Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Problem se zavadenim dvou XPcek

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    Cao,
    nainstaloval sem si na 2. disk dalsi XPcka, ale mam problem.
    Pri spusteni pocitace se nezobrazi volba ktery operacni system chci spustit.
    Nevite jak to vyresit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od paralaX
    Cao,
    nainstaloval sem si na 2. disk dalsi XPcka, ale mam problem.
    Pri spusteni pocitace se nezobrazi volba ktery operacni system chci spustit.
    Nevite jak to vyresit?

    Doufám, že jsem tě dobře pochopil - pravým na tento počítač, vlastnosti, upřesnit, spuštění a zotavení systému (nastavení), a tam bys mohl najít, co hledáš (i když nechápu, k čemu ti jsou dvoje XP na jednom PC)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    61

    Zkontroluj jestli nemas ve vlastnostech systemu odskrtnute tohle:
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Doufám, že jsem tě dobře pochopil - pravým na tento počítač, vlastnosti, upřesnit, spuštění a zotavení systému (nastavení), a tam bys mohl najít, co hledáš (i když nechápu, k čemu ti jsou dvoje XP na jednom PC)
    Dva operacni systemi mi sou k tomu ze jeden pouzivam prevazne na zabavu atd. takze neni az tak uplne stabilni a proto mam druhy na editaci videa kde neni nic navic co bych nepotreboval k editaci a je stabilni a odladeny...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Matajon
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    131

    Citace Původně odesláno od paralaX
    Dva operacni systemi mi sou k tomu ze jeden pouzivam prevazne na zabavu atd. takze neni az tak uplne stabilni a proto mam druhy na editaci videa kde neni nic navic co bych nepotreboval k editaci a je stabilni a odladeny...
    Ja bych rekl, ze tyhle 2 veci se nevylucujou. Nevidim duvod, proc nemit jeden OS a ten si udrzovat stabilni porad ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Matajon
    Ja bych rekl, ze tyhle 2 veci se nevylucujou. Nevidim duvod, proc nemit jeden OS a ten si udrzovat stabilni porad ...
    On by se stabilni udrzovat dal, jenze ja rad experimentuju a kdyby se neco podelalo tak kolem 200GB video souboru zalohuju hodne obtizne
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    Jinak sem neco zkousel a vypada ze ten druhej OS je spatne nainstalovanej
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele Matajon
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    131

    Citace Původně odesláno od paralaX
    On by se stabilni udrzovat dal, jenze ja rad experimentuju a kdyby se neco podelalo tak kolem 200GB video souboru zalohuju hodne obtizne
    Ja bych si v tomhle pripade rozdelil disk na 2 partitions. Na jedne bys mel OS a programy, na druhe bys mel video a ostatni data. Kdyby ti pak odesly windowsy, tak staci zformatovat tu systemovou cast a nainstalovat novy Windowsy. Datova cast by zustala neporusena ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Matajon
    Ja bych si v tomhle pripade rozdelil disk na 2 partitions. Na jedne bys mel OS a programy, na druhe bys mel video a ostatni data. Kdyby ti pak odesly windowsy, tak staci zformatovat tu systemovou cast a nainstalovat novy Windowsy. Datova cast by zustala neporusena ....
    toto je v mem pripade imho zbytecne protoze mam 160GB disk kde mam ten fun os a 250 GB disk kde mam to video... potom jeste starou 80GB kde experimentuju s linuxama
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    Sem pouvazoval nad tim rozdelenim disku a neni to spatnej napad...
    Zapojil bych je do raidu (ted nvm nazev) jak se chovaji jako jeden a rozdelil jak si rikal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    Ty chceš dát dohromady tři disky a pak to zase rozdělit na víc částí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Perfect
    Ty chceš dát dohromady tři disky a pak to zase rozdělit na víc částí?
    jen dva, ten treti by to brzdil je to pomala ATA
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    No nevím, není to zbytečný? Proč nemít rozdělenej jen ten 160GB rozdělenej na systémy a nějaký ostatní data (hudba...) a ten 250GB nechat, tak jak je a mít ho jen na ty videa jenom jako datovej?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele Matajon
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    131

    Citace Původně odesláno od paralaX
    jen dva, ten treti by to brzdil je to pomala ATA
    No ... sice by to takhle slo, ale je to jako skrabani levou rukou za pravym uchem
    Kdyz uz mas ty disky 2, tak idealni reseni by asi bylo si nechat tu 160ku jako systemovy disk (OS, Programy, Pripadne i hry ...) a tu 250ku jako datovy disk (Videa, Fotky ...). Jak jsem psal uz driv, tak kdyz ti zkolabujou Windowsy, tak staci zformatovat systemovy disk a datovy budes mit nedotceny ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Matajon
    No ... sice by to takhle slo, ale je to jako skrabani levou rukou za pravym uchem
    Kdyz uz mas ty disky 2, tak idealni reseni by asi bylo si nechat tu 160ku jako systemovy disk (OS, Programy, Pripadne i hry ...) a tu 250ku jako datovy disk (Videa, Fotky ...). Jak jsem psal uz driv, tak kdyz ti zkolabujou Windowsy, tak staci zformatovat systemovy disk a datovy budes mit nedotceny ...
    asi jo, to rozdelovani disku je asi zbytecny a dvoje xpcka by byly dobry co se stability tyce ale zase by bylo nepohodlny starat se o dva temer totozne systemy. Takze to necham jak rikate...
    A jenom abych dostal odpoved na otazku: nemohl by to zpusobovat stary bios?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém s veřejnýma a neveřejnýma IP v síti (dvou?)
    Od ClonyXXL v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-10-2013, 11:00
  2. Problem s propojenim dvou pc u vist
    Od gramik v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-07-2009, 04:55
  3. propojení dvou pc
    Od vlastimilvlastimil v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-08-2007, 15:27