Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: 2x2GB nebo 1x4BG Ram?

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Zdravím. Chtěl bych pořídit nové ramky, mám 2x1GB 667MHz Kingston, pracuju s videem a nestačí mi to, ale nevím jestli pořídit 2x2GB nebo 1x4GB. Navíc 800MHZ, když je deska podporuje (Intel Topsfield BLKDP43TF - Intel P43). A ještě bych poprosil, abyste mi doporučili výrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    2x2gb je lepší kvůli případnému upgrade
    výrobce je egal

    kdybys měl desku co zvládá taktování moh bys zkusit paměti popohnat na 800mhz spoutu pamětí to zvládne a pak mít 6gb protože 6>4 (za předpokladu použití 64bit OS)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    2x2gb je lepší kvůli případnému upgrade
    výrobce je egal

    kdybys měl desku co zvládá taktování moh bys zkusit paměti popohnat na 800mhz spoutu pamětí to zvládne a pak mít 6gb protože 6>4 (za předpokladu použití 64bit OS)
    S taktováním mám špatné zkušenosti, to radši ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    A v čem to nestačí??? co disky, RAID??
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    A v čem to nestačí??? co disky, RAID??
    Natáčím přímo z her, potom to stříhám a renderuju to není problém vytížit ramky na 100%
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Hoz

    Nemá smysl už rovnou si koupit 8 GB RAM(4x2 GB)? Na větší videa postačí (například sestřihy z Frapsu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Citace Původně odesláno od Hoz Zobrazit příspěvek
    Nemá smysl už rovnou si koupit 8 GB RAM(4x2 GB)? Na větší videa postačí (například sestřihy z Frapsu).
    Docela nelogické na 32bit Systém. A až budu mít 64bit, tak to už bude na úplně jiné sestavě s procesorem i7 a Ram DDRIII
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Hoz

    Upgrade v dnešní době na 64 bit je podle mě lehké. S tvou licencí přeci můžeš přejít na 64bit v pohodě. Jenom obstarat média, ale když jsi už zmiňoval, že máš 32 bit na co 4 GB RAM?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Citace Původně odesláno od Hoz Zobrazit příspěvek
    Upgrade v dnešní době na 64 bit je podle mě lehké. S tvou licencí přeci můžeš přejít na 64bit v pohodě. Jenom obstarat média, ale když jsi už zmiňoval, že máš 32 bit na co 4 GB RAM?
    Nechci 64bit OS chápeš? Musel bych pak vykuchat celé PC z case a rovnou koupit i7 a nějakou žravou ATI4870.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Hoz

    Řeknu ti, já jsem používal 64 bit a těď i 32 bit. Pro mě s Pentium D805 a 2 GB žádný rozdíl skoro nebyl, jenom 64bit více zatěžuje paměť někdy a procesor ani moc ne víc než 32bit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od Suprak Zobrazit příspěvek
    Nechci 64bit OS chápeš? Musel bych pak vykuchat celé PC z case a rovnou koupit i7 a nějakou žravou ATI4870.
    Podle čeho tak usuzuješ? Na 64bit OS jsou stejné požadavky jako na 32bit, kromě pamětí RAM, kde musíš mít aspoň 2GB (to se týká Vist). Ovšem neviděl jsem nikde uveden jaký přesně OS máš, 32bit, ale jaký? WinXP nebo WinVista (nebo jiný?). S 32bit systémem 4GB paměti nevyužiješ naplno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Podle čeho tak usuzuješ? Na 64bit OS jsou stejné požadavky jako na 32bit, kromě pamětí RAM, kde musíš mít aspoň 2GB (to se týká Vist). Ovšem neviděl jsem nikde uveden jaký přesně OS máš, 32bit, ale jaký? WinXP nebo WinVista (nebo jiný?). S 32bit systémem 4GB paměti nevyužiješ naplno.
    Vistu. A vím 32Bit OS = 4GB pamětí celkem - GK 512mb = 3.5GB
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Citace Původně odesláno od Suprak Zobrazit příspěvek
    Vistu. A vím 32Bit OS = 4GB pamětí celkem - GK 512mb = 3.5GB
    Zde bych tě trošku poopravil - pomocí programu například SuperSpeed RamDisk můžeš využít i jinak nedostupnou kapacitu RAM na 32bit OS.
    RamDisk Plus 10 has a most unique feature. Our patent pending technology can access memory beyond the limitation imposed by a Windows 32-bit operating system! In other words, RamDisk Plus 10 can use "unmanaged" Windows' memory e.g. above 4GB. It can also use the stubbornly inaccessable memory between 3.2GB and 4GB.

    See the product's help file for detailed explanation of what "unmanaged" memory is and how to access and use it with RamDisk Plus 10.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele dEvilPS3
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    50

    co se tyce toho ramdisku, muzu potvrdit. Nevim, zda ten program dokaze doalokovat zbyle Gb, ale umi z nich udelat pevny disk a ten pak pouzit jako uloziste pro internetove púrohlizece a tak, coz rapidne zrychli nacitani (data se nebudou muset brat z disku, ale budiou se ukladat do tempu na tu ram).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak ramdisk na cache browseru je nejvetsi konina jakou jsem kdy o ramdisku slysel...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR2: 2x2GB DDR2 do sestavy
    Od Darkhunter v sekci Operační paměti
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 08-09-2009, 18:13
  2. 2x2GB RAM
    Od funa2485 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-10-2008, 11:31