Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: SATA driver pro MSI KT6V

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    66

    odešel mi HDD dávám nový SATA, nevidí HDD ,dávám disketu pro volbu F6 -mám na ní VIA driver 4in1 -drvdisk-i386, a nic. dělám něco špatně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    66

    myslím tím při instalaci WIN XP
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Je videt ten disk v BIOSu? Neni ten disk SATA2? VIA radice s nima mely problemy (VT8237 je pouze SATA1), zkus ho najumperovat na SATA1. Mozna budes muset prepnout radic na RAID - tohle byl jediny mozny funkcni postup jak rozjet sata disk na VIA EPIA
    Aktualni ovladac je ZDE
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    66

    v BIOSu videt pochopitelne není, SATA II samozrejme ano -SAMSUNG F1, nevím kterou část přesně nahrát na disketu abych mohl nainstalovat ovladače přes F6 při instalaci WIN
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tu cast, ktera je pro XP (zrejme x86) - melo by tam byt *.inf/*.cat/*.sys - vetsinou to byva v adresari MakeDisk/DrvDisk nebo tak podobne.
    Zkousels prehodit SATA na RAID a presvedcit se, jestli deska ten disk vubec vidi (nemusel bys jumperovat, ikdyz pro jistotu bych jumperoval - ja mel dost problemu s WD SATA2)?
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 24-07-2009 v 17:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Podrobný návod jak nainstalovat SATA drivery je obsažen v návodu k základní desce. Stáhnout si jej můžeš na stránkách výrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    66

    jumper na SATA I mam zapojen, nedetekuje mi ale driver na diskete, proto jsem se ptal jestli to co tam cpu je ono. je to v polozce: VIA-drvdisk-i386 . tu slozku -i386 tam dam celou a napise vlozte disketu dodanou vyrobcem...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zkus tyhle ovladace (viz. priloha)...
    Pokud si vzpominam tak ta VIA ma problemy s novejsima diskama (viz. muj predchozi post), na zkousku si mohl radic prepnout do RAIDu abys mohl jednoznacne zjistit, ze ten radic hdd vidi (a pak pri nejhorsim pouzit RAID driver pro XP). Jde ten radic prepnout do IDE? U ty EPIE to neslo (pouze SATA/RAID) takze jsem jel na RAID...
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    66

    RAID ho nevidí, ovladače z přílohy taky nic....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    V priloze byl ovladac na SATA (univerzal pro VT6401/VT8237), ovladac k raidu je v postu #3... Kazdopadne to vypada na problem s kompatibilitou s novejsima diskama takze mas asi smulu. Vetsina rozumnych vyrobcu davala na desky jiny radic (Promise, SiliconImage) bohuzel na tom MSI je jen ten od VIA takze mas asi smulu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    66

    takze nakonec se nasel uplne puvodni HDD co tam byl / SAMSUNG SP0812C/, je na nem i funkci system,nicmene kdyz dam na nem instalovat XP znovu stejny problem...tak teda uz vazne nevim..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Mám obavu že budeš muset koupit disk WD, který se na VT8237 daří po přepnutí na sata1 normálně provozovat (já to tak mám).

    edit: aha, tak to ale nevypadá vůbec na chybnou detekci sata disku že..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    To je dost divny, protoze ta VIA na IDE nepotrebuje ovladac
    edit: na WD 160GB, Sata2 > Sata1 funguje ok
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    66

    ten SAMSUNG SP0812C je SATA I, v systemu co tam je ho BIOS vidi, ale kdyz dam instalovat BEZ F6 /nezavadim ovladace SATA/ , tak ho instalacka nenajde..a ty ovladace kdyz davam
    proste na diskete nenajde...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    66

    problem odhalen. disketovka sice zapisovala i cetla ale kdyz z ni chtel cist instal tak ani tuk. dal jsem jinou a uz vsechno funguje tak jak ma.stary HDD nainstaloval, novy nedetekuje porad, takze budu muset skusit ten WD...dik za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows Vista: SATA>IDE na SATA>AHCI (SATA>RAID) + Vista
    Od Lo v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-05-2009, 11:06
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-05-2008, 20:55
  3. GeForce: 7600gt,256mb+msi Kt6v Problém!
    Od Foxscully v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-04-2008, 22:18
  4. Externí HDD: Deska MSI KT6V a externí disk My Book ES 500Gb
    Od skawagon v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-12-2007, 10:00
  5. SATA + SATA/300, pomalý zápis na SATA/300
    Od dup v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 05-11-2007, 14:14