Naprosto nové herní PC
Dobrý den,
budu si kupovat novou herní sestavu a prosil bych o zhodnocení.
předem děkuju za commenty:-)
Základní deska : Gigabyte GA-MA790XT-UD4P - AMD 790X
Grafická karta : MSI N275GTX Twin Frozr OC 896MB, PCI-E
Procesor : AMD Phenom II X4 955 Black Edition (HDZ955FBGIBOX) BOX
Zdroj : Corsair HX750 - 750W
Skříň : Thermaltake VI1000BWS M9 (w/window)
Paměť : A-Data DIMM 4096MB DDR III 1600MHz AD31600E002GMU2 Vitesta +
Chladič : CoolerMaster RR-CCH-LB22-GP Hyper 212
OS : Microsoft Windows Vista Home Premium 64bit CZ OEM + kupón Wi
Antivir : Eset Smart Security 1 PC/1 rok - Krabicová verze
Mechanika : LG GH22NS, černá, bulk
HD : Western Digital Caviar SE16 WD6400AAKS - 640GB SATA II
Neon : Revoltec Cold Cathode Twin-Set Blue, 30cm
Monitor : LG W2343T-PF - LCD 23"
budu si kupovat novou herní sestavu a prosil bych o zhodnocení.
předem děkuju za commenty:-)
Základní deska : Gigabyte GA-MA790XT-UD4P - AMD 790X
Grafická karta : MSI N275GTX Twin Frozr OC 896MB, PCI-E
Procesor : AMD Phenom II X4 955 Black Edition (HDZ955FBGIBOX) BOX
Zdroj : Corsair HX750 - 750W
Skříň : Thermaltake VI1000BWS M9 (w/window)
Paměť : A-Data DIMM 4096MB DDR III 1600MHz AD31600E002GMU2 Vitesta +
Chladič : CoolerMaster RR-CCH-LB22-GP Hyper 212
OS : Microsoft Windows Vista Home Premium 64bit CZ OEM + kupón Wi
Antivir : Eset Smart Security 1 PC/1 rok - Krabicová verze
Mechanika : LG GH22NS, černá, bulk
HD : Western Digital Caviar SE16 WD6400AAKS - 640GB SATA II
Neon : Revoltec Cold Cathode Twin-Set Blue, 30cm
Monitor : LG W2343T-PF - LCD 23"
Pokud chceš pouze herní sestavu, bohatě dostačuje platforma AM2+ a 3jádrový procesor ;)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
No budu na tom hrát hry, koukat na filmy, provádět běžné uživatelské operace...
+práce do školy - PC grafika a design (ale to jen občas, PC určený přímo na grafiku budu schánět až po škole:-))
+práce do školy - PC grafika a design (ale to jen občas, PC určený přímo na grafiku budu schánět až po škole:-))
[QUOTE=r3pel;266826]No budu na tom hrát hry, koukat na filmy, provádět běžné uživatelské operace...
+práce do školy - PC grafika a design (ale to jen občas, PC určený přímo na grafiku budu schánět až po škole:-))[/QUOTE]
Co děláš za grafiku ? Pokud pracuješ s 3D (Inventro, AutoCAD, apod) potom to 4jádro má smysl.
+práce do školy - PC grafika a design (ale to jen občas, PC určený přímo na grafiku budu schánět až po škole:-))[/QUOTE]
Co děláš za grafiku ? Pokud pracuješ s 3D (Inventro, AutoCAD, apod) potom to 4jádro má smysl.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - změnil se pouze procesor, sestava jinak zůstala stejná.
Pokud pracuješ s grafikou, bylo by lepší zakoupit lepší monitor, např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Pokud pracuješ s grafikou, bylo by lepší zakoupit lepší monitor, např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
to je doopravdy zajimava sestava, co jsi zvolil...Ale bojim se AM2 vykonu...preci jen PII je nejvykonejsi hracka od AMD co je...A urcite pred 940 bude vykonove nekde jinde...nebo se pletu?:-)
[QUOTE=r3pel;266845]to je doopravdy zajimava sestava, co jsi zvolil...Ale bojim se AM2 vykonu...preci jen PII je nejvykonejsi hracka od AMD co je...A urcite pred 940 bude vykonove nekde jinde...nebo se pletu?:-)[/QUOTE]
Vždyť tam je 940. Vzal bych to co navrhnul Kevin, je to kvalitní sestava. Pokud by ale ještě zbylo pár peněz, místo CM Hyper 212 bych tam dal Noctua NH-U12P :thumb
S tou bednou budu muset kevinovi věřit, ještě jsem ji neviděl, tak nebudu mystyfikovat :D
Vždyť tam je 940. Vzal bych to co navrhnul Kevin, je to kvalitní sestava. Pokud by ale ještě zbylo pár peněz, místo CM Hyper 212 bych tam dal Noctua NH-U12P :thumb
S tou bednou budu muset kevinovi věřit, ještě jsem ji neviděl, tak nebudu mystyfikovat :D
Takze mi opravdu radite vzit raci 940 nez 955? Neubere mi to moc na vykonu ve hrach?
