Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Nedostatek virtuální paměti ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    4

    Mám instalovanou novou hru Sims 3 na PC, instalace v pohodě, postupem hraní se zpomaluje grafika,ukládání hry trvá půl hod,grafiku mám autom.sníženou na doporučení výrobce hry. Grafika je po delším hraní pomalá. Systém po ukládání hlásí nedostek virtuální paměti.
    mé PV (2 roky staré): čipová sada ATI Xpress 1000,
    procesor :Intel Celeron D 356 s frekv. 3,2 GHz, 512 KB L2 Cache,FSB533 MHz
    paměť: 512 MB DDR 2 400/533/667/800 MHz max. 2 GB ve 2 slotech
    grafická karta: ATI Radeon W1300 s 512 MB HM
    pevný disk: 250 GB Serial ATA, 7200 RPM
    OS: Windows XP Home
    Mám pouze rozšířit paměť na 2 GB a jak taktovat ? Co čipová sada? Jak to mám provést?
    Děkuji za FUNDOVANOU ODPOVĚĎ
    Hanife
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    Mělo by stačit přidat nákou paměť alespoň 1 GB
    a chtělo by to asi uvolnit i trochu místa na disku
    taktovat nemusíš pokud nechceš
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    512 MB je dost málo, takže systém zřejmě swapuje hodně na disk a proto to zpomalení. Rozšíření by bylo nejvhodnější dát 2x 1GB kit (aby byl Dual Channel) a 512 dát pryč (prodat, nebo věnovat někomu v rodině, apod.), mělo by to v tomhle případě skutečně pomoct.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    110

    Já bych viděl problém v tom, že na systémové partition (kde je swap. soubor) už není dostatek místa. Takže vytvořit swap i na další partition a nejlépe na systémové partition místo uvolnit (promazat tempy, reinstalovat programy na jinou partition a podobně).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    512 MB je dost málo, takže systém zřejmě swapuje hodně na disk a proto to zpomalení. Rozšíření by bylo nejvhodnější dát 2x 1GB kit (aby byl Dual Channel) a 512 dát pryč (prodat, nebo věnovat někomu v rodině, apod.), mělo by to v tomhle případě skutečně pomoct.
    OK, výše uvedené parametry mého PC uvádí výrobce, po testu jsem zjistila, že v jednom slotu(modulu) je instalováno 512 MB- povolená 512 MB, v druhém 0 ( povolená ?) Cache ,1,2,3 ( 3 deaktivována) L1 povolená 16 KB max 16 KB, L2 512 MB povolená max 512 MB. Můžu ji tedy vyjmout a osadit 2x 1GB kit Dual Channel. A jaké frekv.?
    Hanife
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Nevíš náhodou jakou máš základní desku? Jestli je ten výpis v prvním příspěvku správně, tak můžeš koupit 2 x 1 GB DDR2 paměť, frekvence 800 MHz. Stačí nějaká levnější, třeba tahle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    4

    OK zkusím a vyzkouším . Hanife
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    512 MB je dost málo, takže systém zřejmě swapuje hodně na disk a proto to zpomalení. Rozšíření by bylo nejvhodnější dát 2x 1GB kit (aby byl Dual Channel) a 512 dát pryč (prodat, nebo věnovat někomu v rodině, apod.), mělo by to v tomhle případě skutečně pomoct.
    OK, zakoupila, vyměnila ( fakt jednoduché) a pomohlo to. Díky ! Hanife
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    402

    no, ale pokud vím, když máš FSB 533Mhz, tak nemá cenu kupovat ramky 800Mhz, pokud myslím špatně, opravte mě
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    vzhledem k cenam je zbytecne to resit. 533 jsou dokonce nejdrazsi a 667 jen o 10Kc levnejsi nez 800... muze se hodit pri upgradu nebo OC... na skodu to rozhodne neni

    (napr na czc maji skladem nejlevnejsi 533 a 667 za 640,- a 800 za 600,- takze asi tak...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    taky by nebylo od veci nastavit tu hodnotu virtualni pameti na nejaky normalni cislo. jestli jsou to Win XP, tak pri 512MB RAM nastavi imho tak max 700MB. takze pravym tlacitkem na tento pocitac, vlastonosti, zalozka upresnit, kolonka výkon - nastavení, pak znova upřesnit, kolonka virtuální paměť a tam nastavit natvrdo třeba 2000 - 2000 MB. Bude to chtit reset.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Virtuální PC
    Od Dravec v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 16-02-2011, 15:49
  2. Nedostatek virtual. paměti
    Od travas1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-02-2010, 01:37
  3. Windows 7: Nedostatek pameti x64 6GB RAM
    Od |Mio| v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 19-12-2009, 17:49
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-11-2008, 19:47
  5. Nedostatek elektriny do gr. karty...
    Od Tomacos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-07-2007, 01:52