Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Černá obrazovka po nabootování XP - nenaběhne přihlašovací obrazovka

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    Zdravím,

    včera jsem normálně vypl PC a ráno jej zapínám, nabootoje systém, proběhne animace Win XP a poté se zobrazí černá obrazovka a tím to končí.Nenaběhne ani obrazovka pro přihlášení.

    Chtěl jsem do nouzového režimu, ale ten taky nenaběhne a zůstane na černé obrazovce.

    poradí někdo prosím co s tím?Mám v PC důležitá data, proto nemůžu udělat format.

    Díky moc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    102

    instalacni cedo, nabootovat z nej, pockat az se nacte, dat instalaci, napise to ze to naslo Win, ale ze sou poskozeny jeslti chcete opravit, das ze jo, udela se nova instalace, ale nebudes vytvaret ucty, win normalne pak nabehnou a data zustanou

    -popr. zkusit udelat chkdsk
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    Mám problém, dal jsem instalaci tech win, odsouhlasil jsem nějaké ty licenční podmínky a potom to začne vyhledávat nainstalované WIN.A v ten okamžik se mi to sekne a nejde nic dál...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    pricin muze byt vic, ale osobne tipuju KO disk... muzes ho vytahout a skusit jinde?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Pripadne zkus checkdisk a po sleze nejakou utlilitu na testovani HDD..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jestli máš na disku citlivá data, tak určitě ho vyndej, připoj do jiného PC a stáhni co půjde. Testovat a hrát si s diskem můžeš až potom, čím míň ho budeš zapínat tím vyšší šance že ještě nějaká data přežila. Jestli nemáš jiný PC po ruce, tak si sežeň live CD s linuxem, nabootuj ho a zálohuj třeba na externí disk nebo flashku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    mám tu jen notas, takze tam to nedám.Ale seženu si nějakou tu přechodku z IDE na USB a zkusím to tak.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    Tak jsem se dostal přes linux na disc, a ještě mám jeden dotaz, nedal by se ten WIN nějak opravit přes ten linux?

    Data mám totiž uloženy v účetních programech do kterých se jen tak nedostanu abych je vytáhl, takže musím ten WIN nějak rozjet.Neví někdo jak na to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    78

    Citace Původně odesláno od xslide Zobrazit příspěvek
    Tak jsem se dostal přes linux na disc, a ještě mám jeden dotaz, nedal by se ten WIN nějak opravit přes ten linux?

    Data mám totiž uloženy v účetních programech do kterých se jen tak nedostanu abych je vytáhl, takže musím ten WIN nějak rozjet.Neví někdo jak na to?

    já bych to normálně reinstallnul s formatem
    v llinuxu si prekopiruj vsechno na druhy vytvoreny logicky disk, i s prog.files apod., a normalne 1.logicky disk C preformatujes a na nej das install XP

    jak tohle probehne, melo by, tak nainstalujes ucetni program a z program files na D, ktere sis ulozil, to prekopirus do program files na C

    takto bych to asi delal ja
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    102

    taky moznost jenze vetsina dat a ulozenejch veci atd se dost casto uklada i do slozky "data aplikaci" kazdopadne po presunuti z program files a pripadne i z data aplikaci by to melo fungovat, urcite aspon zalohy a nastaveni
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    Nedá se nějak opravit ta instalace WIN, když jsem ve složce windows a mám k ní plný přístup?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    66

    Skus dat insatl CD a nabootovat.Potom daj volbu R na repair,nech ta hodi do CMD.
    Malo by ti ostat na obrazovke C:/WINDOWS
    Potom zadaj FIXBOOT c: enter a potvrd Y/A
    Dalej FIXMBR c: enter a potvrd Y/A
    Nakoniec CHKDSK C: /r enter
    Nezlakni sa,checkdisk moze trvat aj hodinu.Nehaj ho dokoncit a zadaj EXIT a enter
    Good Luck
    Fezo
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    windows neopravis tak ze nahradis jeden exac nebo knihovnu, pokud to neopravi automatika (viz post nademnou) tak bude nejjednodusi a nejrychlejsi reseni format a cista instalace
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    napíše to:
    Ke které instalaci windows se chcete přihlásit:

    zadám 1 a dám enter a tím to končí a je to zaseklý
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    2

    Zdravym vsechny potřebuju pomoct zapnu PC neco tam nabiha jako pri kazdym startu PC pak mi tam naskočí cituji: systém windows nelze spustit uvedeny soubor je poskozen nebo nebyl nalezen /windows/system32/config/system tento soubor muzete zkusit opravit spustenim instalace systemu windows pomoci originalni diskety nebo disku CD-ROM. opravu spustite stisknutm klavesy R na orvni obrazovce tot vse nak moc nerozumim odbornejm vyrazu predem dekuju za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. po přihlášení k win8 nenaběhne metro ( ani plocha) - černá obrazovka
    Od blackcat13 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-02-2014, 17:34
  2. nenaběhne pc- černá obrazovka
    Od tomassovak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-11-2012, 21:24
  3. PC nenaběhne - černá obrazovka
    Od jirivo2 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-09-2010, 14:46
  4. PC nenaběhne, černá obrazovka
    Od Joey v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 16-04-2009, 21:14
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-07-2007, 23:06