ME by se to libilo, je tpo o prar tisic levnejsi:-)??
ME by se to libilo, je tpo o prar tisic levnejsi:-)??
[QUOTE=r3pel;266852]Takze mi opravdu radite vzit raci 940 nez 955? Neubere mi to moc na vykonu ve hrach?
ME by se to libilo, je tpo o prar tisic levnejsi:-)??[/QUOTE]
Rozdíl mezi těmi procesory je 200MHz a to je u takového procesoru dotaktovat hračka.
Rozdíl mezi těmi procesory je 200MHz a to je u takového procesoru dotaktovat hračka.
[QUOTE=r3pel;266852]Takze mi opravdu radite vzit raci 940 nez 955? Neubere mi to moc na vykonu ve hrach?
Rozdíl mezi procesory nepoznáš. Těch 200 MHz doženeš levou zadní zvednutím násobiče u procesoru (samozřejmě dostaneš více jak 200 MHz ;) ). S tou Noctuou má Jiri pravdu. Pokud chceš zainvestovat více do chlazení, určitě se Ti chladič odmění nižším hlukem a nižší teplotou procesoru :)
Rozdíl mezi procesory nepoznáš. Těch 200 MHz doženeš levou zadní zvednutím násobiče u procesoru (samozřejmě dostaneš více jak 200 MHz ;) ). S tou Noctuou má Jiri pravdu. Pokud chceš zainvestovat více do chlazení, určitě se Ti chladič odmění nižším hlukem a nižší teplotou procesoru :)
Je tu jen jedna otazka a to ta, jestli ma am2+ budoucnost, jestli nema ponekud vetsi budoucnost am3 s ddr3...?
[QUOTE=r3pel;266862]Je tu jen jedna otazka a to ta, jestli ma am2+ budoucnost, jestli nema ponekud vetsi budoucnost am3 s ddr3...?[/QUOTE]
Pokud jsi ochoten připlatit další peníze navíc, myslím že není problém sestavu upravit pro DDR3. Kolik je cenový strop?
Pokud jsi ochoten připlatit další peníze navíc, myslím že není problém sestavu upravit pro DDR3. Kolik je cenový strop?
[QUOTE=Jiri@tncm;266863]Pokud jsi ochoten připlatit další peníze navíc, myslím že není problém sestavu upravit pro DDR3. Kolik je cenový strop?[/QUOTE]
Nevím, jestli se Ti koupě počítače na platformě AM3 vyplatí, když jsi psal, že po škole by jsi koupil sestavu novou. Budoucí upgrade je také "sporadická" věc. Jestli budeš upgradovat po 2-3 letech, nynější sestava (ať na AM3 či AM2) bude již stará. Jinak motherboard v pohodě osadíš i procesorem AM3 ;)
Nevím, jestli se Ti koupě počítače na platformě AM3 vyplatí, když jsi psal, že po škole by jsi koupil sestavu novou. Budoucí upgrade je také "sporadická" věc. Jestli budeš upgradovat po 2-3 letech, nynější sestava (ať na AM3 či AM2) bude již stará. Jinak motherboard v pohodě osadíš i procesorem AM3 ;)
DDR3 se vyplati az pri nejakych 4GHz, jinak je to zbytecne vyhazovani penez.
Ad bedna: Do ted si klepu na celo, ze jsem se ji zbavil - kvalitativne je jako Chieftec (tezka, bytelna), chlazeni nadstandartni, prostorove taktez, mrizky jsou dostatecne velke, ventilatory cca 1.5cm pred nimi (v plastovych bezsroubkovychkosich) takze aerodynamicky hluk je minimalni, 8cm fan primo ofukuje napajeci kaskadu na gk a diky obracenemu layoutu jsou heatpipe na gk ucinnejsi (pokud budes davat Accelero tak urcite ocenis) :thumb
Ad bedna: Do ted si klepu na celo, ze jsem se ji zbavil - kvalitativne je jako Chieftec (tezka, bytelna), chlazeni nadstandartni, prostorove taktez, mrizky jsou dostatecne velke, ventilatory cca 1.5cm pred nimi (v plastovych bezsroubkovychkosich) takze aerodynamicky hluk je minimalni, 8cm fan primo ofukuje napajeci kaskadu na gk a diky obracenemu layoutu jsou heatpipe na gk ucinnejsi (pokud budes davat Accelero tak urcite ocenis) :thumb
[QUOTE=Richmond;266908]DDR3 se vyplati az pri nejakych 4GHz, jinak je to zbytecne vyhazovani penez.
