Blue screen pokazde z jinou hlaskou
Dobry den mam NB Fujitsu siemens amilo 2548.A skacou mi BS pokazde z jinou hlaskou. resil jsem to na jednom foru o virech jenze to virem nebude a bude to HW tudiz se obracim na Vas.
Resi se to zde: http://viry.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=87560
Resi se to zde: http://viry.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=87560
Omlouvam se za vlozeni odkazu ale vsechno sem vkladat a tak zneprehlednit forum je podle me zbytecne ;) Ale jetsli to sem mam vlozit cele tak vlozim.:)
V tom pripade je pro me zbytecne odpovidat .. hodne stesti s resenim problemu na viry.cz :)
A ted vazne opravdu pokud tu chces resit problem napis o co de to je zaklad :) Nikdo nebude prece klikat na nejake odkazy a proklikavat se dalsim forem :)
A ted vazne opravdu pokud tu chces resit problem napis o co de to je zaklad :) Nikdo nebude prece klikat na nejake odkazy a proklikavat se dalsim forem :)
Hlavně ty BS vyfoť nebo opiš (i kdyby jich bylo víc různých) a hoď to sem, ať víme, o čem se bavíme.
To, že máš nejspíš díky viry.cz čistej systém, je fajn, ale "padá to do různých BS" je k ničemu ;)
To, že máš nejspíš díky viry.cz čistej systém, je fajn, ale "padá to do různých BS" je k ničemu ;)
Ty bsody muzou byt imho tim ze mas zaplej nativ sata mod.. a chtelo by to test ramek .. treba pomoci gold memory .. jak na to najdes treba zde resili jsme to tam dnes :) https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/36176-padani-aplikaci-error#268899
Ok vypisu to :-)
Jde o to ze jsme normalne pouzival NB bez jakehokoliv problemu a az vcera vecer zacaly skakat hlasky na windowsu (vista home premium 32bit legal) ze aplikace selhavaji (neodesilat :-) ) Tak jsem myslel ze to bude virem ale najednou se obevilo prvni bluescreen a pak nasledovaly dalsi a dalsi a tak jsem se nasral zkousel jsem vytahnout ramky a zase zapojit nepomohlo... Tak jsem se pustil do instalace windows nanovo . naformatoval jsem hdd (pouze oddil kde je win nechci ztratit data co jsou na druhem oddilu) a dal jsem install visty jenze pri install se hodilo dalsi BS i pri opakovane instalaci tudiz tedka nemam zadnej operak a nevim co delat... tedka me napadlo vyndat HDD s notesu a napojit na pc jestli nema vadne partition.. Za kazde rady budu vdecnej :)
Jde o to ze jsme normalne pouzival NB bez jakehokoliv problemu a az vcera vecer zacaly skakat hlasky na windowsu (vista home premium 32bit legal) ze aplikace selhavaji (neodesilat :-) ) Tak jsem myslel ze to bude virem ale najednou se obevilo prvni bluescreen a pak nasledovaly dalsi a dalsi a tak jsem se nasral zkousel jsem vytahnout ramky a zase zapojit nepomohlo... Tak jsem se pustil do instalace windows nanovo . naformatoval jsem hdd (pouze oddil kde je win nechci ztratit data co jsou na druhem oddilu) a dal jsem install visty jenze pri install se hodilo dalsi BS i pri opakovane instalaci tudiz tedka nemam zadnej operak a nevim co delat... tedka me napadlo vyndat HDD s notesu a napojit na pc jestli nema vadne partition.. Za kazde rady budu vdecnej :)
Po testu HDD ho pak dam jeste do notesu a zkusim zase dat instalaci te vysty nekolikrat po sobe a vyfotim vam ry BS.;)
Viz muj predchozi post .. Abys otstoval disk a ramky nepotrebujes operacni system jen je potreba si opatrit nastroje kteryma to otestujes .. dobra vec je na to treba hirens boot to je boot cd kde je hromada diagnostickych utilit kteryma to proklepnes
No jdeš na to asi dobře, HDD a ramky by to mohly dělat. Zkusils to jen s jedním modulem ram (jestli jich máš víc)?
OK vyzkousim prvni HDD protoze uz ho mam stejne vyndanej a pak zkusim z jednim modulem mam dva po 1gb
Neudelam UP protoze tam zadna takova slozka na disku neni pri instalaci to zpadne :(.Jdu na tu kontrolu.:)
[QUOTE=daniel.mel;268947]Neudelam UP protoze tam zadna takova slozka na disku neni pri instalaci to zpadne :(.Jdu na tu kontrolu.:)[/QUOTE]
Jo to je při instalaci, jsem nějak přehlídl. Jestli instaluješ WinXP, musí být HDD přepnut do režimu Legacy IDE nebo musíš mít v instalaci integrované SATA drivery.
Jo to je při instalaci, jsem nějak přehlídl. Jestli instaluješ WinXP, musí být HDD přepnut do režimu Legacy IDE nebo musíš mít v instalaci integrované SATA drivery.
Instaluji vistu protoze to neni muj NB ale tatikuv a on je na vistu zvyklej :D :D :D On je tedka na dovolene a vraci se v pondeli tak to musim nejak zkutit :-)
Zkousim RAM prez memtest ale nevyznam se v tom :-) .. Asi to nevypada dobre co ? kdyz to vypisuje pres 9k erroru :-(
Ne, to tedy ne. Ten notebook ma zcela jiste vadnou adresaci ramek. Vymenit ten SODIMM nebo jak to ma resenou pameti za novy a modlit se, aby to bylo tim... Muze to totiz byt i nestabilni procesor/chipset ... protoze to jsou dalsi dve veci jenz stoji mezi ram a dobrym vysledkem testu ramek.
Aaa doprdele no doufam zkusim koupit ram jestli to pobezi a jestli ne tak doufat ze je jeste v zaruce:mistake
No prave ze nevim.. musim vyzkouset az ten test zkonci bo to furt vypisuje nejaka procenta.Jen se chci jeste zeptat jestli to stalo pouzivanim toho NB jako jestli jsem to zapricinil ja nebo se to proste tak muze stat ??? At mam nejakej argument pro tatika.:)
Ten test muzes kdykoliv zastavit .. uz ted je jasne ze je tam neco spatne rovnou odzkousej druhej modul pokud pojede ok bude to vyreseno a jen vyrekalmujes jednu ramku ...
Aaa tak je to jeden vadnej modul uz nevypisuje zadne errory :-) jenom ten jeden modul co jsem vyndal ten druhej fici :)
Potrebuji poradit jaka znacka ramek je nejlepsi "Ja na pc preferuji a-data" nevim sice jestli to je nejlepsi moznost.