SuperExtraPomale PC Help me!
Zdravim,
mam takovej problem, todle jsem teda jeste nezazil. Hraju si takhle v klidu Open Transport Tycoon a vzpomenu si na Trackmanii ze jsem se chtel podivat neco v nastaveni, tudiz zmacknu tlacitko WIN, jsem ve windows, spustim Trackmanii a vse je najednou brutalne pomale, nejde nic delat,hra se spusti asi za 5 minut. Pri nacitani zavodu zasek ( a nebo tak brutalne pomaly, ze to vubec nepostupovalo) Tudiz jsem dal restart.
Pri nabehnuti win vse normalni, ale pri jakekoliv snaze spustit jakoukoliv hru ten samy problem.....
Proste vse brutalne pomale, bud se to zasekne nebo je to tak pomaly ze se nic nedeje.
Windows je na jinem disku, zde bezi vse normalne.
Mam podezreni na disk, jelikoz windows mam na C, vsechny ostatni programy,filmy,hudbu a tak na F
a hry mam na D. Tudiz podezrivam D, protoze zda se, disk je strasne pomalej. Mam G15, takze muzu sledovat vytizeni procesoru a je tam vzdy 0-2procenta...Tudiz se nic nedeje. Nekdy problikava HDD led,nekdy ne, nekdy disk hloda nekdy ne.
Pouzivam TuneUp a vzdy jsem byl zvyklej kdyz se delal test defragmentace, ze to nabehlo okamzite, ted disk D jede strasne dlouho.
Prosim poradte jak bych mohl zjistit, zda-li je to ten disk
Zkratka vsechno slo, a nejednou nejde nic.
E8400 3.6
MSI p45Neo2
2x2GB Patriot 1066 5-5-5-15
Nvidia 9800GT
Cooler Master 2.3 620W
je nejakej diagnostickej program na disk nebo na reseni tohohle problemu?
mam takovej problem, todle jsem teda jeste nezazil. Hraju si takhle v klidu Open Transport Tycoon a vzpomenu si na Trackmanii ze jsem se chtel podivat neco v nastaveni, tudiz zmacknu tlacitko WIN, jsem ve windows, spustim Trackmanii a vse je najednou brutalne pomale, nejde nic delat,hra se spusti asi za 5 minut. Pri nacitani zavodu zasek ( a nebo tak brutalne pomaly, ze to vubec nepostupovalo) Tudiz jsem dal restart.
Pri nabehnuti win vse normalni, ale pri jakekoliv snaze spustit jakoukoliv hru ten samy problem.....
Proste vse brutalne pomale, bud se to zasekne nebo je to tak pomaly ze se nic nedeje.
Windows je na jinem disku, zde bezi vse normalne.
Mam podezreni na disk, jelikoz windows mam na C, vsechny ostatni programy,filmy,hudbu a tak na F
a hry mam na D. Tudiz podezrivam D, protoze zda se, disk je strasne pomalej. Mam G15, takze muzu sledovat vytizeni procesoru a je tam vzdy 0-2procenta...Tudiz se nic nedeje. Nekdy problikava HDD led,nekdy ne, nekdy disk hloda nekdy ne.
Pouzivam TuneUp a vzdy jsem byl zvyklej kdyz se delal test defragmentace, ze to nabehlo okamzite, ted disk D jede strasne dlouho.
Prosim poradte jak bych mohl zjistit, zda-li je to ten disk
Zkratka vsechno slo, a nejednou nejde nic.
E8400 3.6
MSI p45Neo2
2x2GB Patriot 1066 5-5-5-15
Nvidia 9800GT
Cooler Master 2.3 620W
je nejakej diagnostickej program na disk nebo na reseni tohohle problemu?
[QUOTE=Georginek;268173]je nejakej diagnostickej program na disk nebo na reseni tohohle problemu?[/QUOTE]
Podívej se na hodnoty SMARTu, např přes Everest nebo SpeedFan. Ty ti můžou ale taky nemusí odhalit vadný disk. Možná budeš muset zapnout podporu SMARTu v BIOSu, však uvidíš sám.
Zkusil bych dále minimálně reinstalaci driverů GK, IMHO to nebude HW problém - prozatím se koukni na ten SMART a uvidíme.
Podívej se na hodnoty SMARTu, např přes Everest nebo SpeedFan. Ty ti můžou ale taky nemusí odhalit vadný disk. Možná budeš muset zapnout podporu SMARTu v BIOSu, však uvidíš sám.
Zkusil bych dále minimálně reinstalaci driverů GK, IMHO to nebude HW problém - prozatím se koukni na ten SMART a uvidíme.
