Sestava noveho PC
Ahoj, chtel bych se zeptat jestli nekdo nevite cim to, ze nejde spustit fungl nova poskladana sestava.
Jsou tam tyto dily:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Priznaky jsou takove, ze zapnu PC, vsechno se rozbehne, ale zadna odezva na monitoru a na GK sviti 2 cervene diody (ani vetracek se u GK nerozbehne). Jednou se mi tato vec stala take (ale vetracek bezel) a stacilo tam dat jinou GK s kterou se to rozjelo a pak good. Bohuzel dnes nemam moznost tam dat jinou GK, protoze mam vicemene stejnou a nezabira to.
Jo a jeste ani nezabira, kdyz dlouho drzim power tlacitko, tak se to nevypne, ale musim vypnout na tvrdo zdroj.
Osobne si myslim, ze je to zdrojem, ponevadz tam chybi konektor EATX 12V (8 pinů) a ten CPU ho pravdepodobne bude vyzadovat, ale nevim.
Jinak je to sestava, kterou jsem zde nasel od vas a mirne editoval. (Pouze ta deska a CPU)
Jsou tam tyto dily:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Priznaky jsou takove, ze zapnu PC, vsechno se rozbehne, ale zadna odezva na monitoru a na GK sviti 2 cervene diody (ani vetracek se u GK nerozbehne). Jednou se mi tato vec stala take (ale vetracek bezel) a stacilo tam dat jinou GK s kterou se to rozjelo a pak good. Bohuzel dnes nemam moznost tam dat jinou GK, protoze mam vicemene stejnou a nezabira to.
Jo a jeste ani nezabira, kdyz dlouho drzim power tlacitko, tak se to nevypne, ale musim vypnout na tvrdo zdroj.
Osobne si myslim, ze je to zdrojem, ponevadz tam chybi konektor EATX 12V (8 pinů) a ten CPU ho pravdepodobne bude vyzadovat, ale nevim.
Jinak je to sestava, kterou jsem zde nasel od vas a mirne editoval. (Pouze ta deska a CPU)
červený diodě na kartě značí slabej zdroj nebo nepřipojený přídavný napájení
popřípadě error grafiky
popřípadě error grafiky
EATX 12V je na prikrmovani extremne zravych ctyrjader pri OC, jinak staci 4pin
mas zapojene pridavne napajeni grafiky? tj nejakou redukci pripojenou asi na dva molexy a strceny do grafiky?
asi neco takovyho:

mas zapojene pridavne napajeni grafiky? tj nejakou redukci pripojenou asi na dva molexy a strceny do grafiky?
asi neco takovyho:

[QUOTE=mech13;273023]
asi neco takovyho:
[/QUOTE]
veď ten jeho zdroj má 6pin Pci-E, tak načo redukciu ?
asi neco takovyho:

veď ten jeho zdroj má 6pin Pci-E, tak načo redukciu ?
Na zdroji je primo 6ti pin. S tou grafikou to chci zkusit az zitra. Ze tam dam jinou a vyzkousim jestli to pofacha. S tim 4-pinem myslis 20+4? Jestli ano, tak to tam mam.
Zdroj je vybaven 4pin přídavným napájením pro motherboard. Tento konektor Ti stačí, neboť CPU má spotřebu 80 W. Plný 8pin se vyžaduje zapojit tehdy, pokud má CPU spotřebu 100 W a více. Nemyslím konektor napájení 20+4pin, ale přídavné napájení motherboardu za CPU.
Podle Support Listu pro korektní provozování procesoru Phenom II X2 550 je potřeba BIOS verze F6a. Mám jej nahraný ?
Pokud nevidíš ani post, k ověření verze BIOSu by jsi musel motherboard osadit starším procesorem, se kterým by jsi provedl i flash BIOSu.
Podle Support Listu pro korektní provozování procesoru Phenom II X2 550 je potřeba BIOS verze F6a. Mám jej nahraný ?
Pokud nevidíš ani post, k ověření verze BIOSu by jsi musel motherboard osadit starším procesorem, se kterým by jsi provedl i flash BIOSu.
Stacil by procesor na patici AM2? Nejsem si ted jist, zda to neni az od AM2+. Jinak ten samotny 4pin tam zapojeny nemam. Vyzkousim.
tak to je ono... s nim to pojede
robky: jsem se nedival, sry... cekal jsem ze osekana verze mozna bude bez
robky: jsem se nedival, sry... cekal jsem ze osekana verze mozna bude bez
[QUOTE=K.ats;273033]Stacil by procesor na patici AM2? Nejsem si ted jist, zda to neni az od AM2+. Jinak ten samotny 4pin tam zapojeny nemam. Vyzkousim.[/QUOTE]
Ten samotný 4pin zapoj, ten má být zapojený. Koukni se do Support List, uvidíš tam, jaké procesory jsou motherboardem podporovány a s jakým BIOSem. Jinak AM2 procesor by měl v motherboardu fungovat.
Ten samotný 4pin zapoj, ten má být zapojený. Koukni se do Support List, uvidíš tam, jaké procesory jsou motherboardem podporovány a s jakým BIOSem. Jinak AM2 procesor by měl v motherboardu fungovat.
Jinak bios by mel byt OK, ponevadz mam rev. 2.0, coz by nemelo potrebovat zadny flash. Aspon doufam.
Pokud vlastníš rev. 2, potřebuješ BIOS FB, který by mohl být již v motherboardu nahrán ;). Zapoj ten 4pin a s ním se to určitě rozjede. Potom budeš moudřejší ;)