Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Využití RAM - Vista

zbypy (2)|30.7.2009 15:43
Dobrý den,

mám dohromady 6GB RAM - 2x1GB a 2x2GB (oboje dual channel). Visty (64b) normálně ukazují 6GB paměti (BIOS samozřejmě taky), ale při práci využívají max. 2,5GB. Zkoušel jsem spustit co nejvíc programů, ale využití paměti se dostalo maximálně na tuto hodnotu a nikdy to nešlo výš. Když běžně pracuju, tak je většinou využíváno jen okolo 2,25GB a někdy je už dost znát, že je počítač zpomalenej (i při více programech je to okolo 2,25GB, na 2,5GB jsem se dostal až po spuštění asi 30 programů). Nevíte někdo, čím by to mohlo být, že se využívá tak málo paměti, případně jak zjistit příčinu?
Mám desku Gigabyte GA-P35-DS3 a RAMky Geil (DDR2-800). Zkoušel jsem najít v BIOSu Memory remaping, ale nic takovýho tam není. Koukal jsem na Memory Support List na stránkách Gigabyte a zjistil jsem, že můj typ Geil 2GB není na seznamu podporovaných - bude to tím?

Díky za rady a za pomoc.
sheira (164)|30.7.2009 22:47
Skusal si nejake programy ako Memtest na zistenie stability pameti?

Na tvojom mieste by som si stiahol nejaky program, co zatazuje pamete, napriklad Prime95.

Moze to byt aj tym, ze neni podporovany tento typ, ale skor by som povedal ze ne. Zistis to len tak, ze kontaktujes ich support.
Kozouš (500)|30.7.2009 23:50
2 zbypy Zkusil bych nějakou novější hru nebo virtuální pc a sledoval využití RAM.
Pro 32bitové aplikace platí limitace na 2 GB paměti, čili zde pravděpodobně problém není.:notsure
zbypy (2)|31.7.2009 17:03
Tak s memtestem mi to umí RAM využít normálně. Takže problém asi není problémem, ale vlastností systému... Díky za pomoc.