Problém:CPU a RAM
Zdravím,
Mám novou desku ASUS P5B Premium a na ni CPU Pentium D 925 3 GHZ (dvoujádro)
Když spustím CPU-Z,Speedfan nebo Správce úloh,tak veškeré programy ukazují jedno jádro viz. obr.
BIOS ukazuje normálně 2 jádra
Nevím proč to tak je,ale je to znát na výkonu.
RAM:
Je možný,že mi RAM-ky jedou na
334 MHZ,když mají jet na 667 ?
Mám novou desku ASUS P5B Premium a na ni CPU Pentium D 925 3 GHZ (dvoujádro)
Když spustím CPU-Z,Speedfan nebo Správce úloh,tak veškeré programy ukazují jedno jádro viz. obr.
BIOS ukazuje normálně 2 jádra
Nevím proč to tak je,ale je to znát na výkonu.
RAM:
Je možný,že mi RAM-ky jedou na
334 MHZ,když mají jet na 667 ?
Ty paměti RAM jsou v pořádku, je to DDR2, ukazuje to sice 334MHz, ale efektivní paměť je 667MHz.
Ostatní musim nechat na odbornících :D
Ostatní musim nechat na odbornících :D
Co máš za OS? Jak se procesor hlásí ve Správci zařízení?
[QUOTE=Jandaskunk;266738]Ty paměti RAM jsou v pořádku...[/QUOTE]
IMHO ne tak docela. Mluví o nich v množném číle, takže předpokládám 2x1GB. Ty by při správném osazení měli jet v duálu.
[QUOTE=Jandaskunk;266738]Ty paměti RAM jsou v pořádku...[/QUOTE]
IMHO ne tak docela. Mluví o nich v množném číle, takže předpokládám 2x1GB. Ty by při správném osazení měli jet v duálu.
[QUOTE=r34ktor;266754]
IMHO ne tak docela. Mluví o nich v množném číle, takže předpokládám 2x1GB. Ty by při správném osazení měli jet v duálu.[/QUOTE]
To je možné, já ale taky říkal RAM-ky a bylo jedno jestli je to v dualu nebo singlu (když jsem to ještě neznal :D), uvidíme jak se vyjádří nug.
IMHO ne tak docela. Mluví o nich v množném číle, takže předpokládám 2x1GB. Ty by při správném osazení měli jet v duálu.[/QUOTE]
To je možné, já ale taky říkal RAM-ky a bylo jedno jestli je to v dualu nebo singlu (když jsem to ještě neznal :D), uvidíme jak se vyjádří nug.
Pokud jsi měl OS už dříve nainstalovaný na jednojádrovém procesoru a teď jsi ho vyměnil (popř i s deskou), tak nejspíš bude problém tady.
Zkus si obstarat a nahradit soubor acpihal.dll z nějáké funkční instalace systému s vícejádrovým CPU.
// Předpokládám že v biosu nemáš jedno jádro vypnuté (samozřejmě pokud to deska vůbec umožňuje)
Zkus si obstarat a nahradit soubor acpihal.dll z nějáké funkční instalace systému s vícejádrovým CPU.
// Předpokládám že v biosu nemáš jedno jádro vypnuté (samozřejmě pokud to deska vůbec umožňuje)
Za
1.Omlouvám se,že jsem napsal "RAM-ky" mám jen 2GB,ne 2x1.
2.Procesor sem neměnil,jen jsem vyměnil desku,RAM a naistaloval nový win(Win XP Pro SP3),nic víc.
3.Deska to neumožňuje.
//Ještě k tomu správci zařízení:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
1.Omlouvám se,že jsem napsal "RAM-ky" mám jen 2GB,ne 2x1.
2.Procesor sem neměnil,jen jsem vyměnil desku,RAM a naistaloval nový win(Win XP Pro SP3),nic víc.
3.Deska to neumožňuje.
//Ještě k tomu správci zařízení:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=nug;266771]Procesor sem neměnil,jen jsem vyměnil desku,RAM a naistaloval nový win(Win XP Pro SP3),nic víc.[/QUOTE]
Jakou máš na desce verzi BIOSu (D 925 revD0 je podporováno od 0405)?
Jakou máš na desce verzi BIOSu (D 925 revD0 je podporováno od 0405)?
[QUOTE=r34ktor;266789]Jakou máš na desce verzi BIOSu (D 925 revD0 je podporováno od 0405)?[/QUOTE]
1102..
1102..
C1E Support=Enabled
Execute Disable Bit=Enabled
CPU TM function=Enabled
EIST=Enabled
Zkoušel jsem je i vypnout,až na CPU TM func.jelikož nevím o co jde.
Execute Disable Bit=Enabled
CPU TM function=Enabled
EIST=Enabled
Zkoušel jsem je i vypnout,až na CPU TM func.jelikož nevím o co jde.
Klikni na Osobní počítač s rozhraním ACPI, dej aktualizovat ovladač a vyber Víceprocesorový osobní počítač s rozhraním ACPI.
Pokud to nepůjde, budeš muset reinstalovat OS.
Pokud to nepůjde, budeš muset reinstalovat OS.
Dík za radu,ale vůbec tam nemám Víceprocesorový Počítač...jen
Osobní počítač z rozhraním ACPI
Standartní PC
...Takže reinstall?
Osobní počítač z rozhraním ACPI
Standartní PC
...Takže reinstall?
[QUOTE=nug;267112]...Takže reinstall?[/QUOTE]
Ano.
Pro jistotu hned na jejím začátku zvol správný HAL. Postup najdeš zde.
Ano.
Pro jistotu hned na jejím začátku zvol správný HAL. Postup najdeš zde.