Vadná deska???
Zdravim, nedavno jsem tu s vama vsema resil problem ohledne "nepochopitlneho prehrivani pc", a tehdy jsem se rozhodl ze koupim novou desku....koupil jsem Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev. 1.0) a co se nestalo - po zapojeni se PC ani nerozjel, a nekolikrat jsem kontroloval jestli bylo vse ok.... pro upresneni - kdyz jsem stiskl power tlacitko, tak power dioda jen problikla a cpu vetrak cuknul..nic vic...nekolik hodin jsem se v tom vsem rypal...nic...pak z hecu zapojim svoji starou polofunkcni desku a prave vam pise tenhle vzkaz..mohli byste mi prosim poradit, co muze byt spatne? nechci ji hned posilat na reklamacku, nevim totiz jestli je vazne vadna, treba je to jen moje demence :D
Sestava:
MB Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev. 1.0)
CPU Athlon 64 X2 5200+ EE
VGA GF9600GT
RAM 2x1GB 667mhz
zdroj MODECOM 350W
Sestava:
MB Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev. 1.0)
CPU Athlon 64 X2 5200+ EE
VGA GF9600GT
RAM 2x1GB 667mhz
zdroj MODECOM 350W
jj, frontpanel je ok... aspon kdyby pri zmacknuti toho tlacitka se nedelo nic - byl bych si jisty na reklamacku, jenze jak sem psal, vetraky cuknou, pwr dioda blikne, a speaker nijak nepiska chyby nebo tak..:(
zkusim to dnes napodruhy, treba to vyjde znova:D : vsechny napajeni zapojeny? 24pin do desky, pridavny 4pin do desky, do grafiky (ikdyz bez toho by se to asi rozjelo)
prubni treba jen uplne samotnou desku bez niceho - jen deska, zdroj, a vetrak zapojene na desku - kontrola jestli jede... pak pridat procesor, jednu ramku... grafiku... imho by se to melo bez ramky a grafiky aspon zapnout a tocit. druhy zdroj pro kontrolu na zkousku nesezenes?
clear cmos bych taky nezapomel
prubni treba jen uplne samotnou desku bez niceho - jen deska, zdroj, a vetrak zapojene na desku - kontrola jestli jede... pak pridat procesor, jednu ramku... grafiku... imho by se to melo bez ramky a grafiky aspon zapnout a tocit. druhy zdroj pro kontrolu na zkousku nesezenes?
clear cmos bych taky nezapomel
no zdroj je shit, tj pravda, uz vyhlizim jiny, ale jim to urcite nebude...v tomhle momente mi v kompu huci ta sama sestava, jen s rozdilem desky - gigabyte M68SM-S2L...a pochybuju ze nova deska ma vetsi spotrebu nebo tak nejak..stava do desky jde, jinak by to ani necuklo..
edit:
no prave ze nemam moznost zkouset jiny zdroj, vazne jsem vycerpal moznosti, proto se obracim na vas
edit:
no prave ze nemam moznost zkouset jiny zdroj, vazne jsem vycerpal moznosti, proto se obracim na vas
Tohle jsem resil uplne to same. Na MSI k9N2 Zilent. Jen problikla ledka, roztocil se asi na pul vteriny ventilator na procaku a konec.
Samozrejme jestli mas moznost zkusit jinej zdroj tak doporucuju. Ale jak rikam, ta moje deska byla vadna a dostal sem novou.
Samozrejme jestli mas moznost zkusit jinej zdroj tak doporucuju. Ale jak rikam, ta moje deska byla vadna a dostal sem novou.
Možná je to trochu "zcesty", ale... Jak dlouho jsi nechal "takhle" PC zapnuté (v tom "blik" stavu a nic)? Měl jsem totiž podobný problém při instalaci mé bývalé grafické karty a desky... Musel jsem čekat skoro 5 minut, než se mi PC rozběhl... Další náběhy byly už normální, ale grafiku jsem kvůli tomu posílal i na reklamaci, odkud mi ji vrátili jako bezvadnou... Tak jsem ji prostě napíchl a čekal (cigárko ;) )... Poté se prostě vše rozběhlo a bylo...