KunNy: JJ, to me taky napadlo, zapomel jsem to napsat. Smart je ON a test obou disku probehl v poradku. Pouzil jsem TuneUp Smart doctor.
Pak jsem jeste spustil program Wd Diagnostic, tam je presne rozepsanej komplet SMART, ale nic jsem neobjevil. Ted jsem spustil Trackmanii i GRID uplne normalne. Rad bych to nejak vyresil. Protoze se mi to moc nelibi.
Zkusim ted jeste reintall grafarny.
Imho, je mozny ze to udelal nakej vir? V tom Transport tyconu sem stahoval nejaky doplnky, ale to bych se divil. Projel sem to antivirem a nic sem nenasel.
Pak jsem jeste spustil program Wd Diagnostic, tam je presne rozepsanej komplet SMART, ale nic jsem neobjevil. Ted jsem spustil Trackmanii i GRID uplne normalne. Rad bych to nejak vyresil. Protoze se mi to moc nelibi.
Zkusim ted jeste reintall grafarny.
Imho, je mozny ze to udelal nakej vir? V tom Transport tyconu sem stahoval nejaky doplnky, ale to bych se divil. Projel sem to antivirem a nic sem nenasel.
Disková jednotka ST3160812AS (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Disková jednotka SAMSUNG HD103UJ (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II)
hry sou na te 160
Ten samsung je rozdelenej na system 100GB a 900GB tam sou data
A ten Seagate to je starej disk co sem mel tak tam sou Gamesy
Disková jednotka SAMSUNG HD103UJ (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II)
hry sou na te 160
Ten samsung je rozdelenej na system 100GB a 900GB tam sou data
A ten Seagate to je starej disk co sem mel tak tam sou Gamesy
Stáhni si SeaTools a otestuj pomocí utility výrobce HDD.
No, projel sem to antivirem, pak SpySearch and Destroy, Lavasoftem, aktualizoval jsem ovladac sitovky, Micron Driver a uz to funguje normalne. Nevim kde byla chyba. Zkusim jeste ten Sea Tools
TAKZE ZMENA:eek: Cumim jak blazen. Pokazde kdyz hraji vyse zmineny Open Transport Tycon Deluxe a pote ho vypnu do windows, vsechno krome windowsu je neskonale pomale a zabrzdene. Kdyz pocitac vypnu, zapnu a pustim cokoliv jineho napriklad Grid, Colina,NFS, Call of Duty vse jede normalne. Ale kdyz to pustim nasledne po teto hre tak je to pomale.
Jsem z toho magor, to sem jeste NEVIDEL!!!!!
NEVITE CO S TIM?
Jsem z toho magor, to sem jeste NEVIDEL!!!!!
NEVITE CO S TIM?
[QUOTE=kevin00;268287]Asi nejrychlejší řešení bude záloha profilu a savů hry a následně její reinstall.[/QUOTE]
Open TTD se myslím ani neistaluje. Holt to bude asi daň za freee.
PS: nežere ti právě on výkon na pozadí. (že by se nevypnul úplně?)
Open TTD se myslím ani neistaluje. Holt to bude asi daň za freee.
PS: nežere ti právě on výkon na pozadí. (že by se nevypnul úplně?)
[QUOTE=kevin00;268287]Asi nejrychlejší řešení bude záloha profilu a savů hry a následně její reinstall.[/QUOTE]
To me taky napadlo otazka je, zda-li to bude fungovat. Jde o to, pokud znas tuhle hru takze je to open source. Kdyz jsem hral tu hru puvodni tak bylo vse OK, ale dneska sem tam zacal pridavat veci stazene z netu, tak to asi bude delat nejaky ten pack, ktery se tam prida..... Zkusim je tam pridavat po jednom a zkouset. Takhle bych mel prijit na to kterej z tech packu to dela.
Otazka je, jak je tohle mozne. :cry
To me taky napadlo otazka je, zda-li to bude fungovat. Jde o to, pokud znas tuhle hru takze je to open source. Kdyz jsem hral tu hru puvodni tak bylo vse OK, ale dneska sem tam zacal pridavat veci stazene z netu, tak to asi bude delat nejaky ten pack, ktery se tam prida..... Zkusim je tam pridavat po jednom a zkouset. Takhle bych mel prijit na to kterej z tech packu to dela.
