Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 48

Téma: Nové PC

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    220

    Tak v jiném tématu řeším výběr monitoru a nakonec to vypadá že vyměním i PC. Rozpočtově jsem dost omezen cca 13000,- vč. DPH za komponenty bez sestavení (dejme tomu dalších 1000). Měl bych to především na internet, sem tam nějakou hru ale žádnou poslední novinku náročnou na grafiku, sem tam nějaký film. Tady v článku PC na červen jsem se inspiroval a viděl bych to tak na něco takového:
    Skříň: Cooler Master Elite 330 nebo 331 popř 335 černá či černostříbrná(na takové barvě netrvám a pokud by byla nějaká srovnatelná skříň bílá tak může být)
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40089000000CYX
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40089000000DRY
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40089000000KAI

    Zdroj PC ATX: Seasonic SS-400ET-F3 400W OEM
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000D24

    Základní deska:
    a) ASUS P5P43TD Pro nebo Gigabyte GA-EP43C-DS3
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000QKH
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M000000JW2
    b) Gigabyte GA-EP43-DS3
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M000000IHH

    Procesor: Intel Pentium Dual-Core E6300 BOX
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000P9N

    Chladič procesoru: Arctic-Cooling Freezer 7 Pro
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400040000008N0

    HDD: WD Caviar Blue 3.5" 640GB WD6400AAKS
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000GRU

    Grafická karta:Ge-force GTS250 nebo ATI 4850
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000QQO
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007K0BT000JOF


    Paměť: v případě desek a) : 4 Gb DDR3 např. Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1800MHz
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000QJB
    deska b): 4GB DDR2 např. A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW000FNH

    Mechanika: Samsung SH-S223B nebo LG 22NS30
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000P5T
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007U000000L8J

    Myslíte že by to takto mohlo být nebo raději něco vyměnit? A jít raději do DDR3 nebo stačí zůstat u DDR2?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Vypadá to dobře, desku a paměti bych dal variantu B, DDR2 přinesou prakticky stejný výkon a levněji, při dalším upgradu budeš stejně zase kupovat celé PC.
    Skříň, drahší ale lepší: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000BME
    Grafiku za tu cenu bych vzal GTX 250
    Na mechanice podle mě nezáleží, budou +- stejné.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    220

    S tou pamětí jsem si to víceméně myslel i já jen ještě jsem uvažoval že bych vzal tu desku http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M000000JW2 pokud ji seženu protože jak koukám momentálně není a do ní vrazil DDR2 s tím že by byla možnost v budoucnu DDR3. Osobně ale myslím že když mi jakž takž stačí i současných 2x256Mb tak se nebojím že by mi nestačilo 4Gb DDR2. V čem je ta skříň lepší? Osobně nějak moc skříň ani její vzhled moc neřeším. Ale asi některé chladí líp a jinak nevím.

    PS: Zdravím do Ostravy

    Z Ostravy )
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Ta deska pro 2 typypamětí podle mě nemá smysl, při nákupo DDR3 pamětí by jste musel ty DDR2 vytáhnout. Když vám nebude stačit v budoucnosti pamět, dokoupíte další dvojici pamětí DDR2 ...
    Jestli chladí líp nevím, ale je z silnějších plechů a trochu větší. Tím pádem je sice těžší, ale zase kvalitnější a bude méně přenášet zvuk, hlavně vibrace disku. Má USB úplně dole, takže pokud máte PC položené na zemi, vemte radši CM Elite 330 nebo 335.Ještě pouvažujte o nákupu jednoho kvalitního ventilátoru do přední pozice ve skříni /nebo pokud vám bude ten zadní moc hučet místo zadního).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    220

