Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo R500

VencaX (3686)|3.7.2009 16:47
Dobrý den,

chtěl bych si pořídit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Lenovo R500 do školy a na občasné hraní spíš méně náročných her. Ale i přesto bych se chtěl zeptat jestli bych na něm rozjel bez trhání hry typu Crysis, Mass Effect, ... (samozřejmě s nízkým rozlišením a detaily)

A také bych se chtěl zeptat, jestli je to vhodná volba. Chci kvalitní a odolný note s využitím hlavně do školy.

Děkuji předem za odpovědi.
xmarek (1676)|3.7.2009 16:58
Co se týče hratelnosti těchto her na to Vám osobně nedokážu odpovědět. Ale co se týče kvality tak to není špatná volba. Bohužel se u něj vyskytují neduhy, které byly v minulosti Thinkpadům zapovězeny. A to vrzající plasty, špatné slícování. Dokonce jsem zaznamenal věc, kterou bych opravdu u těchto notebooků nečekal a to jsou problémy s panty. Dokonce jsem viděl i prasklý.
matyyy (2527)|3.7.2009 16:58
crysis na hd3470 je dobrý joke
ntb je buď mobilní nebo herní (za poněkud jinou částku)
Ihales (207)|3.7.2009 17:03
mass asi jo i v nativnim rozliseni ale opravdu nejnizsi detaily, stiny, film grain, blure effect a AA vypnuty. Ovsem ve vetsich soubojich se to mozna bude kousat. Co se tyce crysis tak nevim ale vzhledem k jeji narocnosti tak bude urcite horsi nez dobre optimalizovany mass.
Na noseni do skoly co se tyce odolnosti bych rekl ze vydrzi (Lenovo je dobra znacka), ale je to 15" takze celkem velky na kazdodeni noseni. Pokud nekeca uvadena vydrz 4 hodiny (jako ze by nemusela) tak krom te velikosti bych na nem nevidel nic spatneho.
PS: mozna to rozliseni neni nejlepsi ale to zalezi na kazdem uzivateli co povazuje za prijatelne.
jrx (1880)|3.7.2009 17:08
[QUOTE=Ihales;266150]PS: mozna to rozliseni neni nelepsi ale to zalezi na kazdem uzivateli co povazuje za prijatelne.[/QUOTE]

To rozlišení je více než ok. Vem si že v minulosti jsme většina z nás začínali na 15'' CRT s 1024*768 a dívalo se na to dobře, tohle je o 0,4'' větší displej a pár desítek pixelu větší rozlišení. Ale někdo si raději kazí oči na notebookových displejích s rozlišením, které se hodí pro 22'' stolní LCD. :)
Ihales (207)|3.7.2009 17:10
no ja mam toto rozliseni na 13" a povazuju ho za dobre (a pro me prijemne) a na 19" crt mam 1600x1200 a to same, proto rikam ze zalezi na uzivateli
VencaX (3686)|3.7.2009 20:50
Nechám si ještě chvíli čas na rozmyšlenou.
S velikostí notebooku máte pravdu, problém je ale v tom, že 14" je pro mě už moc drahý pokud počítám s grafickou kartou lepší než intel x4500mhd. Rozlišení jsem chtěl původně také větší, ale na 14" by mi vůbec nevadilo - zkusím počkat, třeba ceny o něco klesnou a objeví se nějaký ten 14" kousek s nvidia nebo ati grafikou.

Ty hry to je opravdu max, co bych od toho mohl chtít. Chtěl jsem si je zahrát aspoň trochu přijatelně - na mém stoláku to nejde zrovna nejlíp i na minimum detailů. I když řekl bych že někdy jde Crysis ještě líp než Mass.

Děkuji všem za odpovědi.