Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Problém s grafickou kartou Ati Sapphire HD 4850 Vapor-x

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    Dobrý deň
    Chcel by som vás požiadať o pomoc s mojim asi mesiac a pol starým pc.
    Tu je konfigurácia:
    Motherboard: Gigabyte GA-EP45-UD3R/UD3
    Procesor: Intel Core2Duo E8500 3,16 GHz
    Graf. karta: Sapphire HD 4850 Vapor-X 1GB DDR3
    Zdroj: OCZ StealthXStream 500W
    Pamäť: Kingston HyperX 4GB
    http://www.alza.sk/sapphire-hd-4850-...r3-d116242.htm

    Opíšem teda celý problém od začiatku. Keď som počítač kúpil, vybral som ešte graf. kartu Asus EAH4850 TOP 512MB. S ňou bol hneď od začiatku veľký problém, toto som už písal na iné fórum: Takže problém nastal hneď po nainštalovaní systému(XP), keď sa spustil win media player zasekol sa a nedalo sa spraviť nič iné ako ho natvrdo vypnúť. A keď som spustil prvú hru objavovali sa na obrazovke laicky povedané farebné štvorčeky rôznych veľkostí, po dlhšej dobe zamrzol pc, win vypísal chybu:
    Ovládač atkdisp pre display zariadenie \Device\Video0 sa dostal do nekonečnej slučky. To sa obyčajne stáva v prípade problému so zariadením alebo v prípade, keď ovládač zariadenia naprogramuje hardvér nesprávne. Obráťte sa na dodávateľa hardvéru a vyžiadajte si aktuálnu verziu ovládača.

    Doporučili mi reklamáciu a kúpil som spomínanú Sapphire. Zo začiatku šlo všetko super, ale občas spravilo toto: graf. karta sa len tak počas chodu zrazu rozhučí akoby sa vetrák zapol na 100%, na grafickej zasvieti malé červené svetielko a obrazovka nahlási no signal a nezostáva nič ine než restart. Nezmizlo to ani po reinštalácií systému a ani v zobrazovači udalostí nenahlási chybu. Teplota Gpu je v pokoji 42C a maximum čo som dosiahol je 69C.

    Teraz je tento problém každý deň aj niekoľko krát a väčšinou prídem o rozrobenú prácu. Dokonca sa vrátili aj tie "štvorčeky" ale v oveľa menšom množstve a hry sa našťastie nesekajú.
    Ak niekto vie pomôcť, dopredu veľmi pekne ďakujem za hociaké rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    A ak by to niekomu pomohlo tu je link, kde som problém popísal keď sa začal diať:
    http://www.viry.cz/forum/viewtopic.p...7c676870eb2e38
    Dúfam, že neporušujem žiadne pravidlo
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele dEvilPS3
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    50

    nemas moc slaby, nebo spatny zdroj? Ty ctverecky a tak vetsinou byvaji pricinou pretaktovani, kdy karta uz nestiha, ale to by jsi napsal, kdyby jsi taktoval. To jak ti sviti cervene svetylko znam, mam PC s HD4850 saphire tou normalni edici a taky to dela. Ale dela to minimalne, pc zatim slape v pohode.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    Netaktoval som ju, ani som nič nemenil čo sa týka frekvencie a podobne. Zdroj by podľa krabice od grafiky mal stačiť
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    vyzkousej odpojit a znovu zapojit pridavne napajeni grafiky jestli tam neni jen spatny kontakt a pripadne vydelej a vrat celou kartu.

    taky by nebylo od veci vyzkouset druhy zdroj (znackovy 500W bude bez problemu stacit)

    pokud to nebude spatnym kontaktem ani zdrojem tak asi zase reklamace....

    na ty ctverecky vyzkousej snizit frekvenci graficke pameti
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    22

    Taky bych se zameril na zdroj. Pokud to napajis 6ti pinem primo ze zdroje tak zkus pouzit redukci molex-6pin z nejmene zatizene vetve ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    redukciu som už skúšal predtým, zabudol som to napísať a bolo to bez výsledku. Nemôže byť vadný port na MB? Myslim PCIe.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele dEvilPS3
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    50

    ee, to by nemel byt, ale pokud mas moznost, tak pro jistotu zkus i jinou kartu od nekoho, jak ti tam poslape. Nebo tuto kartu nekde jinde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    Mám dostupnú 3750, ale s pasívnym chladením. A keď som ju dal do mojej mašiny tak sa prehriala, že sme ju odtiaľ hodinu nemohli vybrať. A to som nič nehral, takže sa bojím ju testovať na také veci. Skúsim ešte aj ten zdroj vymeniť, že či bude rozdiel a ak hej kúpim 600W.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Problém nebude v nedostatečném výkonu, ten OCZ snad není šmejd typu EC, spíš že by mohl být vadný i ten zdroj. Značkový 450 - 500 W zdroj na tu sestavu musí stačit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele dEvilPS3
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    50

    Citace Původně odesláno od yurij Zobrazit příspěvek
    Mám dostupnú 3750, ale s pasívnym chladením. A keď som ju dal do mojej mašiny tak sa prehriala, že sme ju odtiaľ hodinu nemohli vybrať. A to som nič nehral, takže sa bojím ju testovať na také veci. Skúsim ešte aj ten zdroj vymeniť, že či bude rozdiel a ak hej kúpim 600W.
    Tyhle karty s pasivem hoden hrejou. Muzes zkusit to, ze ji budes nejak provizorne chladit nejakym ventilatorem v case a uvidis, zda teplota klesne a jak poslape oproti te 4850ce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    Prosím vás už som úplne zúfalý. Problém sa vyskytoval po čase aj na inej karte, ale nevypla sa celá karta len robilo tie štvorčeky. Nepomohla ani reinštalácia systému. Dnes ma to pripravilo o 3 hodinový upload fotiek, už fakt neviem čo mám robiť.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sommer
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    386

    Nejsem žádný velký odborník, ale jak už psali pánové předemnou - pokud můžeš vyzkoušet sestavu na jiném značkovém (500W) zdroji, tak tak udělej. Ještě mě napadá, jestli problém nemůže být také v základní desce...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    A myslíte, že je možné aby mi základnú dosku vyreklamovali??
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sommer
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    386

    Já netvrdím, že problém by nutně musel býti v desce, pokud ale (bohužel dosti otravným) postupným zkoušením dojdeš k tomu, že se problém vyskytuje pouze v kombinaci s deskou, tak pokud jí máš ještě v záruce, tak nevidím důvod, proč by reklamaci prodejce neměl uznat (pokud není porušen reklamační řád )

    Nejprve bych tedy odzkoušel zdroj - tam bych si na problém vsadil nejvíce - a poté zkusit jinou základní desku.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problem s grafickou kartou...
    Od Frankie01 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-01-2012, 00:10
  2. Problém s Grafickou kartou
    Od fokus1969 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 09-02-2011, 20:19
  3. Radeony: Problem s Grafickou kartou Sapphire HD 3850
    Od jack696 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 07-12-2009, 21:37
  4. Radeony: Sapphire 4850 Vapor-X 1GB vs. 4770
    Od David Kužel v sekci Grafické karty
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 02-10-2009, 15:35
  5. SAPPHIRE HD 4870 a HD 4850 Vapor-X
    Od slate v sekci Aktuality
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 01-04-2009, 15:06