    PC mám na zemi. A jaký konkrétní ventilátor dopředu by to měl být?
    A u těch pamětí DDR2: Netuším co znamená časování. Předpokládám že CL4 je lepší než CL5 a zase 1066 MHz je lepší než 800 MHz. Ale jak je to v porovnání karta s časováním CL4 a frekvencí 800MHz http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW000FNH
    oproti kartě s časováním CL5 ale frekvencí 1066MHz http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00820TW000QAK?
    Nebo se na to vypr.. a vzít prostě obyčejnou http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00820TW000K0F?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Ano CL4 je lepší jak CL5 a 1066MHz je lepší jak 800MHz, ale musí se tyto parametry nastavit ručně v biosu a u většiny lepších pamětí se i musí zvednout napětí. Rozdíly se projeví ve výkonu PC maximálně pár procenty, pokud netaktujete je to celkem jedno. Ty nejlevnější ADaty bych nebral, neuvádějí vůbec časování, radši si 100kč připlaťe za Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 800MHz, pokud plánujete taktovat tak nejlíp vycházejí Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1066MHz.
    S větráčky je to horší, mám rád opravdové ticho a tomu v Alfě vyhoví jenom Noctuy, třeba Noctua NF-S12-1200 za 375kč. Dobré ohlasy jsou i na Nexus D12SL-12 BW za 170kč, ale jediný Nexus co jsem měl byl hlučný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    220

    O taktování PC nemám ani páru takže o něm ani neuvažuji, jen prostě vím že je to zvyšování výkonu. Ten přední ventilátor bych tedy zvážil podle hluku jak to bude vypadat až by byl PC doma a případně větrák dokoupil. Je to tak myšleno?
    A ještě mne napadá z hlediska spotřeby - nejsou některé komponenty z té mé sestavy se zbytečně velkou spotřebou a nešly by vyměnit za srovnatelné ale s menší spotřebou?

    Napadá mne jen HDD že bych vzal http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507H1TZ000KXM ale jinak nevím.
    Naposledy upraveno uživatelem marpie: 22-07-2009 v 13:35
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    na hardisku neusetris - max 2-3W vic ani ranu, jde spis o hluk a kultivovany projev disku...

    45nm procak mas, takze nijak vytazne to dal neovlivnis

    co nejvic zere je grafika... bud chces hrat a musis zkousnout zravejsi gafiku, nebo hrat nechces a muzes na ni usetrit jak pri nakupu, tak pozdej na spotrebe
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Ještě jsem si všiml zdroje, vemte spíše Seasonic Energy Knight SS-400ET 400W. Je levnější a má lepší konektory (vícekrát satu), vnitřnosti budou asi stejné.
    Se spotřebou nic moc neuděláte, ten green disk ušetří pár watů za cenu rychlosti - nedoporučuju.
    Test grafických karet na SHW: Ani tady neušetíte, v klidu je GT250 skoro nejlepší, o spotřebě v zátěži nemá mimo dimenzování zdroje smysl uvažovat, grafická karta se bude skoro pořád flákat. Na ostatních komponentách spotřebu taky prakticky nesnížíte bez výrazné ztráty výkonu.
    Pokud to nemáte do Alfy daleko, na ventilátory zatím zapomeňte. V případě velkého hluku (náhrada zadního) nebo teplot (doplnění předního), můžete další dokoupit později.

    PS: Bylo by dobré kdyby se tu do té naší diskuze přidal i někdo jiný

    EDIT: V té tabulce jsou prohozené popisy " v klidu" a "v zátěži".
    Naposledy upraveno uživatelem NHKG: 22-07-2009 v 15:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    220

    OK disk bych teda nechal ten původní. U té tabulky jen předpokládám že označení v zátěži a klidu je opačně. Aspoň já vidím zátěž u první tabulky kde jsou nižší hodnoty a klid u druhé kde jsou hodnoty vyšší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    220

    A co ta konkrétní grafická karta http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000QQO je v pohodě? Tu značku neznám a je mi divné že je oproti ostatním GTS výrazně levnější. Jinak jsem si tu sestavu nechal nacenit jinde a napsali mi že ten zdroj nestačí že doporučují raději Seasonic 500W. A jak jsem teď koukal na tu grafiku tak asi mají pravdu protože u té grafiky je napsáno že vyžaduje zdroj min. 475W.
    U ATI 4850 je vypsáno minimun 450W.
    A ještě si uvědomuji že mám v současném PC dodělaný iLink což jsem našel že je Firewire. Jen z hlavy nevím kolika pinové tam mám. Používám to tak 1xza rok - digitální kamera rodičů. Vzhledem k roku původu 2003 předpokládám že 6-ti pinové. Na té desce http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M000000IHH Firewire je ale nevím jestli stejné. Nevíte jak to je?Jo a ještě mám tiskárnu která má jen LPT port. Na desce jsem našel jen interní LPT port. Půjde to na to připojit? Tiskárnu měnit nehodlám. Je to stařičká laserová HP 6L která mi naprosto stačí a provoz mám na hodně dlouhou dobu zdarma. Toner tam mám ještě ten se kterou jsem ji koupil a navíc mám dva další.
    Naposledy upraveno uživatelem marpie: 23-07-2009 v 08:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    68

