Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém se scannerem HP scanjet 3670

zdenda05 (56)|22.7.2009 08:46
Dobrý den,
dnes ráno mi přestal fungovat scanner, po kliknutí na ikonku "sejmout" mi to vypisuje chybovou hlášku - viz. přiloha. Tlačítka na scanneru také nefungují. Přeinstaloval jsem ovladače i samotný software a nepomohlo to. Podle mě se scanner vůbec nezapne. Máte nějaký nápad, můžete doporučit nějaký servis v brně? Díky
chybova_hlaska.jpg
pas!k (3765)|22.7.2009 08:49
zdenda05 (56)|22.7.2009 08:52
V záruce už není, mám ho 5 let. Do opravy jsem ochotnej dát tak 500 Kč.
pas!k (3765)|22.7.2009 08:55
Zavolal bych tam a prvne zjistil zda budou neco chtit i za to ze se nekdo podiva a zjisti co s tim je asi jo .. pokud by uz tohle neco stalo spis bych zauvazoval nad koupi novejsiho scanneru
zdenda05 (56)|22.7.2009 09:06
Můžete nějaký scanner doporučit?
StD (1963)|22.7.2009 09:14
Tenhle HW test/reset jsi zkoušel?

[LIST=1]
  • Disconnect the USB cable and the power cable from the scanner. Make sure the power cable is still connected to the power source.
  • Press the [FONT=Courier]Copy[/FONT] and [FONT=Courier]Email[/FONT] buttons at the same time, while plugging the power cable back into the scanner.
  • The scanner lamp should turn on, and the carriage in the scanner should move forward and backward.
  • To end the test, disconnect and reconnect the power cable without holding the buttons down.
  • StD (1963)|22.7.2009 09:15
    Další nápady najdeš na FAQ HP...
    [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
    zdenda05 (56)|22.7.2009 09:40
    Díky za radu, lampa se vůbec nerozsvítila, tak to asi odnesu do servisu a nějak se tam s nima domluvím.
    StD (1963)|22.7.2009 09:48
    [quote=zdenda05;273171]Díky za radu, lampa se vůbec nerozsvítila, tak to asi odnesu do servisu a nějak se tam s nima domluvím.[/quote]
    Může to taky být zdroj - já sice mám teď Umaxy (HP už dávno ne), ale zdroj už jsem měnil 3x...
    zdenda05 (56)|23.7.2009 11:36
    Tak už mi odepsali z servisu. Když najdou chybu a já se rozhodnu scanner neopravovat, tak zaplatím 400 Kč. Já doufám, že to bude nějaký spínač nebo zdroj, tak to asi risknu. Jinak jsem se už díval po nových scannerech a líbí se mi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Rozlišení je dobrý, barevná hloubka taky, ale zajímalo by mě, zda je součásní nějaký OCR souftware.
    StD (1963)|23.7.2009 11:43
    [quote=zdenda05;273625]Tak už mi odepsali z servisu. Když najdou chybu a já se rozhodnu scanner neopravovat, tak zaplatím 400 Kč. Já doufám, že to bude nějaký spínač nebo zdroj, tak to asi risknu. Jinak jsem se už díval po nových scannerech a líbí se mi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Rozlišení je dobrý, barevná hloubka taky, ale zajímalo by mě, zda je součásní nějaký OCR souftware.[/quote]
    Na té Alfě ti k tomu píší toto:
    Se skenerem je například dodáván software ArcSoft PhotoStudio a ScanGear. Software MP Navigator EX usnadňuje ovládání skeneru a provádění nejsložitějších operací skenování z osobního počítače nebo počítače Macintosh...
    A umí to skenovat do PDF, tudíž tam bude Acrobat... a ten umí jak OCR, tak i "mluvit" (=přečíst dokument nahlas), ovšem v STDversi. :D
    Marenek (239)|23.7.2009 12:40
    scanner HP mi odešel nějat tak podobně. patrně prostě odešlo trafo.

pak jsem pořídil Canon Lide 60 a jen si pochrochtávám. ten je napájenej přes usb (odpadá trafo a další kabel) a soft k tomu umí scanovat rovnou do pdf - vhodné pro dokumenty (a 40 to neumělo).

takže canon doporučuju obecně a pohlídej si, co umí soft k tomu.
    zdenda05 (56)|24.7.2009 15:25
    Tak jsem byl v servisu a tam mi řekli, že už to nedělají, že si mám scanner poslat do Prahy a oni mi zpět za nějaký poplatek pošlou repasovaný scanner (3 měsíce záruka) a ten můj opraví a pošlou zase někomu jinému. Do té Prahy zavolám a zjistím ceny, ale hodně bude stát poštovný, tak to asi nemá cenu. Spíš mě napadlo, že se pokusím koupit trafo a nebo má někdo ještě nějaký nápad? Díky.