Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: Chyba při instalaci

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    17

    Ahoj,
    chtěl jsem si na notebook Dell 1545 nainstalovat na druhý disk Win Xp.
    Vše šlo v pořádku, systém se bootoval až do chvíle kdy má přijít výběr ( instalace systému, konzole pro zotavení, ... )
    Skončí to modrou smrtí, s touto chybou:

    Kód:
    Byly zjisteny potize a system windows byl ukoncen, aby nedoslo k pozkozeni pocitace.
    
    Pokud je to poprve, co vidite obrazovku s chybou zastaveni pocitace, 
    restartujte pocitac. Pokud se obrazovka objevi znovu, pokracujte temito kroky:
    
    Zkontrolujte zda v pocitaci nejsou viry. Odeberte vsechny nove nainstalovane jednotky a radice pevnych disku. Zkontrolujte, zda je pevny disk
    spravne konfigurovan a zakoncen.
    Pomoci programu CHKDSK /F zkontrolujte pozkozeni pevneho disku a pote restartujte pocitac.
    
    Technicke informace:
    *** STOP: 0x0000007B (0xF78D663C,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)
    Disk mám rozdělený na tři party, na jednom je Vista, na jednom Win 7 RC a na třetím mělo být XP.
    Na stránkách Dell jsou pro tento notebook i drivery na XP, takže podporované by to být mělo.
    Nevíte v čem je chyba ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,267

    Máš HDD přepnutý do Native IDE modu ? Win 7 i Win Vista mají AHCI drivery integrované v sobě, ale WinXP ne
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    17

    Díky,
    v biosu byla možnost 1) disabled 2) ata 3) ahci
    Nastaveno bylo ahci, tak jsem přepnul na klasické ata.
    Instalace proběhla v pohodě, ale teď je problém, že se mi při spuštění nenabídne možnost spustit Vistu, nebo Win 7, ale hned se spouští XP.
    Pokud přepnu na ahci, je to úplně stejné, akorát se při spouštění XP ukáže chyba.
    Jak tedy mohu zase zpřístupnit možnost spuštění ostatních OS ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,267
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    17

    Nakonec jsem si řekl, že si připravím instalační cd i s driverem. Ale problém je, že mi pořád něnaběhně výběr na ostatní OS.
    Pokaždé přímo nabíhá windows XP. Jak tedy xp odstraním, když se nemžu dostat do jiného OS ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,267

    Post č. 4
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Post č. 4
    Návod jsem četl, ale já bych potřeboval pouze naformátovat odíl s XP.
    Ovšem nevím jak když se nemůžu dostat do jiného OS.
    Podle návodu by to šlo, ale problém je v tom, že nemám instalaci Visty.
    Vím, že to komplikuju, ale nevím si nějak rady.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,267

    Řekl bych, že bez instalačního CD/DVD s Win Vista se asi dál nedostaneš
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    17

    Tak pokud není jiná cesta, tak instalaci visty bych si sehnal. Zkoušel jsem to podle toho návodu, ale žádná verze EasyBCD mi nefunguje a program VistaBootpro potřebuje pro práci netframework, který při instalaci stahuje komponenty z internetu a já v notebooku nemám síť.
    Není nějaká možnost jak odstranit xp a vrátit se tak do původní fáze, kdy jsem měl Vistu a Win 7 ?
    Xp bych si mohl potom lehce doinstalovat i s ahci ovladačem, ale momentálně potřebuju XP odstranit a konečně se dostat do ostatních OS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,267

    Ty jsi totiž postupoval naprosto obráceně. Pokud instaluji několik OS najednou (platí u Win), musíš začít nejstarší verzí a skončit tou nejnovější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Mozno by pomohol nejaky specializovany soft - boot manager. Nepotrebujem ho, tak som to este neskusal, ale urcite existuje.

    Vlastne nieco take je na - Hiren's BootCD - na stranke klikni na "Details...", posle ta to na zoznam software.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,267

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Mozno by pomohol nejaky specializovany soft - boot manager. Nepotrebujem ho, tak som to este neskusal, ale urcite existuje.
    IMHO stačilo by instalační médium Win Vista a problém by byl vyřešen.

    Ještě mě napadá. Máš instalační USB/DVD Win7 ? Jestli ano, udělej vše podle návodu akorát s instalačním médiem Win7. Ztratit již nemáš co a Win Vista jsou defakto stejné jako Win7.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    17

    Ano, právě že jsem to dělal přesně naopak. Sice vím že se to dělá od nejstaršího, ale nějak jsem si to neuvědomil.
    Potřebuji nějaký boot manager, jak řekl EditorPO, ale zatím včichni potřebují net framework, takže musím rozchodit tu síť, jinak se asi nechnu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,267

    A odkud nyní píšeš ? Nemůžeš si z tohoto PC stáhnout Framework a pomocí flashky přenést na NB ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    17

    Právě že to jsem udělal, ale framework si stahuje součásti i při instalaci. Zkouším nějaké manažery na správu disku, tak snad něco půjde.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows XP: chyba pri instalaci
    Od tepan v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-09-2014, 16:32
  2. Chyba při instalaci patche
    Od Domingster v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-06-2012, 21:00
  3. Chyba pri instalaci Win
    Od Z.u.b.r v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 70
    Poslední příspěvek: 31-05-2011, 08:58
  4. Chyba při instalaci Win XP
    Od KunNy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-05-2009, 10:47
  5. Chyba při instalaci
    Od lukasxxxk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 30-12-2008, 15:39