Acer 22" P221Wd černo-stříbrný:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
LG 22" W2252TE-PF černo-stříbrný lesk:
LG 22" W2242T-PF černý lesk:
případně jako nejposlednější možnost:
Samsung 22" SM 2243BW černý:
ale na to teda nevim jestli bych sehnal prachy.
Případně kterej jinej kolem 4000kč ?
Případně kterej jinej kolem 4000kč ?
[quote=Belbas;275902]Acer 22" P221Wd černo-stříbrný:
Případně kterej jinej kolem 4000kč ?[/quote]
Acer určite nie tie dva LG podobné s Samsungom ten má naviac pivot:thumb ja by som bral Samsung
Případně kterej jinej kolem 4000kč ?[/quote]
Acer určite nie tie dva LG podobné s Samsungom ten má naviac pivot:thumb ja by som bral Samsung
Mno, pokud bych si musel vybrat z tebou uvedených, tak bych asi šel do toho druhého (LG 22" W2252TE-PF). Kromě celkem dobrých specifikací má oproti ostatním i nižší spotřebu o polovinu.
Jinak mě taky zaujal tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] za cca 3900 :)
Jinak mě taky zaujal tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] za cca 3900 :)
sommer.. to fullHD bez digitálního vstupu byl doufám vtip.. Pokud full HD (a uživatel tedy má dobré oči), pak z levných [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Z prvně navržených je ten poslední celkem oblíbený (a za výbornou cenu), nicméně [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] bráška je taky za skvělé peníze a dle diskuze na czc je OK.
Z prvně navržených je ten poslední celkem oblíbený (a za výbornou cenu), nicméně [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] bráška je taky za skvělé peníze a dle diskuze na czc je OK.
[quote=speedsnail;275929]sommer.. to fullHD bez digitálního vstupu byl doufám vtip.. Pokud full HD (a uživatel tedy má dobré oči), pak z levných [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Z prvně navržených je ten poslední celkem oblíbený (a za výbornou cenu), nicméně [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] bráška je taky za skvělé peníze a dle diskuze na czc je OK.[/quote]
Hele ta 23" se mi dost líbí, mám pár dotazů ohledně velikosti. Je teda lepší 23"HD než 22"HDReady? Bude na to už trochu vidět? když je to ta 23"? Utáhne ho grafika GeForce fx 5200 ? rozlišení de snížit že ano? tento monitor podporuje HDCP co jsem se dočetl tak by to ale mnělo fungovat jne na HD filmech a Blu-Ray. Takže když budu pouštět normální, stáhlý z netu tak mi půjdou ???
Z prvně navržených je ten poslední celkem oblíbený (a za výbornou cenu), nicméně [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] bráška je taky za skvělé peníze a dle diskuze na czc je OK.[/quote]
Hele ta 23" se mi dost líbí, mám pár dotazů ohledně velikosti. Je teda lepší 23"HD než 22"HDReady? Bude na to už trochu vidět? když je to ta 23"? Utáhne ho grafika GeForce fx 5200 ? rozlišení de snížit že ano? tento monitor podporuje HDCP co jsem se dočetl tak by to ale mnělo fungovat jne na HD filmech a Blu-Ray. Takže když budu pouštět normální, stáhlý z netu tak mi půjdou ???
Lepší.. no záleží na co budeš monitor používat. Na práci se vyšší rozlišení hodí vždy. Více místa, více textu, více grafiky najednou. V budoucnu na tom pustíš fullHD filmy. Nutno si uvědomit že rozdíl je v podstatě jen v šířce panelu (1680 vs 1920), výška je skoro totožná (1050 vs 1080).
Nevýhoda může být drobnější text a vyšší náročnost na grafickou kartu (týká se her). Babičce s brýlemi bych to nekoupil, ale pokud vidíš normálně a nemáš k monitoru metr, nebudeš mít problém.
FX5200 monitor utáhne pro práci a multimédia. Jestli přehraješ FullHD film záleží taky na procesoru (a to si můžeš vyzkoušet i teď), tvoje grafika akceleraci HD videa nemá.
