Dobrý den,
dnes ráno mi přestal fungovat scanner, po kliknutí na ikonku "sejmout" mi to vypisuje chybovou hlášku - viz. přiloha. Tlačítka na scanneru také nefungují. Přeinstaloval jsem ovladače i samotný software a nepomohlo to. Podle mě se scanner vůbec nezapne. Máte nějaký nápad, můžete doporučit nějaký servis v brně? Díky
dnes ráno mi přestal fungovat scanner, po kliknutí na ikonku "sejmout" mi to vypisuje chybovou hlášku - viz. přiloha. Tlačítka na scanneru také nefungují. Přeinstaloval jsem ovladače i samotný software a nepomohlo to. Podle mě se scanner vůbec nezapne. Máte nějaký nápad, můžete doporučit nějaký servis v brně? Díky
http://www.servis-hp.cz/informace.asp
Je to jeste v zaruce?
Je to jeste v zaruce?
Zavolal bych tam a prvne zjistil zda budou neco chtit i za to ze se nekdo podiva a zjisti co s tim je asi jo .. pokud by uz tohle neco stalo spis bych zauvazoval nad koupi novejsiho scanneru
Tenhle HW test/reset jsi zkoušel?
[LIST=1]
Disconnect the USB cable and the power cable from the scanner. Make sure the power cable is still connected to the power source. Press the [FONT=Courier]Copy[/FONT] and [FONT=Courier]Email[/FONT] buttons at the same time, while plugging the power cable back into the scanner. The scanner lamp should turn on, and the carriage in the scanner should move forward and backward. To end the test, disconnect and reconnect the power cable without holding the buttons down.
[LIST=1]
Díky za radu, lampa se vůbec nerozsvítila, tak to asi odnesu do servisu a nějak se tam s nima domluvím.
[quote=zdenda05;273171]Díky za radu, lampa se vůbec nerozsvítila, tak to asi odnesu do servisu a nějak se tam s nima domluvím.[/quote]
Může to taky být zdroj - já sice mám teď Umaxy (HP už dávno ne), ale zdroj už jsem měnil 3x...
Může to taky být zdroj - já sice mám teď Umaxy (HP už dávno ne), ale zdroj už jsem měnil 3x...
Tak už mi odepsali z servisu. Když najdou chybu a já se rozhodnu scanner neopravovat, tak zaplatím 400 Kč. Já doufám, že to bude nějaký spínač nebo zdroj, tak to asi risknu. Jinak jsem se už díval po nových scannerech a líbí se mi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Rozlišení je dobrý, barevná hloubka taky, ale zajímalo by mě, zda je součásní nějaký OCR souftware.
[quote=zdenda05;273625]Tak už mi odepsali z servisu. Když najdou chybu a já se rozhodnu scanner neopravovat, tak zaplatím 400 Kč. Já doufám, že to bude nějaký spínač nebo zdroj, tak to asi risknu. Jinak jsem se už díval po nových scannerech a líbí se mi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Rozlišení je dobrý, barevná hloubka taky, ale zajímalo by mě, zda je součásní nějaký OCR souftware.[/quote]
Na té Alfě ti k tomu píší toto:
Se skenerem je například dodáván software ArcSoft PhotoStudio a ScanGear. Software MP Navigator EX usnadňuje ovládání skeneru a provádění nejsložitějších operací skenování z osobního počítače nebo počítače Macintosh...
A umí to skenovat do PDF, tudíž tam bude Acrobat... a ten umí jak OCR, tak i "mluvit" (=přečíst dokument nahlas), ovšem v STDversi. :D
Na té Alfě ti k tomu píší toto:
Se skenerem je například dodáván software ArcSoft PhotoStudio a ScanGear. Software MP Navigator EX usnadňuje ovládání skeneru a provádění nejsložitějších operací skenování z osobního počítače nebo počítače Macintosh...
A umí to skenovat do PDF, tudíž tam bude Acrobat... a ten umí jak OCR, tak i "mluvit" (=přečíst dokument nahlas), ovšem v STDversi. :D
scanner HP mi odešel nějat tak podobně. patrně prostě odešlo trafo.
pak jsem pořídil Canon Lide 60 a jen si pochrochtávám. ten je napájenej přes usb (odpadá trafo a další kabel) a soft k tomu umí scanovat rovnou do pdf - vhodné pro dokumenty (a 40 to neumělo).
takže canon doporučuju obecně a pohlídej si, co umí soft k tomu.
pak jsem pořídil Canon Lide 60 a jen si pochrochtávám. ten je napájenej přes usb (odpadá trafo a další kabel) a soft k tomu umí scanovat rovnou do pdf - vhodné pro dokumenty (a 40 to neumělo).
takže canon doporučuju obecně a pohlídej si, co umí soft k tomu.
Tak jsem byl v servisu a tam mi řekli, že už to nedělají, že si mám scanner poslat do Prahy a oni mi zpět za nějaký poplatek pošlou repasovaný scanner (3 měsíce záruka) a ten můj opraví a pošlou zase někomu jinému. Do té Prahy zavolám a zjistím ceny, ale hodně bude stát poštovný, tak to asi nemá cenu. Spíš mě napadlo, že se pokusím koupit trafo a nebo má někdo ještě nějaký nápad? Díky.