Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 94

Téma: Vymena CPU

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Cus mam otazky ohledne vymene CPU u stareho PC mam desku jen s podporou AM2 socketu :-x (coz sehnat CPU +5600 nebo +6000 je uz nemozne takrka ale o to nejde...ted)

    Chci se zeptat zda bych mel ocekavat problemy pri vymene CPU?
    Respektive zda to probehne jako u vymene RAM (zapnu a uz se to nastavi najde vsechno samo)
    Jde mi o to abych nezapl PC a nenabehlo by do OS....
    +Dulezitej dotaz verze OS OEM je vazana na co? "doufam ze na procesor aby byla sranda"
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    vymena probehne bez problemu pokud memas pretaktovano. uvest do default nastaveni a pojede to. zalezi na konkretni desce, ale prinejhorsim jen nastavis spravne FSB (u AMD HT) napr u athlonu XP bylo porad default 100 a kdyz procak byl na 166 tak se muselo rucne nastavit. dnes uz snad ale takove problemy nikde nebudou (kazdopadne to jelo, jen pomalej)

    jedine co asi proved je update biosu na nejnovsi (pokud by soucasna verze nepodporovala nove CPU - viz CPU support list na strankach vyrobce MB)

    licence je vazana asi na 10 HW soucasti, takze pokud toho nevymenis hodne najednou je to OK. po nejake dobe nove procak "zdomacni" a je mozne vymenit neco jineho

    snad jen kdyz budes vytahovat procak opatrne, at se ti nestane neco takovyho: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=11527
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    vymena probehne bez problemu pokud memas pretaktovano. uvest do default nastaveni a pojede to. zalezi na konkretni desce, ale prinejhorsim jen nastavis spravne FSB (u AMD HT) napr u athlonu XP bylo porad default 100 a kdyz procak byl na 166 tak se muselo rucne nastavit. dnes uz snad ale takove problemy nikde nebudou (kazdopadne to jelo, jen pomalej)

    jedine co asi proved je update biosu na nejnovsi (pokud by soucasna verze nepodporovala nove CPU - viz CPU support list na strankach vyrobce MB)

    licence je vazana asi na 10 HW soucasti, takze pokud toho nevymenis hodne najednou je to OK. po nejake dobe nove procak "zdomacni" a je mozne vymenit neco jineho

    snad jen kdyz budes vytahovat procak opatrne, at se ti nestane neco takovyho: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=11527

    Dik za rady je to prome dulezity... abych pak nahodou nekoukal jak puk na nejaky problem

    Jinac PC neni nijak taktovan... co se tyce BIOSU ten jsem naposled updatoval oprazdninach minulejch takze to bude rok.......

    Co se tyce vymenene komponent tak na tomdle PC jsem menil akorad grafickou kartu v dobe kdy vychazeli visty presne..... na tomdle OS

    Jinak doufam ze novej CPU (napriklad 6000+) utahne "pan" zdroj corsair 450w pred par dny jsem ho do toho PC poridil...

    jinak co se tyce desky je to MSI K9N Neo V2
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,250

    Citace Původně odesláno od Deexer Zobrazit příspěvek
    Jinak doufam ze novej CPU (napriklad 6000+) utahne "pan" zdroj corsair 450w pred par dny jsem ho do toho PC poridil...
    Chtělo by to znát hardware celé sestavy, ale řekl bych na 90 % naprosto v pohodě
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    licence je vazana asi na 10 HW soucasti, takze pokud toho nevymenis hodne najednou je to OK. po nejake dobe nove procak "zdomacni" a je mozne vymenit neco jineho
    Předpokládám, že v tomto případě jde o licenci zakoupenou po 1.5.2004, která se váže pouze na základní desku. Ostatní komponenty lze měnit bez omezení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    To stare PC abych odpovedel na dotaz ma v sobe : 4GB ram
    9600GT
    CPU psat nebudu kdyz se ma menit
    + drobnosti jako navic extra vetraky katody atp...
    standartne 1x HDD 1x mechanika

    Co se tyce toho originalniho OEM OS tak to bylo porizeno minulej rok v rijnu.. a abych rekl pravdu mam v tom bordel co se muze a nemuze menit..... ale slysel jsem ze je to vazany na zakladni desky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,250

    Na tuto sestavu bude 450 W Corsair stačit naprosto s přehledem.

