ti procesor AM2 nefunguje v motherboardu AM3 ? Ta podpora nebude u žádného výrobce. Procesory AM2/AM2+ v sobě nemají integrovaný řadič pamětí DDR3, ale pouze DDR2. Ten "starší" Athlon X2 250 je nový procesor do socketu AM3.
Jestli podle tohoto soudíš, že Gigabyte je špatný výrobce, pak nevím, co čekáš zrovna od Asusu.
[QUOTE=kevin00;265314]Ty se divíš, že Ti procesor AM2 nefunguje v motherboardu AM3 ? Ta podpora nebude u žádného výrobce. Procesory AM2/AM2+ v sobě nemají integrovaný řadič pamětí DDR3, ale pouze DDR2. Ten "starší" Athlon X2 250 je nový procesor do socketu AM3.
Jestli podle tohoto soudíš, že Gigabyte je špatný výrobce, pak nevím, co čekáš zrovna od Asusu.[/QUOTE]
tam je asi zmíněná Gigabyte GA-M056S-S3
čili am2 board
Jestli podle tohoto soudíš, že Gigabyte je špatný výrobce, pak nevím, co čekáš zrovna od Asusu.[/QUOTE]
tam je asi zmíněná Gigabyte GA-M056S-S3
čili am2 board
[QUOTE=Jandaskunk;265313]Aha, tak na stránkách ASUSu maj nějaký zavádějící informace anebo starý informace[/QUOTE]
Ses asi špatně díval, já tam vidím informace dobré :thumb Stane se...
Ses asi špatně díval, já tam vidím informace dobré :thumb Stane se...
[QUOTE=konecnyvopa;265309]Tedy: vzít AM2+, ušetřit 1600,- za MB, 1800,- za DDR3 = 3400,-Kč. To vůbec nevypadá zle. /hypertransport - na výkon nemá její takt vliv, DDR2 i když na 667 mě asi také poslouží/[/QUOTE]
Vzal bych to, jak to vypsal Jiri - Gigabyte MA-770-UD3, P II x3 720BE, Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1066MHz. Pokud netaktuješ, vůbec o nic nepřijdeš a ještě ušetříš. Když se koukneš po fóru, je tu plno sestav postavených na tomto základu a nikdo si nestěžoval.
Nenechával bych si staré moduly RAM na 665 MHz, ale koupil bych nové.
Vzal bych to, jak to vypsal Jiri - Gigabyte MA-770-UD3, P II x3 720BE, Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1066MHz. Pokud netaktuješ, vůbec o nic nepřijdeš a ještě ušetříš. Když se koukneš po fóru, je tu plno sestav postavených na tomto základu a nikdo si nestěžoval.
Nenechával bych si staré moduly RAM na 665 MHz, ale koupil bych nové.
[QUOTE=kevin00;265322]Vzal bych to, jak to vypsal Jiri - Gigabyte MA-770-UD3, P II x3 720BE, Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1066MHz. Pokud netaktuješ, vůbec o nic nepřijdeš a ještě ušetříš. Když se koukneš po fóru, je tu plno sestav postavených na tomto základu a nikdo si nestěžoval.
Nenechával bych si staré moduly RAM na 665 MHz, ale koupil bych nové.[/QUOTE]
Dám na radu a vezmu to. Díky. Staré moduly by to brzdily? /Na ty jediné nemám kupce :-(/
Nenechával bych si staré moduly RAM na 665 MHz, ale koupil bych nové.[/QUOTE]
Dám na radu a vezmu to. Díky. Staré moduly by to brzdily? /Na ty jediné nemám kupce :-(/
[QUOTE=konecnyvopa;265383]Dám na radu a vezmu to. Díky. Staré moduly by to brzdily? /Na ty jediné nemám kupce :-(/[/QUOTE]
jdou přetaktovat aspoň na 800mhz cl5?
bych to s nima zas tak tragicky neviděl (jdu kouknout po nějakým testu)
jdou přetaktovat aspoň na 800mhz cl5?
bych to s nima zas tak tragicky neviděl (jdu kouknout po nějakým testu)
[QUOTE=konecnyvopa;265383]Dám na radu a vezmu to. Díky. Staré moduly by to brzdily? /Na ty jediné nemám kupce :-(/[/QUOTE]
Ano, staré moduly RAM by sestavu brzdily. Nízká frekvence s vysokým časováním by jistě výkon sestavy brzdily.
Ano, staré moduly RAM by sestavu brzdily. Nízká frekvence s vysokým časováním by jistě výkon sestavy brzdily.
[QUOTE=Jiri@tncm;265318]Ses asi špatně díval, já tam vidím informace dobré :thumb Stane se...[/QUOTE]
No koukal, koukal jsem se totiž na český stránky ASUS a tam tu desku ani nemaj, jak jsem teď zjistil :D
Každopádně k tý desce Gigabyte, mám téměř stejnou (akorát DS3 místo UD3) už od ledna a nemůžu si stěžovat ;)
No koukal, koukal jsem se totiž na český stránky ASUS a tam tu desku ani nemaj, jak jsem teď zjistil :D
Každopádně k tý desce Gigabyte, mám téměř stejnou (akorát DS3 místo UD3) už od ledna a nemůžu si stěžovat ;)
[QUOTE=Jandaskunk;265414]No koukal, koukal jsem se totiž na český stránky ASUS a tam tu desku ani nemaj, jak jsem teď zjistil :D[/QUOTE]
http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=cs-cz&model=M4A78T-E&product=1&os=24 ;)
http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=cs-cz&model=M4A78T-E&product=1&os=24 ;)
[QUOTE=Richmond;265435]http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=cs-cz&model=M4A78T-E&product=1&os=24 ;)[/QUOTE]
Vim vim, já už to viděl :D, ale hold na českých jsem to nenašel, na anglických už to mají. Díky za osvětu :D
Vim vim, já už to viděl :D, ale hold na českých jsem to nenašel, na anglických už to mají. Díky za osvětu :D