Malý notebook do 30 000,-
Ahoj,
chtěl bych radu jaký malý (12 - 13,3") notebook koupit do 30 000,- a jestli vůbec teď kupovat, nebo raději nějákou chvíli počkat na nějákou novou technologii, která by se měla začít v blízké době vyskytovat. Jinak notebook bude zpracovávat jak grafiku tak video.
chtěl bych radu jaký malý (12 - 13,3") notebook koupit do 30 000,- a jestli vůbec teď kupovat, nebo raději nějákou chvíli počkat na nějákou novou technologii, která by se měla začít v blízké době vyskytovat. Jinak notebook bude zpracovávat jak grafiku tak video.
[quote=koren3;273834]...nebo raději nějákou chvíli počkat na nějákou novou technologii, která by se měla začít v blízké době vyskytovat.[/quote]Výpočetní technika stárne tak rychle, že se v podstatě vyplatí pořád na něco počkat. :D
Co se týče mého doporučení, což takhle jablíčko? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Co se týče mého doporučení, což takhle jablíčko? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A co si mám představit pod "zpracováváním grafiky"? To je eufemismus pro hry, nebo 3D modelování, Photoshop nebo něco jinýho?
12" notebooky jsou dělané spíše pro mobilitu a výdrž, takže pro zpracování videa (potřebuješ silný CPU) nevhodné. 13" už je to lepší, ale neuvažuješ o 14"? Třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
12" notebooky jsou dělané spíše pro mobilitu a výdrž, takže pro zpracování videa (potřebuješ silný CPU) nevhodné. 13" už je to lepší, ale neuvažuješ o 14"? Třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Tu grafiku Photoshop, SolidWorks, Corel. Já jsem se díval na tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] A u toho Leneva mě přijde dost malá ramka...
U Applu si myslím, že se dost zbytečně platí za značku za tu cenu jde sehnat výkonější stroj, dobře možná to nebude zas tak velká kvalita...
U Applu si myslím, že se dost zbytečně platí za značku za tu cenu jde sehnat výkonější stroj, dobře možná to nebude zas tak velká kvalita...
[quote=koren3;273959]A u toho Leneva mě přijde dost malá ramka...[/quote]
2GB je málo a 3GB dost? Zajímavé. Daleko lepší je koupit note s menší ramkou (2GB) a doplnit mu další 2 GB než mít 3 GB a když si budu chtít doplnit na 4 (dleska u některých základovek až 8), tak mi doma zůstane jedna ramka navíc kvůli případnej reklamaci
Já osobně bych koupil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Kvalita by Dell, kvalitní servis, slušnej procesor, grafika trochu zaostává oproti tomu Asusu, a 4GB RAM v základu
cca srovnatelný s tim Lenovem T400, ale menší s horším displayem (ale taky o 0,8 palce menším)
2GB je málo a 3GB dost? Zajímavé. Daleko lepší je koupit note s menší ramkou (2GB) a doplnit mu další 2 GB než mít 3 GB a když si budu chtít doplnit na 4 (dleska u některých základovek až 8), tak mi doma zůstane jedna ramka navíc kvůli případnej reklamaci
Já osobně bych koupil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Kvalita by Dell, kvalitní servis, slušnej procesor, grafika trochu zaostává oproti tomu Asusu, a 4GB RAM v základu
cca srovnatelný s tim Lenovem T400, ale menší s horším displayem (ale taky o 0,8 palce menším)
Ono bude docela tezky vybrat takhle malej notes s nejakou slusnejsi grafikou pro SolidWorks - leda nejakou 15" s Qudrem/FireGL... Napada me akorat HP EliteBook [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , Delly a Lenova budou znatelne drazsi :notsure
Tohle mi nepřipadá jako špatnej note: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Podle toho, co píšou má mít Ati HD3870 (neni to sice FireGL/Quadro...)
Podle toho, co píšou má mít Ati HD3870 (neni to sice FireGL/Quadro...)
Ta 3870 je ale externi, interni je 3200 64MB takze takova lepsi integrovana + jeste tahat sebou dalsi krabicku
[quote=VencaX;274096]Tohle mi nepřipadá jako špatnej note: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Podle toho, co píšou má mít Ati HD3870 (neni to sice FireGL/Quadro...)[/quote]
neni spatnej ale v alfe ho maj asi o 7k levnejc :D
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Podle toho, co píšou má mít Ati HD3870 (neni to sice FireGL/Quadro...)[/quote]
neni spatnej ale v alfe ho maj asi o 7k levnejc :D
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
To je právě problém, že zatím není tak malý notebook který by měl tak velký výkon (hlavně tedy grafická karta. Proto jsem se chtěl tu zeptat jestli nemá někdo něco v merku co má třeba v blízké budoucnosti přijít...
S těma 3GB souhlasím, nevím proč do toho rovnou nedají 4GB...
Není lepší koupit notebook s procesorem Intel?
S těma 3GB souhlasím, nevím proč do toho rovnou nedají 4GB...
Není lepší koupit notebook s procesorem Intel?