Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NB Sony Vaio VGN-A197VP

Stano_tvf (68)|12.7.2009 15:27
Ahoj, nepoznáte niekto NB Sony Vaio VGN-A197VP? Dostal sa mi do rúk, WXP opakovane reštarujú (NB sa po prihlásení hneď reštartuje aj v núdzovom režime).Bootovanie z USB klúča tam nejde. Najradšej by som vybral HDD a otestoval na víry na druhom PC, ale nemám manuál, ako sa dá HDD vybrať. Neviete poradiť? Naštartuje iba z Hiren's boot CD.
Poraďte, prosím.
astec (1823)|12.7.2009 15:30
[QUOTE=Stano_tvf;269610]Ahoj, nepoznáte niekto NB Sony Vaio VGN-A197VP? Dostal sa mi do rúk, WXP opakovane reštarujú (NB sa po prihlásení hneď reštartuje aj v núdzovom režime).Bootovanie z USB klúča tam nejde. Najradšej by som vybral HDD a otestoval na víry na druhom PC, ale nemám manuál, ako sa dá HDD vybrať. Neviete poradiť? Naštartuje iba z Hiren's boot CD.
Poraďte, prosím.[/QUOTE]

vypni si automatické restarování počítače
zašli poté co se píše na obrazovce chyba typu například 0xooooooe

tím zjistíme kdy by mohla býti chyba
Boot z USb se musí povolit v BIOSu
Stano_tvf (68)|12.7.2009 15:48
Neviem či som to napísal presne, ale nereštaruje "automaticky", ale po zapnutí sa pýta na meno, heslo, a až po zadaní sa zjavi hlášky "system sa vypína". A hneď to nabehne znova. Aj keď dám pri štarte F8 a safe mode, to isté. Po prihlásení reboot.
V Biose mám možnoť Boot z disku, CD mechaniky a "removable" zariadenia. Nič viac, z toho výmenného to nefachčí. Kľúč je dobrý, na vedľajšom PC bootoje bez problémov.
astec (1823)|12.7.2009 15:52
[QUOTE=Stano_tvf;269619]Neviem či som to napísal presne, ale nereštaruje "automaticky", ale po zapnutí sa pýta na meno, heslo, a až po zadaní sa zjavi hlášky "system sa vypína". A hneď to nabehne znova. Aj keď dám pri štarte F8 a safe mode, to isté. Po prihlásení reboot.
V Biose mám možnoť Boot z disku, CD mechaniky a "removable" zariadenia. Nič viac, z toho výmenného to nefachčí. Kľúč je dobrý, na vedľajšom PC bootoje bez problémov.[/QUOTE]

Aha tak to jsme si nerozumněli. Pardon. Opravná instalace by nepomohla? Jsou tam důležitá data?
Stano_tvf (68)|12.7.2009 16:18
Práve že dosť dôležité !
kevin00 (10238)|12.7.2009 16:26
[QUOTE=Stano_tvf;269619]Neviem či som to napísal presne, ale nereštaruje "automaticky", ale po zapnutí sa pýta na meno, heslo, a až po zadaní sa zjavi hlášky "system sa vypína". A hneď to nabehne znova. Aj keď dám pri štarte F8 a safe mode, to isté. Po prihlásení reboot.[/QUOTE]

Myslím, že jsem se s tímto problémem již setkal a bylo to způsobeno zavirovaným počítačem. Nezbude Ti nic jiného, než-li HDD vyjmout z notebooku a oskenovat jej antivirem z jiného počítače.

Návod na demontáž notebooku
Stano_tvf (68)|12.7.2009 17:31
Díky, úpred týždňom som mal podobný problém s bežným PC, vybral som HDD, vložil do svojho (vybavený všetkým možným SW), odvíril a kamošovo PC ide perfektne :-)). Jediný problém - ako dostať HDD z NB.
Redukciu 3,5"/2,5" samozrejme mám.
kevin00 (10238)|12.7.2009 17:33
nz, podle návodu bude stačit sundat klávesnici a ochranou mřížku pod ní a měl by jsi mít HDD jako na dlani ;)
Stano_tvf (68)|12.7.2009 17:36
Ako? máš ten návod? manuál ?
kevin00 (10238)|12.7.2009 17:41
V postu č. 6 jsem Ti dal odkaz na návod k demontáži NB ;)