A herní grafika to nebyla nikdy, takže tam nelze očekávat nic.
Rozlišení jde snížit, nicméně na LCD bude nižší rozlišení díky interpolaci vždy trochu mázlé.
Filmy půjdou normálně, nicméně HD filmů zatim moc neni.
Nevýhoda může být drobnější text a vyšší náročnost na grafickou kartu (týká se her). Babičce s brýlemi bych to nekoupil, ale pokud vidíš normálně a nemáš k monitoru metr, nebudeš mít problém.
FX5200 monitor utáhne pro práci a multimédia. Jestli přehraješ FullHD film záleží taky na procesoru (a to si můžeš vyzkoušet i teď), tvoje grafika akceleraci HD videa nemá.
A herní grafika to nebyla nikdy, takže tam nelze očekávat nic.
Rozlišení jde snížit, nicméně na LCD bude nižší rozlišení díky interpolaci vždy trochu mázlé.
Filmy půjdou normálně, nicméně HD filmů zatim moc neni.
ok tak tedy lépe když ted hraju cs 1.6. budu ho hrát i s new monitorem?
edit: Teď jsem zkoušel HD ukázku a jela ale sekala se pak to ještě zkusím že všechno povypínáma skusím jen to HD. Ale myslím že to lepší nebude...
edit: Teď jsem zkoušel HD ukázku a jela ale sekala se pak to ještě zkusím že všechno povypínáma skusím jen to HD. Ale myslím že to lepší nebude...
[quote=Belbas;276000]ok tak tedy lépe když ted hraju cs 1.6. budu ho hrát i s new monitorem?
edit: Teď jsem zkoušel HD ukázku a jela ale sekala se pak to ještě zkusím že všechno povypínáma skusím jen to HD. Ale myslím že to lepší nebude...[/quote]
Tak co poradí mi někdo ? Teď mi zas někdo říkal že ta moje grafika FullHD neutáhne takže budu muset mít asi HDReady a to je pak zbytečně kupovat HD monitor ...
edit: Teď jsem zkoušel HD ukázku a jela ale sekala se pak to ještě zkusím že všechno povypínáma skusím jen to HD. Ale myslím že to lepší nebude...[/quote]
Tak co poradí mi někdo ? Teď mi zas někdo říkal že ta moje grafika FullHD neutáhne takže budu muset mít asi HDReady a to je pak zbytečně kupovat HD monitor ...
CS 1.6 imho neutáhne ani na HD ready.. Já hraju občas CS na přetaktované GF6200 (min 3-5x výkonější) s rozlišením 1280*960 a tak tak to udrží 100fps. Ve smoku to padá pod 50..
Nicméně i na tom LCD si můžeš nastavit nižší rozlišení a nebo si nechat stávající monitor na CS a na zbytek používat nový.
Co máš za zbytek komponent (CPU, Desku, Zdroj), třeba by se za 3-4 kila dala koupit nějaká lepší grafika, pokud tedy neplánuješ v dohledné době kompletní obměnu HW..
Nicméně i na tom LCD si můžeš nastavit nižší rozlišení a nebo si nechat stávající monitor na CS a na zbytek používat nový.
Co máš za zbytek komponent (CPU, Desku, Zdroj), třeba by se za 3-4 kila dala koupit nějaká lepší grafika, pokud tedy neplánuješ v dohledné době kompletní obměnu HW..
[quote=speedsnail;276240]CS 1.6 imho neutáhne ani na HD ready.. Já hraju občas CS na přetaktované GF6200 (min 3-5x výkonější) s rozlišením 1280*960 a tak tak to udrží 100fps. Ve smoku to padá pod 50..
Co máš za zbytek komponent (CPU, Desku, Zdroj), třeba by se za 3-4 kila dala koupit nějaká lepší grafika, pokud tedy neplánuješ v dohledné době kompletní obměnu HW..[/quote]
No to právě plánuju... ale asi až na vánoce nebo po vánocích a to je celkem dlouhá doba tak sem zatím chtěl splašit aspon monitor no ale tak asi to nepůjde. Jinak mam 17" CRT, AMD Sempron 1,5 Ghz, Ram 512MB zdroj nejaky 230V takže celkem kvalitní šunka :). Mimochodem ten upgrade jsem rešil v sekci sestavy.
