Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Graficka karta do AGP

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    3

    Ahoj,
    potreboval bych vedet jestli ma nejaky smysl davat do nasledujici sestavy nejakou slusnou grafiku aby to zvladlo soucasne hry(rozumej Gothic 3 atd.) ?

    CPU : AMD Barton 2600+
    RAM : 512 DDR 400Mhz (ty bude potreba vymenit, ze ? )
    MB : neco od MSI s nForce2

    Nebo uz je to natolik velka plecka, ze to nema zadnou sanci ?

    Premyslel jsem o
    Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 Pro 512MB( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42150) nicmene nevim, jestli ji bude stacit CPU krmit daty

    Sapphire Atlantis ATI Radeon X1650 Pro 256MB (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40437)

    Gainward 8095-Bliss 7600GS 256MB (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40440)

    Gainward 8248-Bliss 7600GT 256MB
    (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42040)

    Club3D 6600GT 128MB (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30034)


    Budu moc rad kdyz, se ozvou i ostatni "pleckari" se svyma zkusenostma....

    DIky

    PS: Samozrejme by bylo nejlepsi tohle cele zahodit a koupit si novy MB,CPU,RAM a GC, ale na to ted momentalne nemam, tak hledam alternativni reseni....
    Naposledy upraveno uživatelem Heevy: 04-01-2007 v 12:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Konnor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    284

    No já myslím, že je celkem zbytečný do toho rvát cokoliv výkonějšího jak 7600GS. řešil jsem nedávno ten samej problém a nejlepší řešení pro mě bylo vyměnit celé pc. Otázka kolik máš finančních prostředků. Jestli by nebylo lepší to rozprodat a nakoupit něco lepšího.
    (něco ve smyslu: athlon64 939, ramku použiješ tu co máš, přikoupil bych ještě jednu stejnou do dualu, grafiku do PCX, MB, zbytek bych použil z předchozí sestavy,...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Čau, mám Celeron 3,06GHz, 1024MB RAM a od vánoc jsem si koupil ATI X1650Pro (ta co tam máš napsanou). Jsem spokojen, Carbony a Age of Empires dávám na nejvišší bez seknutí! Doporučuji!!! Lepčí než tuhle bych nedoporučoval! Pač ti to bude brzdit zbytek PC)! Jestli budeě chtít koupit novej PC tak doporučuji rozprodat to co ti ze starého zbylo až na Bednu a CD/DVD! Jinak nemá už cenu kupovat DDR pamětí, DDR 2 jsou v módě! Jestli jsem ti poradil dobře, tak mi pls přidej Reputační body, dík!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    127

    taky není špatný nápad vyzkoušet hry na nejmenší detaily rozlišení ať vidí jak mu to brzdí systém, zjistil jsem že u mě je jediná brzda grafika mám 6600GT na AXP 3000+ barton 1gb ram
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    84

    x1650Pro
    x1950Pro je zbytečný luxus pro zbytek sestavy, ne že by si rozdíl nepoznal, ale to raději přemýšlej o podeji toho co máš a nákupu sc939, jak už někdo navrhoval
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Já bych to udělal takto!:
    Koupil X1650pro a z bazaru koupil aspoň ještě nějakou 256MB RAM a jsi úplně v pohodě!
    Barton 2600+ ještě není stroj k zahození, jak říkám X1650pro je ideál + nějaká ta RAMka aspoň ještě ta 256MB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Fox_22
    taky není špatný nápad vyzkoušet hry na nejmenší detaily rozlišení ať vidí jak mu to brzdí systém, zjistil jsem že u mě je jediná brzda grafika mám 6600GT na AXP 3000+ barton 1gb ram
    Tohle nějak pořád nechápu... Jsem natvrdlej...

