Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Disk v háji!? nebo něco jiného..

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    Čau, už se mně stalo asi 3x že z ničeho nic při kopírování souboru (jakýkoliv) z C na D nebo naopak (disk rozdělenej na dva oddíly) to trvalo hrozně dlouho. Totalcom. ukazoval přenosovou rychlost +/- 2 000 kbs. Taky se mi stalo po restartu že se to zaseklo vždy u načítání zařízení a pomohl až CMOS. Paměti jsem nechal testovat celý den, zátěžové testy CPU a GK, vše v poho, disk nemá chybné sektory. Deska má i nejnovější bios.

    win xp sp3
    Disk: WDC WD6401AALS-00L3B2 (640 GB)
    CPU: Core 2 Duo E6420 (2,13 GHz) 3,2 GHz
    zákl. deska: Gigabyte GA-965P-DS3
    paměť: 2x 2GB A-Data EXTREME DDR2 800+
    Grafika: NVIDIA GeForce 8600 GTS (256 MB)
    zdroj: Fortron Bluestorm 2 400 W
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Nezkoušel jsi vyndat/zandat SATA kabely disků a mechaniky? Jednou mi tohle dělalo na týhle desce, že byl volnej/hodně vykloněnej SATA kabel v mechanice. Stačilo jen srovnat do konektoru a bylo po problému.
    Popř. zkusit vyměnit kabel, může být nalomený, pokud se k němu nechováš hezky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    to mě ani nenapadlo ;-) zkusim uvidim
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Neběží disk v PIO módu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od xmarek Zobrazit příspěvek
    Neběží disk v PIO módu?
    Na téhle desce i při nativním nastavením IDE v BIOSu by disk do PIO módu dostal jen opravdový "machr", který by si s tím musel vyhrát (rozuměj úmyslně to nastavit). Pokud uživatel do ničeho "nehrabe", disk mu v PIO módu za normálních podmínek jet nemůže.
    Ale za ověření to stojí.
    Doporučuji zkusit mrknout do Hard Drive Inspectora, jak mu doopravdy jede (viz první screen) a pak v HD Tachu zjistit jeho rychlost (screen druhý).
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-07-04_20-09-50.jpg 
Zobrazení: 117 
Velikost: 131.9 KB 
ID: 11784   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: quick bench_datový.jpg 
Zobrazení: 113 
Velikost: 265.2 KB 
ID: 11785  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    Na zjištění v jakém módu HDD funguje se stačí podívat do Správce Zařízení ? Řadiče ATA/ATAPI ? Primární/Sekundární IDE řadič.

    Nebylo by od věci HDD otestovat pomocí DataLifeguard.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Na zjištění v jakém módu HDD funguje se stačí podívat do Správce Zařízení ? Řadiče ATA/ATAPI ? Primární/Sekundární IDE řadič.
    Myslel´s takhle?
    (Ale mi si tady píšem a billy_86 nepíše.)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-07-04_20-21-59.jpg 
Zobrazení: 122 
Velikost: 136.0 KB 
ID: 11786  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    Fanynek: ano, přesně to jsem měl na mysli
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    na ten mód jsem taky koukal, jinak jsem koukal jestli je disk řádně dopojený, potom jsem vyměnil kabel, zatim to šlape tak uvidím jestli to zase udělá. Stejně mám pocit že je chycená deska, PC se občas celkově nějak divně chová.
    Naposledy upraveno uživatelem billy_86: 05-07-2009 v 10:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Jak myslíš divně? A co ostatní komponenty? Zkoušel jsi prohnat paměti Memtestem, nebo pustit na to Orthos, nebo OCCT, nebo jiný zátěžový testy? Máš pod kontrolou teploty?
    Nemůže to být spíš načatým OS, než HW?
    Doporučuju ti otestovat tvůj HW pomocí výše zmíněných utilit a sleduj při tom teploty, mrkni na kondici HDD a testni plotny V HD Tune a pokud všechno projede, tak bych to šacoval na OS.
    Downloady:
    Everest Ultimate Edition (v5.02.1756 Beta)Memtest86+ (v2.11) GoldMemory (v6.92)
    Stress Prime 2004 ORTHOS (v0.41.110.18)OCCT (v3.0.0)3DMark2006 (v1.0.2) 3DMark Vantage DX10 (v1.0.1)RivaTuner v2.22
    Real-Time High Dynamic Range Image-Based LightingGPU Caps Viewer (v1.6.2)CPU-Z (v1.51) Core Temp (v0.99.5 Beta 2 build 20) Hard Drive Inspector (v3.27)HD Tune PRO (v3.50)
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 05-07-2009 v 10:20
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Grafika nebo neco jineho?
    Od 4manek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 31-12-2010, 11:10
  2. Grafika nebo něco uplně jiného?
    Od oerzys v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-10-2010, 16:01
  3. LCD: Eizo nebo něco jiného?
    Od Beeran v sekci Monitory
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 29-07-2010, 12:23
  4. ASUS G250 ... nebo neco jineho ?
    Od maxo777 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-07-2009, 20:41
  5. Radeony: Problém s GK ATI 3850 nebo něco jiného ???
    Od rkysela v sekci Grafické karty
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 29-04-2008, 21:50