Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: vmware umi to??

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    Zdravim vsechny, mam na Vas zapeklitej dotaz:
    Chtel bych nasledujici:
    Na jednom pc si nainstalovat vmware, v nem rozchodit x ruznych operacnich systemu (do ted zatim nemam problem) a potom se na tyto systemy pripojit pomoci okolnich pc v siti ale tim zpusobem ze okolni pc v siti nebudou mit zadny nainstalovany system (boot pres sit z vmware).

    Je tohle vubec mozne diky vmware nebo to umi jiny soft?

    Diky za rady
    Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    mas v tom trochu zmatek... to co ty chces je, ze ti na tvem PC pobezi OS a kompem v siti se k nemu pripojis - to ale nema nic spolecnyho s bootovanim. virtualizace je od toho, ze ten OS bezi na tom pocitaci kde bezi... muzes se pripojit vzdalenou konzoli. napr u vmware server se to ovlada browserem s pluginem - mozna by ti stacila nejaka deska s expres gate nebo jak se tomu nadava.

    aby ses k tomu pripojil, potrebujes klienta. mozna to umi nejake pokrocilejsi vmware produkty, ale ty uz nebudou zadara
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    no asi jsem to napsal spatne, tak to zkusim znovu:

    Jeden server na kterem bezi klasickej windows (treba Vista) na nem bezi vmware a v nem spusteny systemy windows xp a treba nejaky linux.
    V siti jsou dva pocitace a ja chci aby se bez nutnosti instalace jakehokoliv systemu na tyto dva sitove pocitace bylo mozne pomoci "neceho" na ten server, potazmo na virtualizovany system pripojit a pracovat s nim, takze by na jednom sitovem pc jel windows xp a na druhem sitovem pc by jel linux (oboje ze serveru na kterem bezi vmware).

    Dalo by se rici, ze by tyto sitove pc byly jen neco jako terminaly pripojenymi prave do virtualnich systemu na centralnim serveru.

    Ted je jen otazkou jestli ma vmware nejakou konzoli ci zavadec (boot), ktery by se spustil pri startu na tech sitovych pc (terminalech) a tim by doslo k najiti serveru a pripojeni na virtualizovany system.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od HFX9 Zobrazit příspěvek
    ...
    Tak to pochybuju. Na 90% ne. Ale můžeš se zkusit obrátit přímo na https://www.vmware.com/support/
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    0

    Zkus možná sun virtualbox. Zdá se mi být lepší, i když toto jsem na něm nezkoušel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    http://en.wikipedia.org/wiki/Network_booting
    http://netboot.sourceforge.net/english/index.shtml

    Za prvé musíš mít síťovku která podporuje bootování po sítí. Za druhé i když systém nabootuje ze sítě, běží na tom pc. Teprve z toho systému se můžeš připojit k virtuální mašině (nějakým klientem běžícím na vlastním pc)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Mas asi na mysli takzvany PXE Boot. Musi ho podporovat sietova karta terminaloveho PC.

    Potrebujes mat zriadeny PXE server.

    V podstate je jedno, ci to bude fyzicky server, alebo pod WMVare (pripadne pod inym virtualnym systemom), akurat usetris na hardware.

    Mozno by ta mohlo inspirovat toto:
    http://www.debian-administration.org/articles/478
    http://3d2f.com/tags/pxe/boot/terminal/server/
    http://www.wtware.com/info.html
    http://blackhole.sk/windows-terminal-server-zadarmo
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 08-07-2009 v 10:28 Důvod: doplnene linky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    já bych řek, že řešíš něco úplně jinýho než chceš. nabootovat systém ze sítě je jedna věc (os nikde neběží, jen se odněkud nasosá. tipický pro bezdiskový stanice), mít z počítače terminál, kterým se "koukáš" na běžící systém na jiným komplu je věc jiná.
    v prvním případě musíš mít server, ze kterýho se bootuje a v komplu bios (na síťovce) co to umí. ve druhým případě musíš spustit nejdřív nějaký terminál a ten pak připojit na server. není to nic triviálního a často ani levnýho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    ja prave myslel ze treba vmware ma nejaky ten terminal, kterej by se spoustel na tom sitovym pc a ten terminal by se pripojoval k serveru k urcitemu virtualizovanemu systemu ktery by tam bezel.

    Abych to k necemu prirovnal tak jako priklad muze poslouzit treba program ghost, ten umi to, ze je mozne vytvorit startovaci cd ze ktereho se bootuje a pak se provadi zaloha nebo obnova disku.

    Nebo jako dalsi priklad muze byt pe builder, kterym se vytvari live cd systemu ze kterych se pak bootuje.