Co máš za zbytek komponent (CPU, Desku, Zdroj), třeba by se za 3-4 kila dala koupit nějaká lepší grafika, pokud tedy neplánuješ v dohledné době kompletní obměnu HW..[/quote]
No to právě plánuju... ale asi až na vánoce nebo po vánocích a to je celkem dlouhá doba tak sem zatím chtěl splašit aspon monitor no ale tak asi to nepůjde. Jinak mam 17" CRT, AMD Sempron 1,5 Ghz, Ram 512MB zdroj nejaky 230V takže celkem kvalitní šunka :). Mimochodem ten upgrade jsem rešil v sekci sestavy.
Nevidel bych v tom velký problém. Pokud děláš i něco jiného než že hraješ CS, tedy hlavně filmy nebo nějaká tvůrčí činnost, nový monitor určitě oceníš. Vyzkoušíš jak jede CS na to snížené rozlišení, no a když to nepůjde, budeš půl roku používat 2 monitory (pokud se ti to vejde na stůl).
[quote=speedsnail;276253]Nevidel bych v tom velký problém. Pokud děláš i něco jiného než že hraješ CS, tedy hlavně filmy nebo nějaká tvůrčí činnost, nový monitor určitě oceníš. Vyzkoušíš jak jede CS na to snížené rozlišení, no a když to nepůjde, budeš půl roku používat 2 monitory (pokud se ti to vejde na stůl).[/quote]
O to by nešlo ale někdo mi říkal že ta moje grafika FullHD nepodporuje vůbec. Takže bych si koupil HD monitor a stejně by mi to půl roku jelo na nízké rozlišení... je to tak?
O to by nešlo ale někdo mi říkal že ta moje grafika FullHD nepodporuje vůbec. Takže bych si koupil HD monitor a stejně by mi to půl roku jelo na nízké rozlišení... je to tak?
Jo jako že by nepodporovala to rozlišení? Ne to je blbost, určitě zvládá 2048x1536. A DVI výstup předpokládám že má.
[quote=speedsnail;276257]Jo jako že by nepodporovala to rozlišení? Ne to je blbost, určitě zvládá 2048x1536. A DVI výstup předpokládám že má.[/quote]
jj DVI mám ale teda tim FullHD si nejsem jistej je už taky starší. Ještě se zeptám bratránka dělá v IT pokud řekne že jo tak ho koupim...
jj DVI mám ale teda tim FullHD si nejsem jistej je už taky starší. Ještě se zeptám bratránka dělá v IT pokud řekne že jo tak ho koupim...
Co se tyce CSka a nativniho rozliseni LCD, tak k tomu mam taky jedno.
Na sirokouhly 19tce jsem cca rok hral s rozlisenim 640x480 stridave s 800x600. Vobrovsky hlavy, rozmazani sice bylo, ale na tom jiz starickem enginu to skoro neni poznat (akorat jsou tam pak vetsi kostky no). Je pravda, ze pri vyssim rozliseni je lip videt za hrany (bednu, roh atp.). Vesmes co znam lidi, tak to v nativnim rozliseni nehraji. (az na me, ja sem si na to nejak moc zvykl, posledni dobou)
Ale da se to hrat. Obecne pro snipery je lepsi vetsi rozlisko, pro automatery a pistolkare spis to mensi (800x600).
A to LCD sem kupoval jednak kvuli filmum a taky kvuli CSku, abych mel vetsi moncek a vetsi hlavy, tak snad to pomuze vic pro koupi.
Na sirokouhly 19tce jsem cca rok hral s rozlisenim 640x480 stridave s 800x600. Vobrovsky hlavy, rozmazani sice bylo, ale na tom jiz starickem enginu to skoro neni poznat (akorat jsou tam pak vetsi kostky no). Je pravda, ze pri vyssim rozliseni je lip videt za hrany (bednu, roh atp.). Vesmes co znam lidi, tak to v nativnim rozliseni nehraji. (az na me, ja sem si na to nejak moc zvykl, posledni dobou)
Ale da se to hrat. Obecne pro snipery je lepsi vetsi rozlisko, pro automatery a pistolkare spis to mensi (800x600).