Otazka je, jak je tohle mozne. :cry
TAKY JSEM VYZKOUMAL toto. Kdyz tu hru vypnu, tak kdyz dam treba kopirovat soubor z jednoho disku na druhy, tak je to pomale jak svin. 240Mb za 30sekund. Ale kdyz komp vypnu a dam kopirovat stejnej soubor jeste pred spustenim hry tak je to 240Mb za 5 sekund.
S tim spustenim na pozadi se podivam.
Ackoliv bylo mi divne to, ze byl procesor zatizen rekneme na 70 procent, ale zadna aplikace nebyla pustena a ani ve spravci to nebylo videt.........
Normalne pri kopirovani se procesor skoro nezatezuje, ale po vypnuti tehle hry a naslednem kopirovani 240Mb souboru je zatizeni kolem 80-90procent.....
Nekde bude naka chyba
S tim spustenim na pozadi se podivam.
Ackoliv bylo mi divne to, ze byl procesor zatizen rekneme na 70 procent, ale zadna aplikace nebyla pustena a ani ve spravci to nebylo videt.........
Normalne pri kopirovani se procesor skoro nezatezuje, ale po vypnuti tehle hry a naslednem kopirovani 240Mb souboru je zatizeni kolem 80-90procent.....
Nekde bude naka chyba
[QUOTE=Georginek;268297]
Nekde bude naka chyba[/QUOTE]
Podívej se v task manageru na procesy ne spuštěné aplikace.
Nekde bude naka chyba[/QUOTE]
Podívej se v task manageru na procesy ne spuštěné aplikace.
Tipuji, ze Tycoon vypne DMA nebo provede neco podobne skaredeho pro kompatibilitu za behu hry a - chybka se vloudila - zapomnel toto vypnout pri exitu. Asi se nekdo upsal, no.
Jedinou cestou k odstraneni zavady bude bombardovat autora/autory bugreporty tak dlouho, dokud to neopravi. Nemuzes byt sam, kdo ma ten samy problem.
Jedinou cestou k odstraneni zavady bude bombardovat autora/autory bugreporty tak dlouho, dokud to neopravi. Nemuzes byt sam, kdo ma ten samy problem.
Zda se, ze je tedy neco spatne.....prikladam screen
Jinak zmena chovani, pri kopirovani jiz zminenych souboru na zkousku se pocitac najednou zasekne a posleze sam restartuje....
Jinak zmena chovani, pri kopirovani jiz zminenych souboru na zkousku se pocitac najednou zasekne a posleze sam restartuje....
No ale stale je to pomale. Vyzkousel jsem preinstalovat chipset, sitovku, JmicronRaid, par restartu, par vypnuti ale je to stale pomale.
Vlož sem výpis z HijackThis.
Pak už mě asi nic nenapadá. Můžeš zkusit nějaký test jako SuperPI, 3D Mark apod ;)
Pak už mě asi nic nenapadá. Můžeš zkusit nějaký test jako SuperPI, 3D Mark apod ;)
Pri kopirovani pocitac najednou vytuhne a sam se restartuje. Taky vytuhne napriklad pri testu SEA TOOLS...proste vytuh a restart.....
Fixni tyto vstupy:
O9 - Extra button: (no name) - {BFC32E1D-EE75-4A48-BC60-104E11EE2431} - (no file)
O9 - Extra button: (no name) - {BFC32E1D-EE75-4A48-BC60-104E11EE2431} - (no file)
moje nezkušenosti mi dovolují napsat toto: přijde mi že něco podobného jsem zažíval,když nějaká aplikace snědla moc stránkovacího souboru....
Zajimava informace je, snad nekoho neco napadne......
Mam vypnuty automaticky restartovani a prece se to vzdy restartuje. Zkousel jsem spustit nejaky diagnosticky programy na ten disk, ale treba na 2-3 vteriny se to zasekne. Pocitac jednou pipne (ne vzdycky) a pak to zas bezi dal. No a kdyz se to takhle parkrat zasekne, tak nakonec se to sekne uplne a samo se to restartuje.
Zurim.
Mam vypnuty automaticky restartovani a prece se to vzdy restartuje. Zkousel jsem spustit nejaky diagnosticky programy na ten disk, ale treba na 2-3 vteriny se to zasekne. Pocitac jednou pipne (ne vzdycky) a pak to zas bezi dal. No a kdyz se to takhle parkrat zasekne, tak nakonec se to sekne uplne a samo se to restartuje.
Zurim.
