Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Format po zmene MB

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Cau, je treba formatovat system disk (windows 7), po zmene zakladnej dosky a procesoru?

    Som si takmer isty, ze to pojde, ale nieco mi hovori, ze by tam mohli byt nejake komplikacie...

    Alebo netreba a hned po boote si to najde ovladace automaticky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Pokud se jedna o vymenu desky se stejnym chipsetem, nebo +/- generacne podobnym tak reinstal neni nutny. Ve vsech ostatnich pripadech ti to vice mene nemuze nikdo garantovat, respektive pro klid duse je cista instalace lepsi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Bylo by dobré. kdyby jsi napsal jaký HW měníš za jaký. Pokud bude chipset MB stejný nemusel by jsi přeinstalovat, ale nezaručím Ti to na 100 %. Při výměně procesoru formátovat rozhodně nemusíš.

    EDIT: Pozdě, ale přece ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Jedna sa o prechod z 755 na 1366. Najradsej by som sa tomu formatu vyhol, ale ked hovorite ze by to mohlo robit nejaku zlobu, nebudem riskovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    V tomto případě se asi formátování nevyhneš, ale můžeš zkusit OS zprovoznit s novým HW, za to nic nedáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Dal som disk do stareho PC (kde uz je ina vista), recoverol som data, ktore som potreboval a disk je teda ready na format.

    Rozmyslam ze si spravim RAID pole, ale neviem zatial ako.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    71

    Neviem ako je to s Vistami, ale pri W2k aj XP bol potrebny reinstall najma ak sa na MB nachadzal iny radic disku. Kedysi som skusal v safe rezime odstranit ovladace a nahodit nove (vraj to malo fungovat), ale mne to nefungovalo - skoncil som BSOD. Takze cakam, ze podobne to bude aj pri W7.

    Ak mas dosku podporujucu RAID, nie je problem - v BIOSe nastavis zapojenie diskov do RAIDu. Po restarte sa ti potom pri bootovani objavi ponuka nastavenia RAIDu - zvycajne je to na kombinaciu CTRL-I. Tam si vyberies, aky RAID chces - RAID 1 - mirror ak chces mat vsetko automaticky zalohovane , ale prides o 50% kapacity, RAID 0 - stripping - ak ches mat co najvacsi pririestor a vraj aj o nieco rychlejsi pristup (ale ak sa ti pokazi 1 disk, prides o vsetky data). Ja som uprednostnil RAID 10 - cast sa mirroruje (system a dolezite dokumenty), zvysok sa stripuje (ak o tie data pridem, bude ma to mrziet, ale nie su pre mna zivotne dolezite). Alebo ak planujes aspon 3 disky (co nepredpokladam), mozes pouzit RAID 5.
    Po vytvoreni RAIDU uz s nim pracujes ako s normalnym diskom.

    SW RAID ti neodporucam - naco zbytocne zatazovat CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Doska 100% bude podporovat RAID. (X58 UD5)

    Myslel som si, ze nastavenie RAID-u je zlozitejsie. Takze staci pred instalaciou ist do "raid menu" tam dat stripping (RAID 0) a potom uz zacat instalaciu?

    Inak dik za popisanie roznych RAID moznosti, zas som o nieco mudrejsi.
    Naposledy upraveno uživatelem sheira: 29-07-2009 v 19:09
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. win xp 32 bit zprovoznění bez reinstalace win po změně hardware
    Od vapajs v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 29-12-2013, 23:26
  2. Po zmene GK karty nic nebezi help pls.
    Od makakanakakashy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-11-2011, 15:24
  3. Přetaktování CPU při změne základ.desky
    Od curtissek v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-08-2011, 22:53
  4. Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 18-11-2008, 21:10
  5. Software: Reaktivace WinXP po změně HW
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-10-2008, 20:17