A to LCD sem kupoval jednak kvuli filmum a taky kvuli CSku, abych mel vetsi moncek a vetsi hlavy, tak snad to pomuze vic pro koupi.
[quote=Jeff Brawo;276281]Co se tyce CSka a nativniho rozliseni LCD, tak k tomu mam taky jedno.
A to LCD sem kupoval jednak kvuli filmum a taky kvuli CSku, abych mel vetsi moncek a vetsi hlavy, tak snad to pomuze vic pro koupi.[/quote]
Jako to Csko zas tak neřeším, nehraju na žádné skill úrovni. Ale hlavně aby mi šel ten monitor s tou grafárnou na to FullHD jinak je mi to jedno a kupuju...
A to LCD sem kupoval jednak kvuli filmum a taky kvuli CSku, abych mel vetsi moncek a vetsi hlavy, tak snad to pomuze vic pro koupi.[/quote]
Jako to Csko zas tak neřeším, nehraju na žádné skill úrovni. Ale hlavně aby mi šel ten monitor s tou grafárnou na to FullHD jinak je mi to jedno a kupuju...
Tady se povedlo 1920*1200 i na linuxu..
Ani jeden z nich neni fullHD a pochybuju, ze na 22" je fullHD k necemu dobry - prakticky vyuzitelny je to tak od 24" a vys nehlede na to, ze potrebujes sviznejsi pocitac ;)
Mysliim že ten [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] kterej řešíme se dá za ty prachy doporučit. Jasně, 24 je lepší, ale ceny jsou o hodně vyšší ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste] jsou tak od 5500).
Jinak 22" Full HD bych taky nedoporučil, to už je i na mě moc malý.
Jinak 22" Full HD bych taky nedoporučil, to už je i na mě moc malý.
[quote=speedsnail;276370]Mysliim že ten [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] kterej řešíme se dá za ty prachy doporučit. Jasně, 24 je lepší, ale ceny jsou o hodně vyšší ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste] jsou tak od 5500).
Jinak 22" Full HD bych taky nedoporučil, to už je i na mě moc malý.[/quote]
OK a utáhne to teda ta moja kalkulačka ? i to FullHD ?
Jinak 22" Full HD bych taky nedoporučil, to už je i na mě moc malý.[/quote]
OK a utáhne to teda ta moja kalkulačka ? i to FullHD ?
Vzhledem k cene vypada to LG jako nejschudnejsi reseni to jako jo, ale pochybuju, ze mu to ta grafika bude stihat ve hrach tak aby se zbytecne netesil jak bude mit peknej obraz, kdyz bude mit resamplovanejch 800x600 na fullHD :rolleyes:
Ja osobne bych sel do fullHD "jen" kvuli pastve pro oci ve hrach a kvuli mistu pri praci s grafikou (tzn. 26"). Znam spoustu lidi, kteri mermomoci chteli fullHD protoze si mysli, kdovi jaka je to bomba a ve finale se jim vsechno cuka, filmy na to nemaj, grafiku na tom nedelaji a ve finale si stezujou ze jsou maly pismenka ;)
edit:
[quote=Belbas;276372]OK a utáhne to teda ta moja kalkulačka ? i to FullHD ?[/quote]
Ani nahodou...
Ja osobne bych sel do fullHD "jen" kvuli pastve pro oci ve hrach a kvuli mistu pri praci s grafikou (tzn. 26"). Znam spoustu lidi, kteri mermomoci chteli fullHD protoze si mysli, kdovi jaka je to bomba a ve finale se jim vsechno cuka, filmy na to nemaj, grafiku na tom nedelaji a ve finale si stezujou ze jsou maly pismenka ;)
edit:
[quote=Belbas;276372]OK a utáhne to teda ta moja kalkulačka ? i to FullHD ?[/quote]
Ani nahodou...