Napadá mne pár věcí možná že nestíhá zdroj nebo máš špatný paměti to byl jednou můj problém nebo bude problém bude že máš Win jinde než ostatní věci skusil bych to dát vše na jeden oddíl.Pak bych skusil SpyWare Terminator nebo SpyWare Doctor taky je dobrej SpyBot ale nejpřednější stáhni si cClear a projeď to tím mému fotříkovi to pomohlo :) a projeď jak registry tak i normální kontrolu ale vše zaškrtni
Takze, zdroj urcite stiha, pac je novej. Na praci ve winu by stacil i 150W. Jinak je to Cooler Master 620W 2.3 +80. Projel jsem to SpyBOT search and destroyed, Personal Adware, plus pouzivam TuneUp 09, takze vycisteni a opraveni registru, shortcut, defragmentace, proste vse co slo. Nikde nebyl zadnej problem. Pameti by vadny bejt nemeli, pac ty moje byla vadny poslal jsem je na reklamaci, mam zatim puceny od kamose a ty byli 100 procentne funkcni. Jinak, zkusim teda jeste na ten jeden modul co tam mam hodit memtest, ale jen tka pro sichr.
Problem v tom, ze mam win na jinym disku nez vsechno ostatni v tom bych problem nevidel. Pac je to asi nejlepsi reseni. kazdopadne takhle jedu uz roky a nikdy s tim nebyl problem.
POZOR!!!!!
ZMENA!!!!!
Zkousel jsem spustit SmartDoctor v TuneUp na vyse zminenem disku a vzdy to bylo takove pomale, a zasekavalo se to. Nasledoval restart a opet jsem spustil Smart Doctor v Tuneup. Posleze jsem to udelal znovu a jeste znovu. Ten test bezel hrozne pomalu, zase zasek.
JENZE!!!!!!!!!
Po treti se to restartovalo,nabehl win a vse bezi uplne normalne, SmartDoctor projel rychle, kopirovani jede jak ma, hry bezej normalne, nic se nezasekava!!!! NIC JSEM NEUDELAL A NAJEDNOU TO PRESTALO!!!!!! MUZE MI TO NEKDO VYSVETLIT?????????? Jsem fakt nasranej, protoze todle se jen tak nevidi.
Jak rikal KEVIN, take jsem udelal ten SEATEST od Seagate, kdyz bylo vse tak pomale a zasekavalo se to, tak napriklad GENERIC TEST jel na tom disku s hrami tj D hrozne dlouho a vetsinou nedojel. Ten Samsung C,F s windows projel okamzite. Nyni jak vse funguje normalne, tak jedou oba disky stejne rychle!!!!!
Problem v tom, ze mam win na jinym disku nez vsechno ostatni v tom bych problem nevidel. Pac je to asi nejlepsi reseni. kazdopadne takhle jedu uz roky a nikdy s tim nebyl problem.
POZOR!!!!!
ZMENA!!!!!
Zkousel jsem spustit SmartDoctor v TuneUp na vyse zminenem disku a vzdy to bylo takove pomale, a zasekavalo se to. Nasledoval restart a opet jsem spustil Smart Doctor v Tuneup. Posleze jsem to udelal znovu a jeste znovu. Ten test bezel hrozne pomalu, zase zasek.
JENZE!!!!!!!!!
Po treti se to restartovalo,nabehl win a vse bezi uplne normalne, SmartDoctor projel rychle, kopirovani jede jak ma, hry bezej normalne, nic se nezasekava!!!! NIC JSEM NEUDELAL A NAJEDNOU TO PRESTALO!!!!!! MUZE MI TO NEKDO VYSVETLIT?????????? Jsem fakt nasranej, protoze todle se jen tak nevidi.
Jak rikal KEVIN, take jsem udelal ten SEATEST od Seagate, kdyz bylo vse tak pomale a zasekavalo se to, tak napriklad GENERIC TEST jel na tom disku s hrami tj D hrozne dlouho a vetsinou nedojel. Ten Samsung C,F s windows projel okamzite. Nyni jak vse funguje normalne, tak jedou oba disky stejne rychle!!!!!
No možná to bylo tím projetím a proč si nasranej když ti to jede v pohodě :) To by ses měl radovat ale jak vidím tak ti to vadí no možná že chtěl PC pauzu ale myslím si že to je tím projetím a nebo možná to vymazalo podobný sra_ky jako je např WINrar to mi nejvíce zničilo notebook prvně jsem ho tam neměl pak jsem ho tam nainstaloval a pak to začlo se oběvovat BSOD a smazal jsem ho a jelo vše v pohodě teĎ používám PowerArchiver a jsem v pohodě narozdíl od winzipu a winraru
Tam spis slo o to, ze hraju dosti vasnive Open transport tycoon, a tudiz se bojim ze az ho zase spustim, situace se bude opakovat a ja nebudu vedet, co s tim.
