Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: PC na střih videa

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Dobrý den,
    chtěl bych poprosit o rady na PC sestavu pro profesionální střih videa ve vysokém rozlišení.
    Jedná se jen o kompletní case. Jen zvukovku teď řešit nepotřebuji - tu budu dokupovat později.
    Cena kolem 27tis.
    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Tak jsem po dlouhém hledani a badani co je a neni dulezite pro takove PC dal neco dohromady - je to zne:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...QT01QMH01H0L01
    Můžete mi poradit jestli je sestava dostačujcí a kde by se kdyžtak dalo ušetřit ? co je třeba zbytečné atd.
    Nejvíce jsem si nevěděl rady s grafikou a deskou. Snažil jsem se skládat dle rad na fórech, ale žádný články nejsou aktuální.
    Hodila by se i blue-ray vypalovačka, ale to bych musel někde hoodně ušetřit abych se do toho vešel co:-)
    Díky moc za všechny rady
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    57

    Nějak nemám, co bych k výše uvedené sestavě dodal.
    Snad jenom, že ja bych raději sáhl po GTX 275 od Gainward, ale to už je otázka sympatií k určité značce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    Osobně bych vzal radši základní desku Asus P6T a klidně moduly RAM bych vzal radši OCZ než A-Data. IMHO stačily by klidně 4 GB RAM - OCZ 4GB Platinium XTC

    Citace Původně odesláno od David Kužel Zobrazit příspěvek
    Snad jenom, že ja bych raději sáhl po GTX 275 od Gainward, ale to už je otázka sympatií k určité značce.
    Blbost, jen ať vezme tu Asusku. Referenční chladič je lepší než-li ten co Gainward nabízí - žene teplý vzduch rovnou z case ven a netočí jej uvnitř
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    David Kužel, kevin00 => diky za reakce..
    Pozměnil jsem nakonec tu desku jak poradil kevin00 na Asus P6T a RAM od OCZ. Těch 6GB RAM nejspíš nechám -> sestava poběží na 64bit OS Windows 7 tak jsme se rozhodl už rovnou připlatit

    Sestava teď vypadá takhle - http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...BW01QC001GU001

    Jestli tedy radíte, že se na tom už nic vymyslet nedá tak nejspíš objednám. Ale rád si nechám poradit...

    Nakonec jsem se rozhodl zakoupit rovnou i Blu-ray vypalovačku -> ale nikdy jsem žádnou neměl a nevím jaká je z toho dnešního výběru uspokojujcí. Můžete někdo, kdo s nimi ná zkušenosti poradit jakou bych měl k sestavé "přibalit" :-)
    Přece jen stále stojí docela dost tak abych zbytečně neprohloupil. Snad se to může řešit zde a nemusím zakládat nové vlákno.
    Pro začátek co třeba tato - http://www.alza.cz/lg-bh08ls-cerna-black-d129378.htm
    Díky !
    Naposledy upraveno uživatelem batthead: 29-07-2009 v 10:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    premyslel bych spis o WD Caviar Black nez o Samsungu. A nejaky externi 1TB disk na zalohu hotovych veci?

    A co se tyka BR, tak s tou vypalovackou nevim nevim... cena vypalovacky 4000, jestek tomu LG, skoro nikdo to dneska neprecte, cena media 25GB je 140 Kč = 5,6Kč/GB.

    Externi 1TB disk stoji 3000 Kč = 3 Kč/GB.

    Z toho plyne, ze se vyplati kupovat spis externi disky, nez BR media. Vyznam to zacne mit, az lidi budou mit BR, BR vypalka bude za 6 kil a medium bude stat 20 Kč. Nicmene, pokud mas zakazniky, kteri by to ocenili a chces nabizet nejaky lehce nadstandardni sluzby, tak to kup. Svoje data bych ale zalohoval levne a bezpecneji na externi HDDy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    premyslel bych spis o WD Caviar Black nez o Samsungu. A nejaky externi 1TB disk na zalohu hotovych veci?

    A co se tyka BR, tak s tou vypalovackou nevim nevim... cena vypalovacky 4000, jestek tomu LG, skoro nikdo to dneska neprecte, cena media 25GB je 140 Kč = 5,6Kč/GB.

    Externi 1TB disk stoji 3000 Kč = 3 Kč/GB.

    Z toho plyne, ze se vyplati kupovat spis externi disky, nez BR media. Vyznam to zacne mit, az lidi budou mit BR, BR vypalka bude za 6 kil a medium bude stat 20 Kč. Nicmene, pokud mas zakazniky, kteri by to ocenili a chces nabizet nejaky lehce nadstandardni sluzby, tak to kup. Svoje data bych ale zalohoval levne a bezpecneji na externi HDDy.
    Externi disky mam, tak o zalohu je postarano - proc jsem vzal Samsung ani nevim. Jaky disk je pro me pouziti nejlepsi nedokazu rici. Jen jsem koukal do hotovych sestav a vzdy tam ten Samsung byl. :-)

    Cena vypalovacky je silena to mas pravdu. Za nejakou dobu to bude stat jako klasicka DVD vypalovacka. Stale premyslim jestli jeste nejaký ten mesic nepockat. Co jsi napsal je urcite pravda, ale prece jen uz je par lidi co si radi vezmou sestrihane videjko v HD na BR disku. No premyslim, zda se to vyplati koupit hned a prikladnim se k tvemu nazoru jeste tedy pockat :-) diky za rozumne usmerneni..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    zalezi, jak moc profi to delas. pokud ti lidi hodne dobre zaplati za HD video na BR disku, tak proc ne :-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    premyslel bych spis o WD Caviar Black nez o Samsungu
    Dobrá poznámka, souhlasím s Icem - WD Caviar Black 1TB WD1001FALS
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    zalezi, jak moc profi to delas. pokud ti lidi hodne dobre zaplati za HD video na BR disku, tak proc ne :-).

    Jasny to mas pravdu... prece jen nekdo by to chtel, ale stale takovych zakazniku neni dostatecne mnozstvi.. jeste raci pockam
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Dobrá poznámka, souhlasím s Icem - WD Caviar Black 1TB WD1001FALS
    Tak jsem ho tam soupnul a jdu dokoncit objednavku :-) diky !
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Hezká sestava... Jak na tom bude s hlučností?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od clonedpeca Zobrazit příspěvek
    Hezká sestava... Jak na tom bude s hlučností?
    No asi ne moc dobre.. Prece jen nejakej ten vetrak na grafice, CPU a samotna skrin ma 3x 120 mm a hlucnost jednoho je 21 dBA. Vypinat je neplanuju.. Ono to nic strasneho nebude..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    IMHO nejhlučnější na sestavě bude HDD a právě ony ventilátory v case. Ty lze samozřejmě bez problémů vyměnit. Grafika je relativně tichá, v 3D je chladič trochu slyšet, ale není to nic extra hlučného.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 29-07-2009 v 17:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    IMHO nejhlučnější na sestavě bude HDD a právě ony ventilátory v case. Ty lze samozřejmě bez problémů vyměnit. Grafika je relativně tichá, v 3D je chladič trochu slyšet, ale není to nic extra hlučného.
    No uvidim, ale myslim, ze to nic strasneho nebude.... casem vymenim vetraky, ale zatim to bude urcite stacit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro strih videa do 12.000,-
    Od grepon v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 24-11-2011, 18:34
  2. Střih HD videa
    Od Jarkh v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-05-2011, 08:17
  3. PC na strih videa
    Od dodo2438 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 01-11-2007, 19:49
  4. Střih videa
    Od Wlcek v sekci Volná témata
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-09-2007, 14:38