Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Nové CPU+MB+RAM

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Dobrý den všem,
    dnes mi navždy odešla základní deska tak jsem se rozhodl light upgrade mého PC. Potřeboval bych prosím poradit o koupi nové MB, CPU, RAM na platformě AMD s max. rozpočtem 5-6 tis. Já vím není to moc,ale na inet a hry to stačí.

    Co toto:
    Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev. 2.0)
    AMD Phenom X3 8650
    Kingston DIMM 4096MB DDR II 1066MHz

    celkem cca 5150,-

    Současný zdroj Tagan 420, grafiak ATI Radeon X800XL.
    Snad to bude stačit pro Vaše info. Pokud možno vybírat na CZC, protože mám to nejblíže.
    Děkuji všem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Procesor rozhodne neber stary Phenom, ale urcite Phenom II ... napriklad X3 710, nebo kdyz bys nemel penize, tak X2 (550), ale srary model nikdy
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    402

    jj přesně, nebo jestli chceš ušetřit, tak si kup athlon II X2 nebo počkej na athlon II X3,X4
    s tvojí základní deskou by šli dobře nataktovat, neříkam že phenom ne, ten taky, ale myslím, že moc nový hry hrát nebudeš, když se podívam na grafiku, tkaže by ti měl stačit ten athlon a 240 za 1300kč, to je nádhera
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Díky za rady předělal jsem procesor, paměti (nevím když do desky mohu dát 1066 jestli by nestačili 800Mhz) a grafika taky není z nejnovějších tak jsem vybral tuto a tech 8 tis. je max.
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...GZ01PGC01NXK01

    pro upřesnění zdroj mám Tagan TG420-UO2 (i-Xeye), cooler scythe ninja mini,1x HDD WD 160GB, 1x HDD Seagate 250GB, mechaniku a FDD. Jestli bude stačit zdroj. MUSÍ

    EDIT na grafiku:
    nebo co tyto
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4207K0BT000OUK
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4207K0BT000OTF
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4207K0BT000OUN
    Naposledy upraveno uživatelem athens: 31-07-2009 v 10:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Osobne bych to nechal, jak to mas, s tou HD4850
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Zdroj to utáhne, ale Tagan není známá značka - nevěřil bych mu. Neodpálil tu tvoji starou desku on špatným napětím? Může spůsobovat nestabilitu a taky odejít a část komponentů vzít sebou. Jak budeš mít přebytečných 1000kč radši ho vyměň za lepší (Seasonic EK).

    Paměti můžeš dát 800MHz, ztratíš maximálně pár procent výkonu, ale moc neušetříš.

    HD4770 asi neseženeš, navíc proti HD4850 má jedinou výhodu - menší spotřebu elektrické energie, výkonově je HD4850 lepší. Nové grafiky vyjdou až konce roku ...

    EDIT: Vidím že máš funkční grafickou kartu, která ti zatím stačí, nechceš místo nové grafické karty radši koupit zdroj a grafickou kartu dokoupit až bude dooprady potřeba?
    SS 500W EK: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000P6L
    Naposledy upraveno uživatelem NHKG: 31-07-2009 v 10:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Tagan JE známá značka, rozhodně to není nic ve stylu EC.

    Ty kingstony stoji jen o 40 Kč vic, nez jejich 800MHz ekvivalent a o 200 Kč vic nez 2*2GB A-DATA.

    Jinak co vzit jako zaklad tohle:

    Biostar P43-A7
    Intel Pentium Dual-Core E6300
    2x1GB Kingston
    Sapphire Radeon 4730
    ----------------
    6055 Kč.

    Proc je to takhle? Protoze trijadro je imho na hry celkem zbytecny a navic je pomerne drahy (X3 710 stoji 2700 Kč) a vys taktovane dvoujadro by mohlo byl lepsi i na hry.

    DC-E6300 si moc nezada ani s o 500 drazsim X2 550 BE a starsi dvoujadra AMD nechava za sebou, nekdy slape na paty i trijadru a to je litr levnejsi.