    IMHO Win nebudou vůbec nic "namítat" při výměně CPU. Několikrát jsem již CPU u různých sestav měnil a nikdy jsem nezaznamenal problém s případnou "deaktivací" Win. Vůbec bych se toho nebál.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Jeste jsme se chtel zeptat AMD CPU ma nejaky ovladace ze jsem to u nekoho videl ja je tam snad mam taky asi....

    Nekteri je tam zrejme ani nemaj k cemu jsou jsou dulezity?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Nejsem si jistej, ale myslim, že nějak souvisely s ACPI a CnQ. Ale mam za to, že nějakej servicepack je už obsahuje. Ale obojí sou jen doměnky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Vite co? ja prdim na vymenu CPU ja koupim novou desku a CPU do ni... rovnou


    Jinak mam na vas 2 otazky za 1: bude an to stacit ten Corsair HX450W ?
    http://www.alza.cz/gigabyte-m52l-s3p-d112195.htm

    http://www.alza.cz/procesor-amd-phen...95w-d99967.htm


    + samorejme z ty stare desky budu prendavat RAM DDR2, grafiku a ostatni veci Disk ....

    2: nejprve nez se zeptatm tak bych mel v planu tam dat uz jinej OS ale zeptam se kdybych takle vymenil desku s CPU radikalne tak to asi se nespusti OS ze? protze je nastaven na tu starou desku... (o OEM verzy uz nemluvim ta bude death) ted myslim jen jako princip

    BTWasi budete rikat ze intel je lepsi ale ja jsem ujetej na AMD)
    Naposledy upraveno uživatelem Deexer: 06-07-2009 v 11:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Zdroj bude stacit, ale proboha, co mas za starou desku ze chces "upgradovat" na M52L-S3P ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    tak jakou desku ? uz jsme ji tu psal v tomto PC mam MSI K9N Neo V2 only AM2

    jako rozhodne nechci kupovat desku s AM3 nebo ... nevim zda by byla cenove skoro stejna tak mozna jo....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,250

    Nechtěl by jsi připlatit 400 Kč za procesor a koupit Phenom II X3 710 ? Základní desku bych vzal Gigabyte GA-MA770-UD3
    nebo Asrock A770DE (nemám osobní zkušenost, ale Logout ji tu minule doporučoval )
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Deexer Zobrazit příspěvek
    tak jakou desku ? uz jsme ji tu psal v tomto PC mam MSI K9N Neo V2 only AM2

    jako rozhodne nechci kupovat desku s AM3 to uz je moc penez atd...
    Takze ty mas desku s nforce 520 a chces upgradovat na desku s nforce 520

    Rekneme ze mas rozpocet cca 3500-4000kc.

    1) kupovat x3 8650 za 2400 je kravina. Ten CPU je drahej, pomalej a zravej. Mnohem lepsi volba by byla priplatit si za x3 710 nebo pokud chces setrit tak athlona II 250

    2) deska cokoliv s novejsima AMD chipsetama. Zalezi jestli chces taktovat. Pokud taktovat nechces tak bych volil GIGABYTE MA770-UD3 nebo MA78GM-UD2H pokud vyzadujes miniatx format.
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 06-07-2009 v 12:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Ja vam to reknu takle mam rozpocet 5000KC


    Stim phenonem a ta deska vypada slibne ale proc X3 a ne X4 ? nebo v tom uz neni rozdil?

    jinak jsem jeste koukal na tuto http://www.alza.cz/msi-770-c45-d122604.htm ale nekdo rika ze MSI nic moc... nevim co je an to pravdy

    takotovat urcite nebudu

    jinak pls post linky z alza... at bych treba nekoupil kravinu kdybych to hledal sam

    pak jsem jeste koukal na BE http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x2-...on-d125942.htm

    BTW: jinak zdravim logouta minule mi nastavoval PC nadalku jeste jsem na to nezapomel THX
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vymena GK
    Od Georginek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 15-11-2010, 16:55
  2. Výměna HDD u ntb HP
    Od Cayro v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-10-2010, 19:37
  3. Výměna HDD
    Od Benbow v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 26-07-2010, 22:22
  4. Výměna CPU
    Od mnowis v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-09-2009, 17:49
  5. vymena CPU box
    Od flanker v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-04-2008, 23:45