[/QUOTE]
Vsak mam 4 ghz ramky;)
A jeste k te bedne...Ted mluvis k te me, nebo te, co mi tu nekdo nabizel?
[/QUOTE]
Vsak mam 4 ghz ramky;)
A jeste k te bedne...Ted mluvis k te me, nebo te, co mi tu nekdo nabizel?
[QUOTE=r3pel;266927]Vsak mam 4 ghz ramky;)[/QUOTE]
Mno ja mluvil o cpu (akorat jsem to nenapsal) ;)
Do toho tunelu se Noctua nevejde - preci jen je to kejs z dob, kdy byl nejvetsi chladic Thermalright s 80mm fanem. Tunel ma kulaty tvar, takze se pod nej vejde to co se vejde do 12cm trubky (+ ram, + NB). Dalo by se rict, ze ten tunel rozdeli kejs na zony - v tunelu je cpu, nad nim pak grafika...
Mno ja mluvil o cpu (akorat jsem to nenapsal) ;)
Do toho tunelu se Noctua nevejde - preci jen je to kejs z dob, kdy byl nejvetsi chladic Thermalright s 80mm fanem. Tunel ma kulaty tvar, takze se pod nej vejde to co se vejde do 12cm trubky (+ ram, + NB). Dalo by se rict, ze ten tunel rozdeli kejs na zony - v tunelu je cpu, nad nim pak grafika...
jinak, pred par prispevkama se me nekdo ptal na rozpocet...Mel bych se vejit do 33 000 s monitorem a os...kam jsem se vesel s tou sestavou co jsem sem psal...Nevim, kdy bude upgrade,ptze platim najem atd...
Ale kazdopadne tuto castku bych do PC milerad investoval a zdalo se mi to jako dobra sestava...tak nevim jestli mam jit do am2+ nebo uz do AM3...fakt nemam rad tyto rozhodovani:D
Ale kazdopadne tuto castku bych do PC milerad investoval a zdalo se mi to jako dobra sestava...tak nevim jestli mam jit do am2+ nebo uz do AM3...fakt nemam rad tyto rozhodovani:D
Osobně bych to postavil na platformě AM2+ (viz. moje sestava). Jen pro upřesnění, aby nedošlo k nějakému nedorozumění. Pokud souhlasíš s navrženou poč. skříní, kup chladič procesoru CoolMaster Hyper 212. Navržený chladič procesoru Noctua by se Ti do case nevešel ;)
[QUOTE=r3pel;266959]jinak, pred par prispevkama se me nekdo ptal na rozpocet...Mel bych se vejit do 33 000 s monitorem a os...kam jsem se vesel s tou sestavou co jsem sem psal...Nevim, kdy bude upgrade,ptze platim najem atd...
Ale kazdopadne tuto castku bych do PC milerad investoval a zdalo se mi to jako dobra sestava...tak nevim jestli mam jit do am2+ nebo uz do AM3...fakt nemam rad tyto rozhodovani:D[/QUOTE]
A proto jsme tu my, abychom tohle rozhodování usnadnili ;) Neřešil bych to už a šel do toho co navrhnul kevin. Teď jen otázkou zůstává, jak vyřešit to chlazení, když se tam ta noctua nevleze. Ale přikláněl bych se spíš k výměně casu než chladiče. Je tu i spousta jiných kvalitních case, možná se budu opakovat, ale co třeba Cooler Master Centurion 5? :notsure
@kevin: CMH212 je rozměrově podobný jako ta noctua, ten se taky nevleze
Ale kazdopadne tuto castku bych do PC milerad investoval a zdalo se mi to jako dobra sestava...tak nevim jestli mam jit do am2+ nebo uz do AM3...fakt nemam rad tyto rozhodovani:D[/QUOTE]
A proto jsme tu my, abychom tohle rozhodování usnadnili ;) Neřešil bych to už a šel do toho co navrhnul kevin. Teď jen otázkou zůstává, jak vyřešit to chlazení, když se tam ta noctua nevleze. Ale přikláněl bych se spíš k výměně casu než chladiče. Je tu i spousta jiných kvalitních case, možná se budu opakovat, ale co třeba Cooler Master Centurion 5? :notsure
@kevin: CMH212 je rozměrově podobný jako ta noctua, ten se taky nevleze
Jiri máš pravdu, na výšku má 122 mm, což o 2 mm přesahuje průměr tunelu :hmm
V tom případě bych navrhoval jako poč. skříň [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (bohužel momentálně není) či již zmíněný [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
V tom případě bych navrhoval jako poč. skříň [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (bohužel momentálně není) či již zmíněný [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Noctua se do kejsu vejde (a klidne i vetsi monstra), nevejde se jen pod ten tunel, ale nikdo ti nebrani ten tunel sundat :idea
edit: screen pro predstavu (predni celo je jiny nez u toho SilverStonu - tzn. ze je to Avance C001 Terminator)...
