Zobrazené výsledky: 1 až 4 z 4

Téma: HD 4850 512MB po modifikaci BIOSU - problém funkce POWERPLAY

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele PsyB3RD3LIXX
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    22

    přátelé,tak sem z toho jelen--čtěte dobře nechápu nic..Prostě dělal sem upravu BIOSU pomocí TechPowerUp Radeon BIOS EDITORu .. upravil sem si hezky voltáž a zvedl frekvence u 3D režimu...Flash proběhl v pořádku-- ale - po restartu počítače mi v Catalystech (Riva Tuneru apod..) zmizela možnost přetaktování..Prostě tam není.. Dále - zkoušel sem v RIVA TUNERU měřit frekvence které se mi ted drží na 625/990 Mhz -- ááále-- dal sem měření na pozadí (zkoušel i v AMD GPU CLOCK TOOL) a ty hodnoty se drží i v 3D režimu,nepřepnou se ..a přitom si vyjedu v RIVA TUNERU udaje o kartě a je tam :

    $ffffffffff ATI VGA BIOS information
    $ffffffffff ----------------------------------------------------------------
    $0a00000000 Title : Wekiva RV770 B50102 Board
    $0a00000001 Date/time : 06/02/08 18:19
    $0a00000002 Core clock : 625.000MHz
    $0a00000003 Memory clock : 993.000MHz
    $0a00000004 Reference clock : 100.000MHz
    $0a00030000 PowerPlay state 0 : 700MHz/1100MHz/1.20V/boot
    $0a00030100 Performance level 1 : 700MHz/1100MHz/1.20V
    $0a00030200 Performance level 2 : 700MHz/1100MHz/1.20V
    $0a00030001 PowerPlay state 1 : 500MHz/750MHz/1.05V
    $0a00030101 Performance level 1 : 500MHz/750MHz/1.05V
    $0a00030201 Performance level 2 : 700MHz/1100MHz/1.20V
    $0a00030002 PowerPlay state 2 : 500MHz/750MHz/1.05V/UVD
    $0a00030102 Performance level 1 : 500MHz/750MHz/1.05V
    $0a00030202 Performance level 2 : 700MHz/1100MHz/1.20V
    $0a00030003 PowerPlay state 3 : 700MHz/1100MHz/1.20V
    $0a00030103 Performance level 1 : 700MHz/1100MHz/1.20V
    $0a00030203 Performance level 2 : 700MHz/1100MHz/1.20V
    $0a00000008 Memory type : GDDR3
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Které hodnoty přesně jsi upravoval? Clock info 02? Nezměnil jsi náhodou taky něco jiného?
    Napětí se tedy změnilo v pořádku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele PsyB3RD3LIXX
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od KunNy Zobrazit příspěvek
    Které hodnoty přesně jsi upravoval? Clock info 02? Nezměnil jsi náhodou taky něco jiného?
    Napětí se tedy změnilo v pořádku?
    Já to nakonec upravil takhle..Ale pořád ten samý problém - v Catalystech (i po přeinstalování) vůbec není ATI OVERRIDE a hodnoty které sem dal se vůbec nepřepínají (powerplay) .. Když to třeba taktnu výš,zůstane to na té hodnotě i ve 2D, což není moc úsporné.. Teď jedu na 700/1050 MHz,ale bohužel na tuhle frekvenci to jede i ve 2D .. Napětí vidím jen v tom výpisu co sem tady už dával, ale podle mě to tak jak mi to vypíše RIVA TUNER nefunguje..Jakýkoliv software ukazuje pořád ve všech režimech stejnou hodnotu, nepřepíná se IDLE,2D,3D .. pomoztééé

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele PsyB3RD3LIXX
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    22

    Tak sem to vyřešil--špatně sem si uložil původní bios a ten pak modifikoval a vyšlo z toho tohle... a taky sem kápl na to jak jde hezky zvednout napětí a automaticky měnit 2D a 3D režim pomocí ATI TRAY TOOLS.. juhůůů
    Odpovídat lze po přihlášení