HP 530 a ,,nefunkční,, baterie
Zdravím Vás a obracím se na Vás s prosbou o radu.Mám již přes dva roky NB HP 530 ( konfigurace je v tomto ohledu snad nedůležitá )- většinu času jsem NB používal a používám pouze při provozu ze sítě elektrické energie.Před pár dny jsem ale zjistl ( přes správce v ovládacích panelech ), že baterie je nabitá ( údajně ) na 90% a dále se již nenabíjí ( ovšem když jsem zkusil NB nastartovat pomocí energie z baterie, start selhal- nic se nestalo ).Při spojení NB se sítí elektrické energie kontrolka nabíjení jen jednou problikne ( zeleně ) a nic se dále ohledně nabíjení nestane.Prosím, je vada zcela jistě v baterii ( je čas k její výměně ) nebo může být problém i jinde?Předem velmi děkuji za Vaše rady a postřehy! :)
pro uplnou jistotu by to chtelo baterku vyzkouset v jinym notasu/v tvem z jineho notasu, ale imho ti tak na 90% ta baterka odesla - pokud jedes porad na trafu tak baterka jde do kytek... nekdy staci i pul roku-rok...
proto je potreba na baterce delat uplne nabijeci cykly (najednou skoro uplne vybit a pak najednou nabit - zadny chvilku na baterku, chvilku na trafu...) i kdyz jedes na trafu (minimalne jednou - dvakrat tydne, klidne i trikrat ctyrikrat) - pak ti treba jako me vydrzi baterka 4 roky v perfektnim stavu
proto je potreba na baterce delat uplne nabijeci cykly (najednou skoro uplne vybit a pak najednou nabit - zadny chvilku na baterku, chvilku na trafu...) i kdyz jedes na trafu (minimalne jednou - dvakrat tydne, klidne i trikrat ctyrikrat) - pak ti treba jako me vydrzi baterka 4 roky v perfektnim stavu
[QUOTE=mech13;268702]pro uplnou jistotu by to chtelo baterku vyzkouset v jinym notasu/v tvem z jineho notasu, ale imho ti tak na 90% ta baterka odesla - pokud jedes porad na trafu tak baterka jde do kytek... nekdy staci i pul roku-rok...
proto je potreba na baterce delat uplne nabijeci cykly (najednou skoro uplne vybit a pak najednou nabit - zadny chvilku na baterku, chvilku na trafu...) i kdyz jedes na trafu (minimalne jednou - dvakrat tydne, klidne i trikrat ctyrikrat) - pak ti treba jako me vydrzi baterka 4 roky v perfektnim stavu[/QUOTE]
Díky, sice nemám možnost něco takového vyzkoušet, ale opět vím něco více- apropo pokud bych v NB nyní tuto ,,vadnou,, baterii nechal až do ,, konce jeho funkčnosti ,,: je to problém nebo ji v něm mohu klidně nechat? :confused:
proto je potreba na baterce delat uplne nabijeci cykly (najednou skoro uplne vybit a pak najednou nabit - zadny chvilku na baterku, chvilku na trafu...) i kdyz jedes na trafu (minimalne jednou - dvakrat tydne, klidne i trikrat ctyrikrat) - pak ti treba jako me vydrzi baterka 4 roky v perfektnim stavu[/QUOTE]
Díky, sice nemám možnost něco takového vyzkoušet, ale opět vím něco více- apropo pokud bych v NB nyní tuto ,,vadnou,, baterii nechal až do ,, konce jeho funkčnosti ,,: je to problém nebo ji v něm mohu klidně nechat? :confused:
Běžný stav. Mi podobným způsobem odešla baterie na T60. Zodpovědně můžu říci, že zabránit tomu nelze. Jelikož to výrobci vědí, tak záměrně poskytují na baterii půl roku záruku (vyjímečně rok). Budete se s tím muset smířit a koupit baterii novou.
Pozn. Baterii tam můžete mít. Jediné čeho docílíte, že Vám bude k ničemu a notebook bude max. neustále hlásit, že je baterie vadná a že si máte koupit novou.
Pozn. Baterii tam můžete mít. Jediné čeho docílíte, že Vám bude k ničemu a notebook bude max. neustále hlásit, že je baterie vadná a že si máte koupit novou.
[QUOTE=xmarek;268757]Běžný stav. Mi podobným způsobem odešla baterie na T60. Zodpovědně můžu říci, že zabránit tomu nelze. Jelikož to výrobci vědí, tak záměrně poskytují na baterii půl roku záruku (vyjímečně rok). Budete se s tím muset smířit a koupit baterii novou.
Pozn. Baterii tam můžete mít. Jediné čeho docílíte, že Vám bude k ničemu a notebook bude max. neustále hlásit, že je baterie vadná a že si máte koupit novou.[/QUOTE]
Díky mnohokrát ( nyní už mám jasno ) :)
Pozn. Baterii tam můžete mít. Jediné čeho docílíte, že Vám bude k ničemu a notebook bude max. neustále hlásit, že je baterie vadná a že si máte koupit novou.[/QUOTE]
Díky mnohokrát ( nyní už mám jasno ) :)