PC Sestava- hodnocení
Dobrý den...budu si kupovat levnou PC sestavu, tak bych byl rád kdyby mi jí někdo ohodnotil a napsal jestli to bude kompatibilní, nebo napsal na ní názor, nedostatky...
Jinak DDR2 ..někde jsem viděl že athlon 245 podporuje 1066mhz a někde, že zase ne..tak bych to rád věděl.
CPU - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
MB - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
GK - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
RAM - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
HDD - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zdroj - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jinak DDR2 ..někde jsem viděl že athlon 245 podporuje 1066mhz a někde, že zase ne..tak bych to rád věděl.
CPU - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
MB - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
GK - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
RAM - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
HDD - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zdroj - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jaký monitor budeš používat?
Hodil jsem to do košíku: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Máš tam větší disk, 640Gb je rychlejší a stojí stejně. Grafiku na větší rozlišení (22" a více) už se hodí 1Gb verze. Stojí stejně, ale má horší chlazení. Takže si jednu z těch 2 vyber, nebo jestli chceš oboje, připlať si za Vapor-X v 1Gb verzi! Zbytek sestavy je OK.
Máš tam větší disk, 640Gb je rychlejší a stojí stejně. Grafiku na větší rozlišení (22" a více) už se hodí 1Gb verze. Stojí stejně, ale má horší chlazení. Takže si jednu z těch 2 vyber, nebo jestli chceš oboje, připlať si za Vapor-X v 1Gb verzi! Zbytek sestavy je OK.
Oka...já budu zatím používat crt 14" ale počítam že cca za měsíc až budu mít další brigádu, tak si koupím 19" LCD a jinak ten powercolor s arctic cooling..chladí dobře ? a má v tom retailu hodně věcí ? jelikož ten sapphire jo
[quote=speedsnail;274323]Jaký monitor budeš používat?
Máš tam větší disk, 640Gb je rychlejší a stojí stejně. Grafiku na větší rozlišení (22" a více) už se hodí 1Gb verze. Stojí stejně, ale má horší chlazení. Takže si jednu z těch 2 vyber, nebo jestli chceš oboje, připlať si za Vapor-X v 1Gb verzi! Zbytek sestavy je OK.[/quote]
no ten caviar blue, cos vybral má cache jen 16 mba a ten muj černej má 32 mb cache..tkaže myswlíš že ten modrej je rychlejší ?
sry za doublepost
Máš tam větší disk, 640Gb je rychlejší a stojí stejně. Grafiku na větší rozlišení (22" a více) už se hodí 1Gb verze. Stojí stejně, ale má horší chlazení. Takže si jednu z těch 2 vyber, nebo jestli chceš oboje, připlať si za Vapor-X v 1Gb verzi! Zbytek sestavy je OK.[/quote]
no ten caviar blue, cos vybral má cache jen 16 mba a ten muj černej má 32 mb cache..tkaže myswlíš že ten modrej je rychlejší ?
sry za doublepost
Caviar Black je rychlejší než Blue, ale zas tak dramaticky bych to neviděl, pro běžné účely si myslim, že Blue stačí a vyjde levnějc a s menší spotřebou, záleží jaké máš priority..
no chtěl bych na tom hrát hry :) ale učím se i C++ a další programovací jazyky..takže by to mělo sloužit i na programování
jinak na alfě je ten 240 levnější o 120kč a to myslím že se vyplatí spíš 245
jinak na alfě je ten 240 levnější o 120kč a to myslím že se vyplatí spíš 245
640 Blue je rychlejší než 500 Black.. tedy celkově vzato. Možná při více instancích bude black díky větší cache rychlejší, ale celkově je 640 rychlejší díky větší hustotě ploten (2*333 plotny, 500 má 2*250). Navíc má výrazně výhodnější poměr cena/výkon i cena/gb.
Ahlon 240 vs 245.. klidně bych vzal 240, má celý násobič (lépe se pak nastavují paměti) a taktovat půjdou oba +- stejně. (resp bez problémů oba dostaneš na třeba 3400Mhz)
Ahlon 240 vs 245.. klidně bych vzal 240, má celý násobič (lépe se pak nastavují paměti) a taktovat půjdou oba +- stejně. (resp bez problémů oba dostaneš na třeba 3400Mhz)
Jo, tak já bral kdyby měly oba disky 640 GB, jinak je samozřejmě 640 GB rychlejší díky plotnám...osobně bych taky bral Blue
super, tak jsem se aspoň přiučil :) a kdybych bral 640 black ? a jinak vemu asi tu 240...jenže nikde jí ještě nemaj na skladě :) a jinak budou mi ramky a cpu pasovat do desky..no pasovat asi budou, ale fungovat ?a nemusim se bát, když budu mít 400W zdroj, že 4850 potřebuje minimálně 450W ?
