Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Nelze spustit PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    9

    Zdravim mam problem s PC:
    Kdyz ho spustim tak se mi objevi zdali chcu pustit system standartne nebo ve stavu nouze, at vyberu cokoliv tak se pocitac resetuje a spusti se znovu zda chcu spustit system standartne nebo ve stavu nouze a takhle porad dokola. Kdyz chcu preinstalovat system tak mi najede instalace a kdyz se nacitaji soubory pro instalaci tak se pocitac resetuje a jde vsechno odznova.
    vubec nevim co s tim
    diky za odpovedi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele kanabis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    256

    Nějaký live linux funguje?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,829

    Citace Původně odesláno od Divique Zobrazit příspěvek
    Zdravim mam problem s PC:
    Kdyz ho spustim tak se mi objevi zdali chcu pustit system standartne nebo ve stavu nouze, at vyberu cokoliv tak se pocitac resetuje a spusti se znovu zda chcu spustit system standartne nebo ve stavu nouze a takhle porad dokola. Kdyz chcu preinstalovat system tak mi najede instalace a kdyz se nacitaji soubory pro instalaci tak se pocitac resetuje a jde vsechno odznova.
    vubec nevim co s tim
    diky za odpovedi
    Bylo by dobré uvést HW konfiguraci, operační systémm tak jak se má.

    Každopádně, pokud můžeš do mašiny bez poškození pečetí, nech zapojené jen to co je nejnutnější (disk, jen 1 paměťový modul) a zkus zapnout. Pokud se restartuje, tak do režímu DOS a otestovat disk pomocí příkazu CHKDSK /f

    Vyzkoušej a dej vědět
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Také by neuškodilo otestovat HDD pomocí utility výrobce. Pokud dodáš popis sestavy, doplním přesně jakou utilitu máš použít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    9

    sestavu mam: Intel P4 1.8ghz, 768mb ram, hdd WD400JB (40GB), WD1600JS (160GB),
    mb Asus 4P4800SE, grafika Ati radeon x1300 pro 256mb,
    ja osobne se domnivam ze je v haji procesor ale moc tomu nehovim
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Stáhni si Data Lifeguard Tools, nabootuj z vytvořeného CD a otestuj oba HDD (zvláště systémový disk).
    Dále otestuj moduly RAM pomocí GoldMemory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    9

    no vubec nic nefunguje. kdyz to spustim tak se mi to automticky hned sekne a nelze nic delat. nevite jestli jde interni hdd z PC pripojit k notebooku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Odpoj vše nepotřebné ke stratu počítače (HDD, DVD mechaniku, TV kartu, apod). Nech zapojen CPU, grafickou kartu a jeden modul RAM ve slotu DIMM1. Resetuj BIOS. Poté zkus počítač zapnout a otestovat moduly RAM - buď si připoj DVD mechaniku nebo použij USB flash disk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    9

    Tak parada uz sem to zprovoznil, zkusil jsem zformatovat hdd a uz to jede v poho. dik za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,440

    Určitě bych disk otestoval třeba pomocí HDTune - úplný test povrchu. A podíval se na SMART.
    Odpovídat lze po přihlášení