    Tak já se teda taky připojím, no já bych si rači připlatil na ten 500W zdroj, myslím, že by se tím nic nepokazilo. S Geinwardem mám taky jen dobré zkušenosti osobně teď na jednom z PC mám Ati4670 od Geinwardu a nejen, že má krásnej design, ale hlavně chlazení. Tak teda k té tvé grafice, nechtěl by si rači Ati 4850? Je zhruba za stejný prachy a řekl bych, že asi o trošku lepší, ale to je možná jen můj názor. Koukal sem na tydle dvě:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K0BT0BVJOF
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K0BT0BVOXC
    Já bych šel do tý Saphirky, ale není skladem a ta Asuska vypadá taky dobře případně by se dala stišit pomocí
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007N0CA000DOV
    Píšou sice upozornění, že při použítí tohoto chlazení se jádro chladí, ale přehřívají se napěťáky, to je sice fakt ale dá se to vyřešit. Sám mám 4870 a upravil sem si chlazení tak, že taktovací potenciál rapidně vzrost...
    nebo vypadá pekně tato : http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=87259 a myslím že upravu chlazení by si tato karta už nevyžadovala

    K tomu Firewire, je určitě stejný, jen jsou dva typy konektorů, je buď větší nebo menží a podle toho se už musí jen vybrat kabel ;-) a mělo by to bejt v cajku. jinak k tomu LPT myslím, že by to mělo stačit
    Naposledy upraveno uživatelem xlukinek: 23-07-2009 v 08:32
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    220

    Tak jsem pohledal a tohle by mělo na tu tiskárnu stačit? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...t&SearchType=1
    A ten iLink bych případně mohl vytáhnout ze stávajícího PC pokud by to bylo jiné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    220

    Já se grafice ATI nebráním takže a sám ji ve výběru mám ale moc se nevyznám takže si nechám rád poradit. Ještě jsem našel že ekvivalent nesehnatelné výborné ATI 4770 je 4730 a ta v Alfě je. Co teda říkáte na možnost použít tuhle kartu? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K0BT0BVQ1L Jak už jsem psal žádné supernáročné hry hrát nebudu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Viděl jsi ty testy spotřeby? Počítače s žádnou z karet nepřesáhly 300W a to tam byl mnohem žravější procesor (i7). 400W od slušného výrobce tuto sestavu vklidu utáhne. Můžeš vzít pro klid duše a rezervu do budoucna 500W, ale bude mít asi trošičku menší účinnost v klidu a určitě větší cenu. Ty doporučení na zdroj jsou tak vysoká, protože levné zdroje se můžou přetížit i při výkonu o dost menším než mají uvedený.
    Gainward je většinou nejlevnější výrobce, podle ohlasů na internetu to ale na kvalitě vidět není. Akorát občas dávají pečeť na chladič na grafice.
    LPT ti určitě pojede, jenom si ověř, jestli ta kšanda je v balení základní desky, nebo se musí dokoupit.

    EDIT: HD 4730 je dobrá karta za ty peníze, ale má na svůj výkon docela velkou spotřebu (větší než HD4770, ale menší než HD4850 a GT250).
    Naposledy upraveno uživatelem NHKG: 23-07-2009 v 08:55
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. SSD: Nové SSD-čko
    Od Juroush v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-10-2014, 15:37
  2. Nové CPU+MB+RAM
    Od athens v sekci PC - archiv
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 03-08-2009, 14:20
  3. Nové PC - 15 000/20 000
    Od Hellow v sekci PC - archiv
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 24-07-2009, 22:16
  4. Socket 775: Nové PC
    Od Hellow v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 22-07-2009, 21:33
  5. HW na nové PC
    Od drakin v sekci PC - archiv
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 28-08-2007, 19:48