Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nenabehne OS a na monitor nic nevyskoci!

carrotjack (13)|16.7.2009 02:39
Ahoj lidicky,
potrebuji helpnout. Uz si s tim nevim rady.:(

Problem:
Zapnu PC, ale na monitoru se mi nic nezobrazi. Zdroj a vetracky jedou. Pwr sviti, cervena dioda nesviti, zadny naznak zpracovani, zadne pipnuti. Zkousel jsem reset bios - vyjmuti baterie, ale nic to nedela. RAMky jsem vyndal a znovu pripojil, tak nic.
Muzete mi poradit? Budu rad za kazdou radu.
pas!k (3765)|16.7.2009 06:24
1. Napis o jakou sestavu se jedna .. podrobne
2. Kontroloval si zda mas vse spravne zapojene ? Napajeci konektroy do desky atd ?
3. Jedna se o nove slozenou sestavu? Nebo je to starsi pc a zacalo to delat z niceho nic?

Lidi pokud chcete rady ptejte se tak aby bylo mozne poradit .. tvuj dotaz nerika nikomu nic.
trodas (1753)|16.7.2009 10:25
Presne tak, bez popisu jsme v haji zelenem - jako ty.
Reset biosu se ale dela pomoci switche na desce. Vytazenim baterie resetujes jen hodiny v PC a pripadne bios zmates, nuz k resetu nastaveni biosu jako takoveho nedojde.

Pouzij manual k desce a s baterii v desce prehod switch na mazani biosu. Pak teprve mas jistotu, ze bios je premazan.
carrotjack (13)|16.7.2009 14:37
to jsem uz taky provedl vytazenim switche taky nic. No jedna se o starsi PC.
Presne parametry Vam dam, jakmile prijedu domu. Nejedna se o muj pocitac. Zatim dekuji za ochotu.
astec (1823)|16.7.2009 14:55
POté až napíšes setavu a další požadované, tak odpoj mechaniky, pokud máš více disků, tak nech jen jeden, případně nech jen jeden modul pamětí.
Pokud nic, tak vyndej všechny paměťové moduly.
Ale nejdříve napiš požadované
modrymysak (7)|16.7.2009 15:19
Přes nulové informace bych to předběžně viděl na porouchaný zdroj. Nevypadla vám včera při bouřkách elektrika? :notsure
JanX (181)|17.7.2009 19:05
Chtělo by uvést sestavu, ale podle mě ti vypadly napájecí konektory pro základku, měl jsem podobný problém...
DWarfik (4)|17.7.2009 20:14
1. Dotlač všechny konektory

2. Vyloučíme, zda se jedná o problém se zdrojem, to uděláme tak, že si seženeme jakýkoli multimetr, přepneme na rozsah 0-20V a proměříme, jestli je na molexu mezi červeným a černým drátem 5V +- 0,3V a mezi žlutým a černým 12V +- 0,5V. Pokud někde je třeba 18V nebo naopak 0V, tak máš odpálený zdroj a jestli je to ta první varianta - 18V, tak ti to pravděpodobně odpálilo některé komponenty. Jaká je značka zdroje? Pokud to není Corsair, Enermax, Fortron nebo Seasonic, ale nějaký LCPower, Eurocase, tak ty nevydrží absolutně nic.

3. Pokud na zdroji je odpovídající napětí, tak odpoj úplně všechno a nech zapojený jenom MB, procesor, paměti a grafiku, pokud má deska integrovanou, tak zapoj VGA do té integrované, pokud nenaběhne, tak zkus jinou základní desku
pemasoft (5)|19.7.2009 11:42
Pokud vyndaš grafiku tak by měl počítač 3x pipnout. Pokud vyndáš RAM měl by pípat neustále. Zkus změřit zdroj nebo vyměnit základní desku.

P.S.
U jednoho počítače jsem měl podobnou závadu a mohlo za to tlačítko RESET na bedně - odešel spínač tak že byl pořád sepnutý.
carrotjack (13)|29.7.2009 00:25
Zdravim vsechny,
takze zdroj funguje - vetraky se toci. Bohuzel se mi neporadilo od majitele PC zjistit vsechny udaje o PC. Da se nejakym zpusobem zjistit udaje o PC, kdyz nenabehne PC?

Sestavu: CPU AMD Athlon 1GHz, HDD Seagate 80GB, RAM 2x256MB (PC 400,266MHz), grafic.karta Radeon 9000 (64MB),zakladni desku - nevim!:(

Otestoval jsem a funguje: grafika, zdroj, mechanika, zvukovka, bohuzel RAMky se mi neporarilo zkusit, kvuli nekompabilite s jinym PC, zitra jeste zkusim HDD a davam vedet, pokud HDD bude OK, tak asi bude bud RAM nebo motherboard v hajzlu?!

Diky za rady.
sheira (164)|29.7.2009 20:47
Zistis to jedine tak, ze to bude niekde na doske napisane.

Inak s HDD si nerob zatial starosti, PC/monitor ti musi nabehnut aj bez HDD, az potom ti nahlasi error, ze chyba HDD.

1. Zapoj iba grafiku, 1 ramku (skus postupne vsetky sloty), CPU a zdroj. Nic ine.
2. Mas v PC speaker? Kablik ktory ma taky zaorkuhleny koniec (vid http://www.clearpc.ca/catalog/images/speaker.JPG)
3. Ak ho mas, skus vybrat vsetky RAMky a zapni PC. Ak bude neustale pipat - zakladna doska by mala byt vpohode a skor by som to odhadol na problem s RAM. Ak nebude pipat - problem je v zakladnej doske.
4. Ak speaker nemas, tak sa to zistit neda, jedine ze tie RAMKy skusis v inom PC.

Nedavno som mal rovnaky problem. Dovod bola pokazena doska, musel som ju dat reklamovat.
ICEBOSS (3435)|29.7.2009 21:23
to ze se toci vetraky jeste neznamena, ze zdroj funguje tak, jak ma. jeste bych to hadal na kondiky na desce... jestli jste z brna, tak mi napiste SZ. kdyz to ctu, tak sami s tim asi moc nevykoumete :).
carrotjack (13)|30.7.2009 21:54
Takze zdroj jsem zkusil na jinem PC a funguje. Jinak zkusim co jste tu napsal.
Nejsem z Brna, ale jezdim do Brna kazdou sobotu, takze pokud Vam nevadi, tak muzeme se sejit a helpnout mi s PC.