Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: PC sestava - herní

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    62

    Ahoj, rád bych si koupil nový počítač, pokud možno tak do 15000 (včetně DPH), na kterém bych kromě občasné práce do školy chtěl hrát i hry. Např. GTA4, Mafia (2), Race Driver: Grid, nebo třeba NFS Shift. Mohli byste mi doporučit nějaké komponenty na tento počítač, pokud je možné ho do této ceny sestavit. Monitor a WinXP do ceny nepočítám a jiné příslušenství taky ne. Mám monitor 19" Philips s rozlišením 1440x900. Koukal jsem už po těchto komponentech, ale moc tomu nerozumím:

    Procesor: AMD Phenom II X2 550 Black Edition (3,1GHz)
    Motherboard: GIGABYTE MA790XT-UD4P - AMD 790X
    Grafická karta: Gainward 0025-Bliss GTX 260 GS 896MB, PCI-E
    RAM: Kingston DIMM 4096MB DDR III 1066MHz
    HDD: WD CAVIAR BLACK WD5001AALS 500GB SATA
    OS: Windows XP Professional SP3

    Co myslíte, je možné podle mých herních požadavků postavit PC do 15000?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    planujes taktovat? jak moc?

    vzal bych levnejsi desku: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65346
    a trijadrovyho phenom

    disk 640GB caviar blue nebo samsun F1 640GB (nebo si priplatit za caviar black 640GB)

    pokud budou prachy tak bych uvazoval o GTX275 (pokud jsi ochotny to do grafiky vrazit... ja bych do grafiky vic nez 2k nedal)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    62

    taktovat spíš neplánuju, o té desce popřemýšlím, nechám si poradit, ale peníze na lepší grafiku na 98% nebudou, i takhle se to snažím srazit na co nejmíň. Myslím že 500GB HDD mi bude stačit. Ale ten 3jádrovej Phenom mě nenapad
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    HDD 500GB ma dve 250GB plotny, 640GB ma 320GB plotny s vyssi hustotou zapisu - je rychlejsi

    pokud neplanujes taktovani, tak je 790X uplne zbytecny (pokud teda tu desku nemas vybranou kvuli nejake extra vlastnosti kterou potrebujes)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    62

    ok, můžu se zeptat, co je přesně zbytečné na té 790X? Jen pro zajímavost
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    je to high-end chipset delany pro nadsence a taktovani. a je drazsi. ma asi navic par USB portu, ale nic co by 770 nejak omezovalo. taky ta deska ma dva PCI-E sloty na crossfire

    je to tvych 700,- navic...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    62

    ok a jinak, šla by ta sestava dohromady, nebo tam mám něco vybrané špatně?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele bandolier.wz
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    105
    Naposledy upraveno uživatelem bandolier.wz: 26-07-2009 v 15:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    62

    díky, ta první a druhá se mi celkem líbí
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    62

    ještě bych se chtěl zeptat, jestli by na té mojí původní se stavě šlo rozběhnout GTA4 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Na té původní moc ne. GTA4 má rádo vícejádrové procesory.

    Od bandoliera spíš první sestavu, případně první s procesorem z té druhé.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    62

    ok, jak jsem již psal, rád si nechám poradit
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Herní sestava
    Od iraska v sekci PC - archiv
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-11-2009, 09:05
  2. Herní sestava s i7
    Od pauls v sekci PC - archiv
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-06-2009, 16:22
  3. Herni sestava
    Od Leiton v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 14-09-2008, 13:44
  4. herni sestava do 35k
    Od midji v sekci PC - archiv
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 15-01-2008, 22:20
  5. Herní sestava
    Od Pavel Boček v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 05-10-2007, 15:19