Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Graficka karta, monitor

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    9

    Zdravim, mam dva takove male problemy:
    1. mam grafiku GF 9600 GT a k tomu pripojeny LCD Benq T2200HDA...vsechno je v poradku,ale pri pripojeni kabelu od TV me zacne jako by se vlnit nebo blikat obraz. Nevite jak by se tento problem dal vyresit? Neni to problem treba nejakeho ruseni?

    2. v druhem pocitaci mam grafiku ATI rx2600xt..problem je v tom, ze pri zapojeni do PC me nenajede, respektive i pri nastaveni v BIOSu to dela, jako by tam grafika nebyla (cerny monitor no signal)..funguje jen integrovana. Jako by to vubec o te druhe nevedelo..byla i na reklamaci a vse v poradku...nevite co s tim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    1. vlneni je zrejme zpusobeno rusenim
    2. ATIny na tohle trpi - proste hodi no signal a nezapne se monitor (na D-SUB, pri pouziti DVI je to vetsinou ok)

    edit: to zapinani je tusim zpusobeno nezapojenym pinem 9 na vga, popisuje se to snad i na wikipedii
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Citace Původně odesláno od deflector Zobrazit příspěvek
    2. v druhem pocitaci mam grafiku ATI rx2600xt..problem je v tom, ze pri zapojeni do PC me nenajede, respektive i pri nastaveni v BIOSu to dela, jako by tam grafika nebyla (cerny monitor no signal)..funguje jen integrovana. Jako by to vubec o te druhe nevedelo..byla i na reklamaci a vse v poradku...nevite co s tim?
    Je v BIOSu nastavena tato grafická karta jako primární a integrované grafické jádro vypnuto ? Je grafická karta funkční ? Můžeš ji vyzkoušet v jiném počítači ? Je připojeno přídavné napájení grafické karty ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    1. vlneni je zrejme zpusobeno rusenim
    2. ATIny na tohle trpi - proste hodi no signal a nezapne se monitor (na D-SUB, pri pouziti DVI je to vetsinou ok)

    edit: to zapinani je tusim zpusobeno nezapojenym pinem 9 na vga, popisuje se to snad i na wikipedii
    s tim pinem to zkusim zjistit co a jak...co se tyka toho ruseni..nevis jak jej odstranit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Je v BIOSu nastavena tato grafická karta jako primární a integrované grafické jádro vypnuto ? Je grafická karta funkční ? Můžeš ji vyzkoušet v jiném počítači ? Je připojeno přídavné napájení grafické karty ?
    Grafiku sem nastavil jak primarni s tim ze jsem integrovanou vypnul..efekt byl takovy, ze sem musel vytahnout baterku z desky abych to resetoval a zase to vratil do normalniho stavu s integrovanou a kdyz sem dal jen ATInu jako hlavni bez vypnuti integrovane,tak opet problem nenabehnuti...Karta je funkcni, byla na reklamaci kvuli tomuto,ale vratili mi ji s tim, ze 5 hodin na tom sel 3D mark a vsechno ok...pridavne napajeni nema...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Problem je v nezapojenym pinu 9 a tusim jeste 12 (nebo kterej to obstarava DDC informace). Ruseni zrejme taky nevyresis. Mam tu staryho RX700 kterej trpi tim samym problemem s levnym lcd Samsung.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Problem je v nezapojenym pinu 9 a tusim jeste 12 (nebo kterej to obstarava DDC informace). Ruseni zrejme taky nevyresis. Mam tu staryho RX700 kterej trpi tim samym problemem s levnym lcd Samsung.
    No zajimave u te grafiky je to, ze kdyz sem ji koupil,tak valila normalne..pote sem ji predelal do jineho PC a kdyz jsem ji dal zpatky tak to nejelo...tak si nejsu jisty, jeslti je to tim pinem..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zkus pripojit monitor na druhej vystup, popr. jestli mas druhou redukci DVI>DSUB tak ji pripoj taky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Zkus pripojit monitor na druhej vystup, popr. jestli mas druhou redukci DVI>DSUB tak ji pripoj taky.
    myslis dat tam do toho jednoho jen samotnou redukci a do toho druheho zapojit redukci s monitorem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od deflector Zobrazit příspěvek
    myslis dat tam do toho jednoho jen samotnou redukci a do toho druheho zapojit redukci s monitorem?
    Jj, presne tak. (u samotny redukce si nejsem jisty, jestli se v ni propojuji GND nebo ne, ale za pokus to stoji)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    9

    Tak sem zkusil zapojit obe redukce a na ne sem aji zkusil dat na kazdou jeden monitor a nic..uz nevim co s tim..napada me ze by mohla byt vadna deska respektive PCI-e slot
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ne ne, je to kombinaci GK + LCD. Mel bych ti poradit reklamaci lcd nebo gk, ale poradim ti nekupovat lcd s analog vstupem
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Notebook Acer Aspire 5820TG, nefunguje grafická karta a monitor
    Od Jacques27 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-10-2014, 02:38
  2. Monitor nebo Grafická karta
    Od mutinek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 09-07-2009, 22:29