edit: screen pro predstavu (predni celo je jiny nez u toho SilverStonu - tzn. ze je to Avance C001 Terminator)...
[QUOTE=Richmond;266964]Noctua se do kejsu vejde (a klidne i vetsi monstra), nevejde se jen pod ten tunel, ale nikdo ti nebrani ten tunel sundat :idea[/QUOTE]
To řeknu hned, že to jde sundat. Jsi jediný, kdo tu skříň reálně měl v rukou a nezdělíš nám takové podstatné věci :) V tom případě nech skříň jaká je. Rozhodně nebudeš litovat.
To řeknu hned, že to jde sundat. Jsi jediný, kdo tu skříň reálně měl v rukou a nezdělíš nám takové podstatné věci :) V tom případě nech skříň jaká je. Rozhodně nebudeš litovat.
este abych upresnil info:D : v zivote jsem netaktoval, vzivote jsem neskladal cely PC, vzdy jen vymena zdroje:Dfakt se toho bojim...
a case bych si predstavoval trochu jinyy...
Moje navrhy: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
case by mel byt do 2000, jen za ten guardian bych si asi priplatil, slysel jsem ze je good...
jinak, asi to zni docela jako od pubertaka, hrozne se mi libi podsviceni, tak aby z toho pc vychazelo od nekud aspon nejake svetlo:-):D:D
a case bych si predstavoval trochu jinyy...
Moje navrhy: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
case by mel byt do 2000, jen za ten guardian bych si asi priplatil, slysel jsem ze je good...
jinak, asi to zni docela jako od pubertaka, hrozne se mi libi podsviceni, tak aby z toho pc vychazelo od nekud aspon nejake svetlo:-):D:D
Accutake nebrat (kdybys videl jak je tam pod tema dvirkama - ktery jsou mimochodem chatrny - nalepenej falesnej reset a power tak se zdesis... Mrizky vzadu se ani nedaji nazvat pruduchy, cely je to chlazeny jen 8cm fanama ke kterym navic dopredu nestrcis ani sroubovak...).
Ten SilverStone je o dve tridy lepsi, vazi kolem 13kg... Ale delej jak myslis, jsou to tvoje penize ;)
Ten SilverStone je o dve tridy lepsi, vazi kolem 13kg... Ale delej jak myslis, jsou to tvoje penize ;)
i kdybych na stokrat chtel, budu kupovat z czech comp., kde si ho necham i slozit a ten case tady stejne nemaj:D
neda se vybrat z toho co jsem navrhl?
neda se vybrat z toho co jsem navrhl?
[QUOTE=r3pel;266966]este abych upresnil info:D : v zivote jsem netaktoval, vzivote jsem neskladal cely PC, vzdy jen vymena zdroje:Dfakt se toho bojim...
[/QUOTE]
To někdy každej, žádnej strach:)
[/QUOTE]
To někdy každej, žádnej strach:)
Na Anteca tu máme dokonce i recenzi https://www.svethardware.cz/recenze-antec-three-hundred-herni-low-end/24310 :thumb
[QUOTE=kevin00;266973]Jdi do toho Anteca, je to velmi kvalitní case ;)[/QUOTE]
Zas tak moc bych ji nevychvaloval, je +/- na stejny urovni jako [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ktery ma vic mista pro mechaniky/panel ke zvukovce. Nepatrim mezi milovniky cedniku (resp. prachu) tak bych si mohl ohrat polivcicku a hodit tip na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], kterej ma "oldshool" konstrukci a minimum der
Zas tak moc bych ji nevychvaloval, je +/- na stejny urovni jako [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ktery ma vic mista pro mechaniky/panel ke zvukovce. Nepatrim mezi milovniky cedniku (resp. prachu) tak bych si mohl ohrat polivcicku a hodit tip na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], kterej ma "oldshool" konstrukci a minimum der