[quote=Darkhunter;274455]a nemusim se bát, když budu mít 400W zdroj, že 4850 potřebuje minimálně 450W ?[/quote]
těch 450W je na shitky typu eurocase, případně zdroje co maj sice n-stovek watů ale 12V větev třeba s 10A (120W) a zbylý waty nahnaný na 5V a 3,3V který dnešní pc využívají minimálně (2 nejžravější části cpu a grafika jsou napájený z 12V)
tvojí sestavě by klině stačil 200W zdroj jenže se takový se neprodávají
její požadavek na výkon zdroje bude do 150W v zátěži
tady je hezké měření příkonu jednotlivých komponent pc
těch 450W je na shitky typu eurocase, případně zdroje co maj sice n-stovek watů ale 12V větev třeba s 10A (120W) a zbylý waty nahnaný na 5V a 3,3V který dnešní pc využívají minimálně (2 nejžravější části cpu a grafika jsou napájený z 12V)
tvojí sestavě by klině stačil 200W zdroj jenže se takový se neprodávají
její požadavek na výkon zdroje bude do 150W v zátěži
tady je hezké měření příkonu jednotlivých komponent pc
tak...no mam to celý v košíku..tak kdyžtak checkněte
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
monitor bude asi na splátky ...ale ještě nevim jakej xD
a jinak..když budu chtít modře svítivej kabel, tak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ale bude svítit i normálně..nebo tam musim mít nějakou UV lam pičku ?
a jinak..když budu chtít modře svítivej kabel, tak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ale bude svítit i normálně..nebo tam musim mít nějakou UV lam pičku ?
[quote=Darkhunter;274481]tak...no mam to celý v košíku..tak kdyžtak checkněte
ale bude svítit i normálně..nebo tam musim mít nějakou UV lam pičku ?[/quote]
máš španej odkaz na košík
aby svítil musíš mít [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo jiný zdroj uv záření
ale bude svítit i normálně..nebo tam musim mít nějakou UV lam pičku ?[/quote]
máš španej odkaz na košík
aby svítil musíš mít [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo jiný zdroj uv záření
ten odkaz mi normal funguje..mam tam i myš a klávesnici...
a ta katoda třeba: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] tohle mi přes ní taky pude ?
a ta katoda třeba: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] tohle mi přes ní taky pude ?
a ta uv katoda se aplikuje na nějakej molex, nebo nějakej kábl ? to asi budu muset přikoupit co ? :( a jak ta katoda to asi pokryje..pokryje to celý vnitřek PC ?
molex je typ konektoru na zdroji

jestli chceš abysme viděli tvůj košík musík klinout na [SIZE="4"]odkaz na košík[/SIZE] a ten sem zkopírovat
2katody(2 jsou v tom kitu od sharkoonu) stačí na osvětlení místnosti 6x3,5m (bych ti to vyfotil ale nějak nemůžu najít žádný foťák)

jestli chceš abysme viděli tvůj košík musík klinout na [SIZE="4"]odkaz na košík[/SIZE] a ten sem zkopírovat
2katody(2 jsou v tom kitu od sharkoonu) stačí na osvětlení místnosti 6x3,5m (bych ti to vyfotil ale nějak nemůžu najít žádný foťák)
joj sry...njn já vůbec nemam potuchy co to molex a takovýdle je :D
a co ty dvě katody žerou...asi dost..když osvětlí místnost co ?
a co ty dvě katody žerou...asi dost..když osvětlí místnost co ?
Nákupní košík je prázdný
nauc se klikat na tlacitko
Odkaz na kosik
je to hned prvni tlacitko!
Odkaz pak bude obsahovat slovo basket - a to je znamka toho, ze je to spravny odkaz na kosik...
nauc se klikat na tlacitko
Odkaz na kosik
je to hned prvni tlacitko!
Odkaz pak bude obsahovat slovo basket - a to je znamka toho, ze je to spravny odkaz na kosik...
kua :D:D:D:D
jooo už by to mělo bejt ono xD....jinak já kliknul ale měl jsem pomalej net, tak jsem myslel že je to ta url v prohlížeči xD
jooo už by to mělo bejt ono xD....jinak já kliknul ale měl jsem pomalej net, tak jsem myslel že je to ta url v prohlížeči xD
Vzal bych jinou skříň, minimálně Centuriona, tu Elite mám doma a je to "papírák", slyšíš vše, co se v té skříni děje a občas rezonuje...
Záleží co si představuješ pod slovem bytelná skříň. Elite není špatná skříň, ale pro tu sestavu, co chceš koupit, je už nedostatečná. Ohlídnul bych se aspoň po o pár stovek dražším Centurionovi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , který má navíc hliníkový přední panel a určitě bude pro tvé účely lepší (menší hluk, lepší zpracování), podle mě je to takové minimum.
a jinak...budu muset koupit ještě nějaký fany do skříně, aby mi to větralo ? ta krabice umožňuje ještě jeen 12cm fan dopředu, zadní už je v ceně case
a když budu chtít aspoň trochu taktovat, nebude potřeba lepšího chlazení northbridge?
a když budu chtít aspoň trochu taktovat, nebude potřeba lepšího chlazení northbridge?
ani ne, tenhle chipset je sám o sobě chladnej a chlazení pasivem na této desce je dostačující. Dokonc ei Athlon II je velmi chaldnej CPU, v zátěži to bude odhadem tak do 55 C.
no dobře, ale myslim že když to nataktuju..no já ještě neumím taktovat, takže to spíš budu taktovat bez změny voltáže, tak myslim že to na 60 stupnů s boxovanym chladičem bude
a když koukám tady na sestavy na červenec, tak dávaj 4850 k lepším CPU, snad mi CPU grafiku brzdit nebude ne ?
a jinak grafika jde v riva tuneru jen na 710, víc dát i jiným způsobem nejde ?
a když koukám tady na sestavy na červenec, tak dávaj 4850 k lepším CPU, snad mi CPU grafiku brzdit nebude ne ?
a jinak grafika jde v riva tuneru jen na 710, víc dát i jiným způsobem nejde ?