Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Samovolné spuštění pc

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Zdravím dneska ještě jeden problém:
    Přítelkyně má v počítači zabudovanou zařízení že může pc vypínat dálkovým ovladačem.
    Celkem dobré.
    Problém je v tom, že když se pc vypne normálně prez start vypnout, tak se pravidelne kolem páté hodiny ráno sám zapne. Když se vypne přes ovladač, tak se nezapíná, nemůžu najit souvislost.
    Proházel jsem všechny možný programy, zda něco někde není nastavený, ale i tak si myslím, že pc když je vypnutý, tak by ho nemělo nic zapnout samo od sebe
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    • Star ? všechny progrramy ? Po spuštění
    • zkontroluj spuštěné procesy v Task Manageru
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Není v BIOSu povolena volba Wake up on Lan?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Pokud to dělá pravidelně, mohla by to způsobovat nějaká naplánovaná úloha. Projdi je a zkontroluj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Pokud to dělá pravidelně, mohla by to způsobovat nějaká naplánovaná úloha. Projdi je a zkontroluj.
    Předpokládám, že se počítač úplně vypne.
    Možná by nebylo úplně od věci uvést co je to za počítač.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    určitě se podívat do BIOSu na věci jako

    Wake up on LAN
    Wake up on ring
    Wake up on alarm
    State on power failure

    a podobný věci
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    V BIOSU se dá nastavit, že se PC má zapnout v určitou hodinu každý den. Není to nastavené na tu pátou ráno?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od xmarek Zobrazit příspěvek
    Předpokládám, že se počítač úplně vypne. .
    To je právě otázkou? Např. na Windows Vista (tazatel bohužel neuvedl OS) se pod "vypínacím" tlačítkem v menu Start standardně skrývá hybrid sleep.

    Vysvětlovalo by to i zmíněné zdánlivě podivné chování, kdy dálkový ovladač PC vypne na tvrdo, kdežto pomocí menu Start jen usne (a něco ho pravidelně probouzí).

    Každopádně jde jen o hypotézu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    dekuji všem za náměty hned jak budu moci tak vše vyzkouším

    Jinak jedná se o sestavu athlon x2 tuším 2.5 integrovana grafika...OS vista home premium

    Dám vědět jak jsem dopadl
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Zdravim takže v biosu sem tyto položky vubec nemohl najit
    Wake up on LAN
    Wake up on ring
    Wake up on alarm
    State on power failure

    prohledal jsem naprosto všechno


    Jinak sem prišel co to dela po startu bylo spušteno jakési automatické nahravání programu Hypermedia center.
    TaK JSEM HO PŘEZ msconfig odpalil.....a hle pc se nepouští..jenže....když se spusti tento program a kouka se třeba na tv...ta položka automatického nahravaní se zase pripoji k programum po spusteni.....v nastaveni samotneho programu hyper media center jakekoliv nastaveni nefunguje...takže to vidim na reinstal programu.....

    jen je zahada proč vypnutím ovladače pc se nepusti a přez win ano
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Tak oprava dnes opet v 04:57 se zapnul pc, schvalne sem se kouknul zda zminovany program zase neni po spusteni a tentokrate tam nebyl...protože před vypnutím jsem ho vypnul

    Takže sem opet na začatku patrani a už fakt nevím kudy kam

    ani v biosu nemohu nic konkretniho najit
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    můžeš sem hodit screen toho msconfigu?
    a podíval ses do těch naplánovaných úloh?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Takže sem se minule špatně podíval:
    v přehledu udalosti je napsáno :
    Systém Windows obnovil činnost z úsporného režimu:

    a deje se tak každý den v 4:53:27

    režim nápajení byl nastaven na úsporný režim
    nastavil jsem ho zpet na režim rovnováhy

    ale co mě vrtá v hlavě je, kde se nastavuje ten čas , vubec to nikde nemohu najit, netušíte nekdo???
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Mrkni do BIOSu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Commanderwar Zobrazit příspěvek
    Takže sem se minule špatně podíval:
    v přehledu udalosti je napsáno :
    Systém Windows obnovil činnost z úsporného režimu:

    a deje se tak každý den v 4:53:27

    režim nápajení byl nastaven na úsporný režim
    nastavil jsem ho zpet na režim rovnováhy

    ale co mě vrtá v hlavě je, kde se nastavuje ten čas , vubec to nikde nemohu najit, netušíte nekdo???
    Já mám u té rovnováhy (W7) ještě odkaz na "Změnit nastavení schématu", po rozkliknutí je tam "Změnit pokročilé nastavení napájení" a po jeho rozbalení mj. "Režim spánku" a v něm "Povolit časovače pro probuzení", jehož defaultní hodnota je "Povolit". IMHO, když to zakážeš, mohlo by to zrušit veškeré "probouzecí" funkce ostatních programů.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Samovolné resetování pc
    Od core7 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 18-07-2014, 20:09
  2. PC se samovolne restartuje
    Od Dawon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-11-2010, 17:37
  3. Samovolne vypnuti
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 06-02-2010, 19:36
  4. samovolné vypínání HDD
    Od lampion v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-04-2009, 11:20
  5. Samovolne restartovani
    Od jkl v sekci PC - archiv
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 11-01-2007, 13:35