Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Štvorjadro - Intel alebo AMD?

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Dotaz je jednoduchý : dostal som za úlohu zostaviť cenovo prijateľné pc určené na bežnú domácu prácu - tzn. spracovanie domáceho HD videa, fotiek, nejaká hra určite ... Zastavil som sa pri výbere procesora, zbytok je vyriešený. Takže Intel C2Q Q8300 alebo Phenom II X4 810, na základe porovnávacích testov sa neviem rozhodnúť ....Rozdiel v cene oboch platfôrm je relatívne zanedbateľný (10€) v neprospech intelu ...

    Aký je váš názor?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Osobne bych volil x810.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Myslím, že je to věcí osobního vkusu. Jsou jedinci co by si AMD nikdy nekoupili. Já se osobně AMD v desktopu nebráním. I když, kdyby ten rozdíl byl tak zanedbatelný tak Intel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    AJ bych šel do AMD. V tuto chvili si myslim maji lepší procesory. Kdybych si kupoval tak nyní asi jen do AMD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    I kdyby ty procesory jak od Intelu tak od AMD byli úplně stejné, socket 775 nám už bohužel nic nenabídne, zato AM3 od AMD ještě ano, takže je tu nějaká možnost upgradu Jsem pro AMD, chybu určitě neuděláš
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    No možnosť budúceho upgradu som tiež zvažoval, ale budúci majiteľ o upgrade nechce ani počuť (proste ho nechá dožiť). V tomto smere je to teda jedno ....

    A čo spotreba - v tej je na tom lepšie Intel
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Tiez by som pridal svoj hlas pre Intel. 775 je premakany, AM3 este na vrchole nie je. Ale to je moj sukromny nazor vzhladom na "budúci majiteľ o upgrade nechce ani počuť".
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Asi taky intel, ale spíše kvůli spotřebě (a tím pádem potřebnému chlazení) viz zde. http://www.neoseeker.com/Articles/Ha...review/15.html
    Vypadá to že nejsi sám, kdo má podobné dilema. Stačí tohle strčit do googlu:
    Intel C2Q Q8300 vs Phenom II X4 810 consumption
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    jj, presne tak som postupoval

    Predsa len pre prácu s hd videom, čo bude pre pc asi najväčšia záťaž, sa mi zdá výhodnejší-výkonnejší ten Q8300, navyše po pretakte (čomu sa majiteľ nebráni) je na tom ešte lepšie ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    imho trochu divnej výběr když q8400 je levnější než q8300
    a phenom 920 je levnější než 810
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    imho trochu divnej výběr když q8400 je levnější než q8300
    a phenom 920 je levnější než 810
    Mohol by si prosím napísať kde? Z e-shopov, v ktorých nakupujem, nemá ani jeden phenoma 920 (daktoré ani v ponuke), a lacnejšiu Q8400 taktiež nie
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Mohol by si prosím napísať kde? Z e-shopov, v ktorých nakupujem, nemá ani jeden phenoma 920 (daktoré ani v ponuke), a lacnejšiu Q8400 taktiež nie
    třeba patro.cz (ikdyž máš pravdu s tím že 920 se asi doprodává)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    njn, ale zasa sa dá tá Q8300 dotaktovať ...
    Takže na 90% to bude intel, objednávať sa bude v pondelok - takže ešte je čas na vaše prípadné argumenty prečo nie intel
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,247

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    njn, ale zasa sa dá tá Q8300 dotaktovať ...
    No, nevim, jestli mam spatny kus, ale moje Q9300 se da taktovat fakt mizerne, nez se mi ho podarilo slusne zestabilnit, dalo to dost prace ... je to mozna vazne jen vada kusu, ale osobne bych sel taky do AMD
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    ono aj keby to nakoniec bol Phenom, taktovať sa bude a tiež nie je istota, že to pôjde hladko ... aj keď vo všeobecnosti sú phenomy na tom vcelku dobre, tiež môžem naraziť na slabší kus ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Budoucí sockety: Intel news-obecné novinky a infa Intel nejen procesorů
    Od flanker v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 55
    Poslední příspěvek: 28-10-2018, 22:40
  2. Upgrade PC - platforma AMD alebo Intel - herný PC..
    Od Heat22 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 27-09-2011, 08:53
  3. rada ktoru zostavu AMD alebo Intel
    Od jlesak v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 01:25
  4. Sestavy, notebooky a PDA: AMD HTPC alebo Intel HTPC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-12-2007, 11:42
  5. amd alebo intel okolo 10 000,-
    Od otam85 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 29-12-2006, 13:14