    Slo mi o to mit sitove pc jen jako "vzdalenou obrazovku" virtualizovaneho systemu beziciho na serveru aniz bych musel mit nainstalovany a rozbehnuty plnohodnotny system prave na tom sitovem pc (je jasne ze by tam nejaky "zavadec" byl prave treba v podobe vmware bootu kde by pak byla moznost vyberu serveru a systemu ke kteremu se pripojit).

    Ale asi jak vidim tohle vmware nezvlada (zvladnulo by to jine virtualizovane reseni?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    395

    Podle toho, co doopravdy chces, bych to videl nasledovne ..
    1) myslenka tenkych klientu - "vse" se bude dit na serveru, ale obslouzi to jeden system; imho nejjednodussi cesta, jak neceho podobneho dosahnout, je pres X terminal
    2) virtualizace - vice mene probrano vyse, ale pokud neni z nejakeho duvodu nutne mit vice oddelenych systemu, zvolil bych opet jen jeden system, ktery rozumne zvlada mit zaroven pripojeno vice uzivatelu, jinak se bude zbytecne plytvat vykonem .. a virtualizovat jeden system muze byt zbytecne
    3) PXE boot - viz vyse

    .. krom 3) se predpoklada, ze bude na klientech potreba rozbehat nejaky OS, 3) zas predpoklada homogenni prostredi (vsem klientum bude stacit jeden system), jinak se imho vetsina vyhod ztrati, protoze mezi konfiguraci systemu pro lokalni boot a boot ze site nevidim pomalu zadny rozdil

    Edit: Chtelo by specifikovat, o co vlastne jde - jestli o to vyuzit vykon super-silneho stroje nebo treba o to, aby sprava "vseho" probihala na jednom stroji ..
    Naposledy upraveno uživatelem optim: 08-07-2009 v 19:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, přesně tak, jak to píšeš to nejde. Ale jde do těch klientů dát nějakou light distribuci linuxu, klidně na USB fleshce, ve který bude NX klient. Popř. nabootovat linux z toho centrálního serveru.
    V linuxu pak můžeš mít NX klient k serverům na těch virtualizovanejch mašinách.
    (popř. RDP klienta nebo jinej způsob vzdálenýho připojování k mašině).

    Jinak optimovy připomínky jsou kvalitní, řiď se jima - včetně editu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    No vice mene to co chci krasne ilustruje tento http://www.wtware.com/wtwaresc.gif obrazek.

    Proc to chci: Presne jak pisete, chci mit jeden "super stroj" na kterem pobezi vse co je potreba a tim padem budu administrovat pouze jeden "super stroj".
    Tim padem usetrim na HW (stanice v siti mohou byt to nejlevnejsi co jde sehnat samozrejme v nadsazce) a usetrim i cas a nervy s administraci x systemu na techto pc (proto chci vyuzit virtualizace ktera je pro administraci prijemnejsi aspon tedy pro me).
    Naposledy upraveno uživatelem HFX9: 08-07-2009 v 21:48
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    A proč ty různý OS?

    V každym případě se Ti prostě problém redukuje na to, jak rozjet RDP, NX či VNC z diskless station. S virtualizací to v podstatě nemá nic společnýho - prostě se potřebuješ připojit k nějakýmu "terminal serveru" pomocí některýho z protokolu.

    No, jsou dvě možnosti - buď na klientech dáš jednoduchej linux, kde dáš autopmatickej start patřičnýho klienta, nebo existují hotová řešení. Asi nejlíp vypadá tendle:
    http://linux.wareseeker.com/System/t...a-1.zip/334920

    další linky:
    http://rdesktop-thinclient.qarchive.org/
    http://linuxgazette.net/issue93/levkovich.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Nejjednodušší to budeš mít jak tu už byl zmíněno, vytvoř si LiveCD Windows s kterým nabootuješ PC, po spuštění naběhne hned připojení ke vzdálené ploše na některý Virtualní stroj... a máš to bez instalace OS každého klienta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od RolandN Zobrazit příspěvek
    Nejjednodušší to budeš mít jak tu už byl zmíněno, vytvoř si LiveCD Windows s kterým nabootuješ PC, po spuštění naběhne hned připojení ke vzdálené ploše na některý Virtualní stroj... a máš to bez instalace OS každého klienta.
    to by nebylo legalni... s linuxem by to vpohode slo taky
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. VMware
    Od awas v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 07-03-2011, 11:29
  2. Nefunkční klávesnice ve VMware Workstation
    Od readada v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-05-2010, 22:22