    Zdroj to ještě chvíli utáhne, obdobnou sestavu zvládl i 400W Fortron PNR. A muzes v pohode fungovat i s grafikou. Nehlede na to, ze zbytky z tvyho ex PC jeste porad muzes prodat .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    S tím Taganem se teda omlovám, nevěděl jsem. Ale pokud už není v záruce, stejně bych ho radši rozebral a zkontroloval kondíky.

    Athens chtěl AMD, takže pokud dvojjádro tak Athlon II 240 (245,250). Athlony mají lepší cenu a výkonově podle testu přímo na SHW jsou s E6300 srovnatelné.

    Není 2GB paměti dneska už málo? Zas tak moc se neušetří. HD4730 - ušetří 500kč a dostane o čtvrtinu menší výkon ve hrách, hlučnější chlazení a vyšší spotřebu v idle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Tak co vzít místo 3jádra tento dvou
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...42083000000PIS
    AMD Phenom II X2 550 Black Edition
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od athens Zobrazit příspěvek
    Tak co vzít místo 3jádra tento dvou
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...42083000000PIS
    AMD Phenom II X2 550 Black Edition
    ten se vůbec nevyplatí
    bych se rozhodoval mezi
    athlon2 x2 240
    e5200
    phenom2 x3 710
    s tím že atlon a pentium jsou podobně výkonný a za stejnou cenu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    S kontrolou kondiku ve zdroji souhlasim, i vdobrym zdroji muzou byt nafoukly.
    Je dobre nezapominat, ze se v tom zminovanem testu pouzivali ruzne rychle DDR3 pameti.

    X2 550 BE je predrazeny, nevyplati se.

    Jinak toho, ze jsou HD 4850 tak levny jsem si nevsiml, omluva .
    Naposledy upraveno uživatelem ICEBOSS: 31-07-2009 v 11:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Ale AMD Phenom II X2 550 Black Edition je o 300,- než X3 710 levnější a v testech je napsáno toto
    + výkonné dvoujádro
    + snadné přetaktování (otevřený násobič)
    + B.E.M.P., Smart Profiles
    + zpětná kompatibilita
    + potenciální možnost aktivace všech čtyř jader
    + nízké zahřívání
    - vyšší spotřeba než u dvoujader konkurence
    - v poměru cena/výkon zaostává za procesory Athlon
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    tak si projdu ty grafy a podivej se na rozdily mezi X710, X2 550BE a DC-E6300 potazmo X2 250....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Tak jsem teď z toho jelen. Je to samozhřejmě věc názoru, ale každy doporučuje úúúplně něco jiného. Jedni 550 BE ohledně taktování, druzí X3 710 že má L3, další že CPU bez L3 je úspornější. Musí tedy být L3. Chvíli bych chtěl zase s touto sestavou vydržet tak nevím jestli koupit X3 710 nebo 550 BE a taktovat. A co ta řady Athlon II X2 2.. . Při hrách je tedy lepší jaký procesor tady mnou zmiňovaných.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Taktovat se dá všechno, takže 550BE to rozhodně nemá jako výhodu.

    Pro mě to v této cenové relaci vychází jasně na duel E5200/E6300 vs Athlon II X2 240-250. S tím že všechny jdou dobře taktovat.

    Edit: na CZC je imho nejvýhodnější X2 245

    Athlon X2 245 + 770UD3 + 4Gb 1066 HyperX = 4 474,- @czc.cz
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 31-07-2009 v 12:22
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. SSD: Nové SSD-čko
    Od Juroush v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-10-2014, 16:37
  2. Nové PC
    Od marpie v sekci PC - archiv
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 27-08-2009, 12:43
  3. Nové PC - 15 000/20 000
    Od Hellow v sekci PC - archiv
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 24-07-2009, 23:16
  4. Socket 775: Nové PC
    Od Hellow v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 22-07-2009, 22:33
  5. HW na nové PC
    Od drakin v sekci PC - archiv
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 28-08-2007, 20:48