    Citace Původně odesláno od Heevy
    Ahoj,
    potreboval bych vedet jestli ma nejaky smysl davat do nasledujici sestavy nejakou slusnou grafiku aby to zvladlo soucasne hry(rozumej Gothic 3 atd.) ? (...)
    Sice budu jak zaseklá deska, protože to tu už zaznělo, ale rozhodně bych dokoupil dalších 512MB RAM a kartu buď X1650Pro (nebo 7600GS, ale spíš ATi), vážně tam nemá cenu kupovat nic lepšího. Přidáním paměti si pomůžeš taky velmi a grafika to jenom podtrhne. Není to zas tak strašný stroj.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    pridam se taktez. kup X1650pro a 512MB RAM. Na 939 bych nesetril... radsi na novej Intel
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    84

    no špatně jsem to napsal... chtěl jsem říct to, že pokud chce přemýšlet o x1950Pro, tak aspoň na sc939 a to už ne agp
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    Citace Původně odesláno od Heevy
    Ahoj,
    potreboval bych vedet jestli ma nejaky smysl davat do nasledujici sestavy nejakou slusnou grafiku aby to zvladlo soucasne hry(rozumej Gothic 3 atd.) ?

    Budu moc rad kdyz, se ozvou i ostatni "pleckari" se svyma zkusenostma....

    PS: Samozrejme by bylo nejlepsi tohle cele zahodit a koupit si novy MB,CPU,RAM a GC, ale na to ted momentalne nemam, tak hledam alternativni reseni....
    Ahoj, zdraví tě taky jeden plečkař... původně jsem byl rozhodnut postavit tak za 25 novej komp, ale pak jsem objevil 7600 GT AGP /Leadtek/ a novej stroj odložil na neurčito. Myslim, že tak rok až dva s tim vydržim. Dohrál jsem na tom Dark Messiah a teď jedu Oblivion /Gothic je na řadě/.
    Mám to samý co ty, akorát s 1GB paměti /2x 512, 400 cl 2.5/ a je to tak na hranici. Asi by to chtělo těch 512 MB přidat, ale tím bych přišel o duál. Nemohl by někdo odhadnout jak by se to zrušení duálu / a zvětšení paměti/ projevilo ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Leroj
    (...) Nemohl by někdo odhadnout jak by se to zrušení duálu / a zvětšení paměti/ projevilo ?
    Osobní zkušenost nemám, 1,5GB RAM by tahle sestava klidně snesla (není to ale už zbytečné? No... i když třeba Battlefield II, že... ) a taky bych řekl, že v některých hrách by se to projevilo... ale jenom na loadech, na průběžné plynulosti asi moc ne. Jinak ohledně dual 1024MB versus single 1536MB - já osobně bych měl radši 1,5GB než 1GB v duálu. To jest můj názor - víc se, myslím, projeví velikost RAM, než dvoukanál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    84

    no hlavně na AthlonechXP je to pouze pseudoDual, víceméně jen název nic víc, nemá to absolutně vliv na realný výkon, navíc když jsem do svého staršího kousku nf2 přidal třetí pamět, tak mi stejně pořád tvrdil že je dual =))) a pamět byla pořád stejně ryhlá =)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Konnor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    284

    No myslím že dual má vliv spíš na takový to známý načítání (tím že se zvýší datová propustnost), ale větší paměť je hold větší pamět a vejde se tam víc věcí, tím usuzuji, že se zlepší běh náročných apolikací viz. batlefield,...
    samozřejmě že ideální by bylo hafo Ram v dualu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele sob007
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    72

    No tak já mám taky podobnou sesta akorát 2x512 ram. Původně byl v plánu nákup c2d ale jelikož sem nesehnal všechny prachy tak sem zvolyl řešení koupit novou desku a procák pro sk939 a grafiku x1950pro a ty starý 3 věci prodat když sem to propočitával a nad tým jsem přemýšlel hodně dlouho tak to byla pro mě nejlepší možnost. Já to hlavně dělám kvuly novýmu lcd chci si zahrát aji v rozlišení 1600x1200 což s tou starou 9600pro nemám šanci takže asi tak
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Konnor
    No myslím že dual má vliv spíš na takový to známý načítání (tím že se zvýší datová propustnost), ale větší paměť je hold větší pamět a vejde se tam víc věcí, tím usuzuji, že se zlepší běh náročných apolikací viz. batlefield,...
    samozřejmě že ideální by bylo hafo Ram v dualu
    ja bych mnohem radsi 512MB SDRAM nez 256MB DDR2 1066 a rozhodovani se 1GB DDR266 nebo 512MB DDR2 1066 by taky netrvalo dlouho
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. grafická karta
    Od Arasis v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-07-2010, 22:47