NoteBook do 13 000,- - prosím SPĚCHÁ
Zdravím všechny, chtěl bych Vás poprosit o pomoc při výběru nového NB.
Všem předem děkuji a rád Vás pak náležitě odměním RB.
Na výběr NB mám pouze dnešní večer tak uvítám každou pomoc!!!!
Až do teď jsem měl NB MSI VR601 a moc jsem s ním spokojen nebyl....
Zde jsou mé požadavky:
***********značka: ,,hodně muziky za málo peněz"***********
*Jaký je váš rozpočet?
13 000,- (MAX 13 200,-)
*Jakou velikost notebooku preferujete?
15,4
*Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Grafické práce (Photoshop, Corel), internet, sledování filmů a nějaké ty hry
*Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Budu ho s sebou brát na cesty, tak aby vydržel
*Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
ANO - čím novější hry půjdou tím lepší (ale v této cenové kategorii si nemohu moc vybírat)
Do teď jsem měl GMA3100 a nebyl jsem moc spokojen, tak nejlépe něco s vlastní pamětí a podobnou nebo nejlépe výkonější než Radeon HD 2600.
HLAVNĚ UŽ ŽÁDNÝ INTEL
*Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
nejlépe 2-2,5 hod. a více
*Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Bez OS!
*Displej
Měl jsem leský a moc spokojený jsem nebyl
*Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran, resp. chcete laptop s 16:10 nebo 16:9 LCD?
16:10 širokoúhlý
*Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
WXGA nebo WXGA+ 1280 x 800 resp. 1440 x 900
*Kvalita zpracování a design
Musí mi padnout do oka...
*Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Core 2 Duo, Dual Core apod... prostě dvoujádrový Intel
*Jak velká má být operační paměť?
minimum 2GB
*Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
nVidia ale není podmínkou, klidně i Ati, ale hlavně ne INTEL
*Jak velký má být pevný disk?
minimum 160GB ale optimálně 300GB a výše
*Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
DVD-RW
*Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
pokud by byl FireWire budu naprosto spokojen + by se hodilo připojení externího monitoru (TV) přes HDMI či S-Video, do teď jsem měl na starém NB Numerickou klávesnici na kterou jsem si docela zvykl a proto bych ji i u nového uvítal.
Jsem ochoten některé mé požadavky upravit či něco oželet, ale to v případě že by mě něčím nový NB přesvědčil (výkon apod..).
Docela mi padl do oka tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , ale bohužel nesplňuje nějaké mé požadavky (FireWire, S-Video(HDMI)) tak stále váhám a proto píši sem. Zajímalo by mě výkonové porovnání ATI Mobility Radeon HD3410 která v ní je vůči
ATI Mobility Radeon HD 2600.
PŘEDEM VŠEM MOCKRÁT DĚKUJI ZA POMOC!
Prosím posílejte odkazy na Vaše tipy nejlépe z alza.cz popř czechcomputer.cz. S jinými obchody zkušenosti nemám popř doporučte.
Prosím na NB, které jsou skladem. Děkuji
Všem předem děkuji a rád Vás pak náležitě odměním RB.
Na výběr NB mám pouze dnešní večer tak uvítám každou pomoc!!!!
Až do teď jsem měl NB MSI VR601 a moc jsem s ním spokojen nebyl....
Zde jsou mé požadavky:
***********značka: ,,hodně muziky za málo peněz"***********
*Jaký je váš rozpočet?
13 000,- (MAX 13 200,-)
*Jakou velikost notebooku preferujete?
15,4
*Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Grafické práce (Photoshop, Corel), internet, sledování filmů a nějaké ty hry
*Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Budu ho s sebou brát na cesty, tak aby vydržel
*Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
ANO - čím novější hry půjdou tím lepší (ale v této cenové kategorii si nemohu moc vybírat)
Do teď jsem měl GMA3100 a nebyl jsem moc spokojen, tak nejlépe něco s vlastní pamětí a podobnou nebo nejlépe výkonější než Radeon HD 2600.
HLAVNĚ UŽ ŽÁDNÝ INTEL
*Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
nejlépe 2-2,5 hod. a více
*Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Bez OS!
*Displej
Měl jsem leský a moc spokojený jsem nebyl
*Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran, resp. chcete laptop s 16:10 nebo 16:9 LCD?
16:10 širokoúhlý
*Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
WXGA nebo WXGA+ 1280 x 800 resp. 1440 x 900
*Kvalita zpracování a design
Musí mi padnout do oka...
*Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Core 2 Duo, Dual Core apod... prostě dvoujádrový Intel
*Jak velká má být operační paměť?
minimum 2GB
*Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
nVidia ale není podmínkou, klidně i Ati, ale hlavně ne INTEL
*Jak velký má být pevný disk?
minimum 160GB ale optimálně 300GB a výše
*Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
DVD-RW
*Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
pokud by byl FireWire budu naprosto spokojen + by se hodilo připojení externího monitoru (TV) přes HDMI či S-Video, do teď jsem měl na starém NB Numerickou klávesnici na kterou jsem si docela zvykl a proto bych ji i u nového uvítal.
Jsem ochoten některé mé požadavky upravit či něco oželet, ale to v případě že by mě něčím nový NB přesvědčil (výkon apod..).
Docela mi padl do oka tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , ale bohužel nesplňuje nějaké mé požadavky (FireWire, S-Video(HDMI)) tak stále váhám a proto píši sem. Zajímalo by mě výkonové porovnání ATI Mobility Radeon HD3410 která v ní je vůči
ATI Mobility Radeon HD 2600.
PŘEDEM VŠEM MOCKRÁT DĚKUJI ZA POMOC!
Prosím posílejte odkazy na Vaše tipy nejlépe z alza.cz popř czechcomputer.cz. S jinými obchody zkušenosti nemám popř doporučte.
Prosím na NB, které jsou skladem. Děkuji
za tyto prachy nic vykonejsiho nez X3100 nebo max X4500 necekej
notebook jaky by sis pral by byl asi dvakrat tak drahy... za ty prachy se tak akorat sezene notebook, ale bez zadnyho velkyho vybirani co to ma byt
notebook jaky by sis pral by byl asi dvakrat tak drahy... za ty prachy se tak akorat sezene notebook, ale bez zadnyho velkyho vybirani co to ma byt
Tak tak, za tyhle peníze bych se zaměřil na zpracování a výdrž na baterie, ať se to dá nosit a používat přes den mimo zásuvku.
Moje tipy do 13k
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Kdyby to neměl být intel, tak integrovaná AMD 780G ti poskytne trochu vyšší výkon, ale procesory jsou pomalejší, takže je to otázka priorit.
Moje tipy do 13k
Kdyby to neměl být intel, tak integrovaná AMD 780G ti poskytne trochu vyšší výkon, ale procesory jsou pomalejší, takže je to otázka priorit.
[QUOTE=mech13;269775]za tyto prachy nic vykonejsiho nez X3100 nebo max X4500 necekej
notebook jaky by sis pral by byl asi dvakrat tak drahy... za ty prachy se tak akorat sezene notebook, ale bez zadnyho velkyho vybirani co to ma byt[/QUOTE]to je ta ATI Mobility Radeon HD3410 tak špatná???
notebook jaky by sis pral by byl asi dvakrat tak drahy... za ty prachy se tak akorat sezene notebook, ale bez zadnyho velkyho vybirani co to ma byt[/QUOTE]to je ta ATI Mobility Radeon HD3410 tak špatná???
No.. je výkonější než integrovaná, ale nevim jestli to za to stojí (nevzít třeba to HP). Je to ta nejslabší neintegrovaná grafika jakou najdeš. S HD2600 se vůbec nedá srovnávat.
a co by jste řekli na tento? : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
je ta ATI 3200 dobra?
a v porovnání s tou Intel4500?
je ta ATI 3200 dobra?
a v porovnání s tou Intel4500?
[QUOTE=Jandaskunk;269815]Ta integrovaná od AMD je určo lepší jak Intel, ale žádný zázraky rozhodně nečekej.[/QUOTE]
S tím počítám, ale měla by být na tom líp než původní X3100 co jsem měl ne??
Co čtu recenze a diskuze tak si lidi docela tento NB ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) pochvalují. výdrž baterky kolem 3h což by bylo více než na mém původním MSI kde jsem měl max 2:24 hod.
Co myslíte? byla by to dobrá volba???
S tím počítám, ale měla by být na tom líp než původní X3100 co jsem měl ne??
Co čtu recenze a diskuze tak si lidi docela tento NB ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) pochvalují. výdrž baterky kolem 3h což by bylo více než na mém původním MSI kde jsem měl max 2:24 hod.
Co myslíte? byla by to dobrá volba???
no v mem okoli jsou dva 6730 (to samy na intel platforme) a docela spokojenost. za ty prachy to zatim vypada dost schopne (pul roku)