Jaky batoh pro Dell XPS 16?
Ahojte.
Potrebuji poradit s vyberem batohu pro notebook. Bude vyuzivan na prenaseni do skoly (VS-takze snad mene knizek:)) s ucebnicemi.
Mam vybrany tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Libi se mi hlavne designove.
Jen se bojim, aby se mi tam ten notebook vesel.
Rozmery Dell XPS 16 jsou 384.9 x 24.1-33.95 x 254.6 mm.
Rozmery vaku v batohu: 400 x 40 x 260 mm
Tedy nejvetsi problem asi bude, jestli tech 260 mm - 254,6mm = 0,54mm bude stacit,aby se notebook vesel na sirku.
Dale bych chtel jeste tuto kapsu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Budu rad za kazde rady k oboum polozkam + pripadna doporuceni.
Predem diky.
Potrebuji poradit s vyberem batohu pro notebook. Bude vyuzivan na prenaseni do skoly (VS-takze snad mene knizek:)) s ucebnicemi.
Mam vybrany tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Libi se mi hlavne designove.
Jen se bojim, aby se mi tam ten notebook vesel.
Rozmery vaku v batohu: 400 x 40 x 260 mm
Tedy nejvetsi problem asi bude, jestli tech 260 mm - 254,6mm = 0,54mm bude stacit,aby se notebook vesel na sirku.
Dale bych chtel jeste tuto kapsu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Budu rad za kazde rady k oboum polozkam + pripadna doporuceni.
Predem diky.
Mě se osobně nelíbí ta cena. Osobně mám dobré zkušenosti s batohy firmy Topgal. Občas se tam vyskytnou i akce a pak je možné koupit dobrý batoh i za hubičku. Vám by se mohl hodit vzhledem k rozměru tento http://www.topgal.cz/batohy/na-notebook/HIT-599/D---Blue/
no uvadeny nb se tam v pohode vleze (jsou tam rezervy 5mm) ale jestli muzu doporucit, tak jsem taky nedavno kupoval batoh od firmy dicota a dostal jsem k tomu dozivotni zaruku (+2roky v obchode). Navic vetsina jejich vyrobku ma pouzdro vyjimatelne, takze se da kdyztak dat do jineho batohu/tasky v pripade jineho cestovani. Treba tenhle mi pripada dobry. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
PS: nejlepsi je si to jit osobne vyzkouset. Ve vetsine prodejen ti vyhovi a kdyby nesedel tak ho nemusis kupovat. Ono ani prilis velkej obal neni dobrej.:)
//edit: tak ne dozivotni ale "pouhych" 30 let :D
PS: nejlepsi je si to jit osobne vyzkouset. Ve vetsine prodejen ti vyhovi a kdyby nesedel tak ho nemusis kupovat. Ono ani prilis velkej obal neni dobrej.:)
//edit: tak ne dozivotni ale "pouhych" 30 let :D
[QUOTE=Ihales;266292]no uvadeny nb se tam v pohode vleze (jsou tam rezervy 5mm) ale jestli muzu doporucit, tak jsem taky nedavno kupoval batoh od firmy dicota a dostal jsem k tomu dozivotni zaruku (+2roky v obchode). Navic vetsina jejich vyrobku ma pouzdro vyjimatelne, takze se da kdyztak dat do jineho batohu/tasky v pripade jineho cestovani. Treba tenhle mi pripada dobry. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
//edit: tak ne dozivotni ale "pouhych" 30 let :D[/QUOTE]
Vypada pekne, ale je maly pro muj notebook.
U toho Crumpleru by mela byt taky dozivotni zaruka.
//edit: tak ne dozivotni ale "pouhych" 30 let :D[/QUOTE]
Vypada pekne, ale je maly pro muj notebook.
U toho Crumpleru by mela byt taky dozivotni zaruka.
omlouvam se spatne jsem se podival na prvni rozmer :mistake ale tady tenhle by mel stacit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale cena je uz take vysoka prece jen uz je to vetsi notebook. Ten nabizeny xmarkem me ale pripada take jako dobra volba.
Ten vypada pekne, ale je uz drahy a myslim, ze nema kapsu(pouch) pro notebook. Ten crumpler maji na ts bohemii za 1400.
V tom pripade bych sel asi do nej 2k za batoh na notas uz je fakt dost. Jen jeste jednou pripomenu nejlepsi je zkontrolovat batoh osobne. Aby bylo dno vyztuzeno, kapsa na nb byla alespon kus nad dnem (aby pri polozeni na zem hned nedostal pecku, pokud je ale dno velmi dobre vyztuzene, treba nejakym "gumoplastem", tak to neni bezpodminecne nutne) a aby byli dobre nahore prisity popruhy, pri vetsi zatezi (a to nb je) se mivaji tendenci trhat.
Tak batoh si uz budu kupovat.
Ted jeste resim pouzdro. Velikost 16" palcoveho notebooku je specificka.