Problem spociva v tom, ze to byl jen SmartDoctor, kterej vyhledava chybny sektory nebo chyby na disku. Ale nic neopravuje. Ta funkce byla vypnuta. Tudiz test dojel tak do 50 procent pak zasek.......znova test, znova zasek, znova test, znova zasek, pokazde na jinem miste, na poctvrte zasek, restart a vse bezi normalne.
TUDIZ!!!!!!!!!!! CO to ma jako bejt????
Problem spociva v tom, ze to byl jen SmartDoctor, kterej vyhledava chybny sektory nebo chyby na disku. Ale nic neopravuje. Ta funkce byla vypnuta. Tudiz test dojel tak do 50 procent pak zasek.......znova test, znova zasek, znova test, znova zasek, pokazde na jinem miste, na poctvrte zasek, restart a vse bezi normalne.
TUDIZ!!!!!!!!!!! CO to ma jako bejt????
[QUOTE=mutinek;268656]Tak skus znovu ten test a jestli se ti to znovu resetne a pak schválně řekni ...[/QUOTE]
Test sem projel jiz nekolikrat uspesne. Vse funguje jak ma. Ze strachu jsem zatim OTTD nespustil.
Test sem projel jiz nekolikrat uspesne. Vse funguje jak ma. Ze strachu jsem zatim OTTD nespustil.
Uploaduji pozadovane screeny. Short test obou disku i long test obou disku.
Nepochybne vysledky toho Seagate v dobe co se to zasekavalo a slo to pomalu by byly diametralne odlisne. No, kdyz se to zase stane, spustim tento testik na porovnani!!!!!
Nepochybne vysledky toho Seagate v dobe co se to zasekavalo a slo to pomalu by byly diametralne odlisne. No, kdyz se to zase stane, spustim tento testik na porovnani!!!!!
Dneska jsem to par hodin hral, ale pro jistotu sem to hodil cely na flashku a spustil to odtamtud. hral sem par hodin, vypinal zapinal, a nic se nestalo. Asi to na Flash nema vliv. Necham to teda bezet tam
BOHUZEL SE TO STALO ZNOVA
Nyni mam dukaz v podobe grafu v programu HD TACH
Zapis je normalne rychlej ale cteni je jen 4,5Mb/s predtim sem mel 230Mb/s je to videt v tech predchozich obrazcich.......
Nevite co s tim???????
Nyni mam dukaz v podobe grafu v programu HD TACH
Zapis je normalne rychlej ale cteni je jen 4,5Mb/s predtim sem mel 230Mb/s je to videt v tech predchozich obrazcich.......
Nevite co s tim???????
Podľa malej rýchlosti a vysokej záťaži procesora (51%) imho beží disk v PIO móde ...
Odinštaluj radič (v správcovi zariadení)na ktorý je pripojený hdd a po reštarte sa sám znova nainštaluje ...
Pokiaľ však je problém v kvalite prenosu signálu (kábel) alebo v samotnom disku, po čase sa disk opäť prepne do PIO ...
Odinštaluj radič (v správcovi zariadení)na ktorý je pripojený hdd a po reštarte sa sám znova nainštaluje ...
Pokiaľ však je problém v kvalite prenosu signálu (kábel) alebo v samotnom disku, po čase sa disk opäť prepne do PIO ...
Zkusil sem to vypnout a prehodil Sata kabel do jiny diry. Respektive sem prohodil ty dva kabely Samsung se Seagatem, pri opetovnem pusteni win se nainstaloval Seagate a vse je zda se v poradku.......
Proc se ten disk prepina do PIO? Otazka je jestli je to pravda, protoze predtim se mi to taky stalo, kontroloval sem to a nebyl PIO ale ULTRA DMA, takze fakt nevim.
Muze to byt vadnym kabelem???
Proc se ten disk prepina do PIO? Otazka je jestli je to pravda, protoze predtim se mi to taky stalo, kontroloval sem to a nebyl PIO ale ULTRA DMA, takze fakt nevim.
Muze to byt vadnym kabelem???
Do režimu PIO sa disky prepnú, ak systém (prostredníctvom ovládača) zistí chyby v prenose - a tie vo väčšine prípadov spôsobuje kábel, potom nestabilné napájanie, samotný radič alebo pripojené zariadenie ... Keďže však máš zjavne problém iba s jedným hdd, chyba napájania a pravdepodobne aj radiča odpadá - na vine preto môže byť samotný kábel alebo hdd ...:notsure