Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Samovolné vypínaní PC

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    83

    Mám takový problém. Když zapnu PC, sám se mi tak po cca 5 vteřinách běhu vypne(ani se nestačí rozžhavit monitor). Zapínám ho tedy napodruhé a přesně ten samý problém: vypne se!!!! Vždy až přesně napotřetí se mi rozjede v klidu(tedy musím v BIOSu upravit takty operačních pamětí z 204/66/33 na 200/66/3, aby mi MUSCHKIN 2x256MB DUAL CHANNEL jely v pohodě, jelikož se mi vždy po samovolným vypnutí toto nastavení asi stronuje). Po nastavení pamětí již jede PC úplně bez problému, při zátěžích nepadá, neresetuje se, zkrátka frčí jako blázen. Moje sestava: skříň Eurocase 400W ML5412, AMD Athlon 64 300+ Winchester, zákl.d. Abit AV8, GeForce 6600GT 256MB Gainward, 2x256MB DUAL CHANNEL MUSCHKIN, DVD-RAM LG, DVD/CDRW TEAC, HDD Seagate 160GB. Prosím,kdo by věděl co s tím, kdo s tím má nějaké zkušenosti, poraďtě. Už nevím co s tím... PLEASE, HELP ME!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od okleger
    Mám takový problém. Když zapnu PC, sám se mi tak po cca 5 vteřinách běhu vypne(ani se nestačí rozžhavit monitor). Zapínám ho tedy napodruhé a přesně ten samý problém: vypne se!!!! Vždy až přesně napotřetí se mi rozjede v klidu(tedy musím v BIOSu upravit takty operačních pamětí z 204/66/33 na 200/66/3, aby mi MUSCHKIN 2x256MB DUAL CHANNEL jely v pohodě, jelikož se mi vždy po samovolným vypnutí toto nastavení asi stronuje). Po nastavení pamětí již jede PC úplně bez problému, při zátěžích nepadá, neresetuje se, zkrátka frčí jako blázen. Moje sestava: skříň Eurocase 400W ML5412, AMD Athlon 64 300+ Winchester, zákl.d. Abit AV8, GeForce 6600GT 256MB Gainward, 2x256MB DUAL CHANNEL MUSCHKIN, DVD-RAM LG, DVD/CDRW TEAC, HDD Seagate 160GB. Prosím,kdo by věděl co s tím, kdo s tím má nějaké zkušenosti, poraďtě. Už nevím co s tím... PLEASE, HELP ME!!!
    Co znamená to 66/33??? Co to je za paměti? frekvence? latence?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    241

    Citace Původně odesláno od okleger
    Mám takový problém. Když zapnu PC, sám se mi tak po cca 5 vteřinách běhu vypne(ani se nestačí rozžhavit monitor). Zapínám ho tedy napodruhé a přesně ten samý problém: vypne se!!!! Vždy až přesně napotřetí se mi rozjede v klidu(tedy musím v BIOSu upravit takty operačních pamětí z 204/66/33 na 200/66/3, aby mi MUSCHKIN 2x256MB DUAL CHANNEL jely v pohodě, jelikož se mi vždy po samovolným vypnutí toto nastavení asi stronuje). Po nastavení pamětí již jede PC úplně bez problému, při zátěžích nepadá, neresetuje se, zkrátka frčí jako blázen. Moje sestava: skříň Eurocase 400W ML5412, AMD Athlon 64 300+ Winchester, zákl.d. Abit AV8, GeForce 6600GT 256MB Gainward, 2x256MB DUAL CHANNEL MUSCHKIN, DVD-RAM LG, DVD/CDRW TEAC, HDD Seagate 160GB. Prosím,kdo by věděl co s tím, kdo s tím má nějaké zkušenosti, poraďtě. Už nevím co s tím... PLEASE, HELP ME!!!
    Nejsem velmi kompetentní Ti odpovědět a svou odpověď zdůvodnit, ale u jistých základních desek se stává, že se buďto vypínají a jdou zapnout, až napotřetí, nebo se dvakrát restartují a pak zase v pohodě běží...

    Je to způsobeno nastavením FSB, které je nejlepší u těchto desek nechat defaultně na klasických a otestovaných frekvencích (133, 166, 200...), buďto měnit násobič, nebo u zvýšení výkonu RAM snížit časování, popřípadně změna FSB:CPU násobiče, pokud něčím takovým disponuje Tvůj BIOS.

    To jsou jen mé osobní zkušenosti sepsané v rychlosti, nic není podloženo patřičným zdůvodněním...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1

    Neco podbneho jsem mel na Intel deskach problem byl v pametich.Po vymene pameti vse ok. Jinak co popisujes tak bych jeste flashnul bios.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od okleger
    Mám takový problém. Když zapnu PC, sám se mi tak po cca 5 vteřinách běhu vypne(ani se nestačí rozžhavit monitor). Zapínám ho tedy napodruhé a přesně ten samý problém: vypne se!!!! Vždy až přesně napotřetí se mi rozjede v klidu(tedy musím v BIOSu upravit takty operačních pamětí z 204/66/33 na 200/66/3, aby mi MUSCHKIN 2x256MB DUAL CHANNEL jely v pohodě, jelikož se mi vždy po samovolným vypnutí toto nastavení asi stronuje). Po nastavení pamětí již jede PC úplně bez problému, při zátěžích nepadá, neresetuje se, zkrátka frčí jako blázen. Moje sestava: skříň Eurocase 400W ML5412, AMD Athlon 64 300+ Winchester, zákl.d. Abit AV8, GeForce 6600GT 256MB Gainward, 2x256MB DUAL CHANNEL MUSCHKIN, DVD-RAM LG, DVD/CDRW TEAC, HDD Seagate 160GB. Prosím,kdo by věděl co s tím, kdo s tím má nějaké zkušenosti, poraďtě. Už nevím co s tím... PLEASE, HELP ME!!!
    Zdroj by na tuhle sestavu stačit měl, takže tam bych problém nehledal. Jinak - paměti si s deskou dokonale rozumí? Zkoušel jsi je (memtest)? Zkoušel jsi "clear CMOS" nebo update BIOSu? Rozhodně doporučuji vyzkoušet, především ale ty paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    83