Mel bych asi nakonec zajem o toto pouzdro:
http://prodejonline.cz/288/d.608182.Belkin_Neoprene_Sleeve_for_Notebook_up_to_17_#39;__hneda_modra.html
Vnitřní rozměry: 40.5cmx31.5cmx4cm
Na vysku je tam rezerva 6 cm, neni to uz moc u pouzdra?
Nebo pripadne jeste toto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zde je ale zase problem na vysku, kde chybi asi 1 cm.
Ted jeste resim pouzdro. Velikost 16" palcoveho notebooku je specificka.
Mel bych asi nakonec zajem o toto pouzdro:
http://prodejonline.cz/288/d.608182.Belkin_Neoprene_Sleeve_for_Notebook_up_to_17_#39;__hneda_modra.html
Vnitřní rozměry: 40.5cmx31.5cmx4cm
Na vysku je tam rezerva 6 cm, neni to uz moc u pouzdra?
Nebo pripadne jeste toto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zde je ale zase problem na vysku, kde chybi asi 1 cm.
notebook uz mate koupen? vetsinou tam vyrobce prida klasickej neopren. Pokud je jiz koupen a pouzdro tam nebylo pak jednoznacne radsi vetsi obal maly je naprosto k nicemu, ale je dulezite si uvedomit ze se zrejme nevejde v tomto obalu do batohu. Dale je dulezite si polozit otazku zda je to vubec nutne...(za usetrene penize lze treba koupit batoh o kategorii lepsi)
//edit: ted koukam na ten mensi obal a teoreticky by se tam mohl vlezt, ale urcite bych to sel vyzkouset osobne.
//edit: ted koukam na ten mensi obal a teoreticky by se tam mohl vlezt, ale urcite bych to sel vyzkouset osobne.
Notebook zatim koupen neni, ale bude asi bez neoprenu. Mysite, ze u toho cerveneho obalu nebude vadit, ze na vysku je ten notebook o 1cm vetsi?
Ten batoh je myslim dostatecne kvalitni, nebo v cem je treba horsi?
Diky za odpovedi;).
Diky za odpovedi;).
[QUOTE=Dave777;267335]Notebook zatim koupen neni, ale bude asi bez neoprenu. Mysite, ze u toho cerveneho obalu nebude vadit, ze na vysku je ten notebook o 1cm vetsi?
Diky za odpovedi;).[/QUOTE]
Nerikam ze batoh je horsi nebo spatny, ale vzdy se najde neco lepsiho ;) ale myslim ze by stacil i bez dalsiho pouzdra. S koupi brasny bych skutecne pockal az po koupu nb. Ja jsem take nikde nemel psano ze tam obal bude a prece tam byl. A to ze je cerveny obal mensi o 1 cm by mozna mohlo byt vykompenzovano jeho vetsi sirkou a delkou.
Diky za odpovedi;).[/QUOTE]
Nerikam ze batoh je horsi nebo spatny, ale vzdy se najde neco lepsiho ;) ale myslim ze by stacil i bez dalsiho pouzdra. S koupi brasny bych skutecne pockal az po koupu nb. Ja jsem take nikde nemel psano ze tam obal bude a prece tam byl. A to ze je cerveny obal mensi o 1 cm by mozna mohlo byt vykompenzovano jeho vetsi sirkou a delkou.
A myslite, ze kdyz bude pouzdro vetsi, tak to bude problem? Pripadne u toho cerveneho chybi zase 1 cm, tak nevim, jestli se tam vleze.
Kdybych mel moznost, tak bych zasel do obchodu a otestoval, ale ve Zline zadny takovy obchod neni.
Kdybych mel moznost, tak bych zasel do obchodu a otestoval, ale ve Zline zadny takovy obchod neni.
s koupi obalu bych rozhodne pockal az bude nb doma. Mozna tam ten obal bude a nebude se muset nic resit. Pak jsou tu dve moznosti:
1) e-shopy mivaji nejakou lhutu na vraceni zbozi, takze objednat, zkusit v pripade ze se nevejde poslat zpatky.
2)az bude nb doma tak si vyrobit papirovou maketu pouzdra - dodrzet rozmery, kdyz se tam nb vleze tak je to v pohode v jinem pripade ...
Co se tyce vetsiho obalu, tak nb se tam vleze, ale nb s obalem se nemusi vlezt do batohu.
A pak by byl obal na nic.
1) e-shopy mivaji nejakou lhutu na vraceni zbozi, takze objednat, zkusit v pripade ze se nevejde poslat zpatky.
2)az bude nb doma tak si vyrobit papirovou maketu pouzdra - dodrzet rozmery, kdyz se tam nb vleze tak je to v pohode v jinem pripade ...
Co se tyce vetsiho obalu, tak nb se tam vleze, ale nb s obalem se nemusi vlezt do batohu.
A pak by byl obal na nic.