    Memtest jsem zkoušel 4 hodiny, jsou v klidu. Paměti jsou DDR 400. Problém mi nastal když jsem dělal pořádek v kabelech, ještě jsem teda vyjmul a zpět vložil grafickou. Že by třeba problém v IDE kabelu?? Že bych ho nějak odrbal?? Předtím jel počítač úplně v klidu. Defaultní nastavení pamětí mě způsobí, že mi v PC padají programi a např. při hraní Richard Burns Rally se mi restaruje kompl.
    Ale určitě vyzkouším update BIOSu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Bohuzel ti nenapisu co mas za problem,ale muzu te uklidnit tim ze sem to samy.Napred sem mel 512 Transcend CL2,5 a z.d. od MSI --> to me padalo
    pak sem mel samy RAMky a desku od Gygabitu --> to me dokonce zatuhlo a pomohl jen restart (tvrdej)
    Potom sem vymenil RAMky a prestaly se me sami restartovat Windows ale porad to tuhlo
    No a nakonec sem dal zase zpatky tu desku od MSI. Napred nesli nainstalovat Windows, a pak sem prisel na to ze musim snizit frekvenci u RAM. Ted to frci v podo na 333Mhz. Ale stale nevim co s tim mam.
    Zde je muj problem http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=3400
    Pritom sem uz vymenil uplne vsechno krome disku a CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od )aguar
    Bohuzel ti nenapisu co mas za problem,ale muzu te uklidnit tim ze sem to samy.Napred sem mel 512 Transcend CL2,5 a z.d. od MSI --> to me padalo
    pak sem mel samy RAMky a desku od Gygabitu --> to me dokonce zatuhlo a pomohl jen restart (tvrdej)
    Potom sem vymenil RAMky a prestaly se me sami restartovat Windows ale porad to tuhlo
    No a nakonec sem dal zase zpatky tu desku od MSI. Napred nesli nainstalovat Windows, a pak sem prisel na to ze musim snizit frekvenci u RAM. Ted to frci v podo na 333Mhz. Ale stale nevim co s tim mam.
    Zde je muj problem http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=3400
    Pritom sem uz vymenil uplne vsechno krome disku a CPU.
    Mimochodem, to je dobrá poznámka - oklegere, zkus pustit paměti na 333MHz, taky to někdy pomáhá. Sem tam s tím má AMD potíže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    )aguar: Nekompatibilita hardware? Je to sice divné, že by jsi vždycky natrefil na špatnou kombinaci HW, ale pokud jsou ty komponenty v pořádku, tak si to jinak neumím vysvětlit
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Jo je to divny. Ten kompl je asi zacarovanej. Popravde sem zkousel RAMky Memtestem pres noc a nic to nenaslo,je teda pravda ze nevim jak dlouho to ma jet aby to boly efektivni. Podle tech procent tam by to muselo jet tak tyden.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    83

    ne ne, nekompatibilita není:-). Vypínání PC hned po startu nastalo, až když jsem se pošťoural v kabelech a vložil zpět grafickou k. po úspěšné montáži Zalmana. Počítač předtím s těmi samými komponenty jel úplně bez problémů, počítač se rozjel hned na první pokus a vůbec nekolaboval. Zkusím tedyk přehrát BIOS, přeodit ještě pamětí na 333Mhz...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    To je ale docela podstatná věc

    V tom případě se s kompem muselo něco stát, když jsi ho rozdělával... Něpoškodil jsi třeba omylem něco? Taková statická elektřina je prevít...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    83

    Ke komplu jsem se choval jak k vlastnímu oku:-). Zkusím to ještě jednou prohlídnout, ale nejsem si vědomej, že bych o něco něčím nějak nešetrně zavadil. Zkusím ještě taky povyměňovat kabely apod... Však teď ne, musím sečkat na víkend, s notebookem na kolejích nelze tak čarovat:-)))
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    83

    problém vyřešen. Vše pravděpodobně způsobilo moc teplovodivé pasty z čipu od grafické, která se roztekla a dělala asi neplechu... teda zatím jede počítač bez problémů, tak snad vydrží:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    U teplovodivé pasty platí asi víc než kde jinde, méně je někdy více

    Ale že by to mohlo mít takové následky, to jsem ještě neslyšel
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): samovolné vypínání PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-05-2013, 21:07
  2. Samovolné vypínání PC
    Od petrmanovsky v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-05-2010, 21:14
  3. Samovolné vypínání PC - problém se zdrojem?
    Od roris v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 07-03-2010, 13:06
  4. samovolné vypínání HDD
    Od lampion v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-04-2009, 11:20
  5. Samovolné vypínání monitoru
    Od FJ08 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-09-2008, 05:29