Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Nejde nainstalovat cely OS Windows XP!!!

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    13

    Zdravym vsechny,
    mam problem s PC. Nejde mi nainstalovat cely system Windows XP Professional. Pri instalace asi 23min. do ukonceni instalace mi system spadne a vyskoci modra obrazovka(znama hlaska: Pokud vidite tuto obrazovku poprve, zkuste restartovat PC...atd.).
    Otestoval jsem grafickou na jinem kompu je v OK. Pri zapnuti PC mi najde CD ROM a HDD(zrejme je v OK). Mozna chyba bude asi v pameti? Zkousel jsem s jednim RAMkem, system naskoci. Asi jeste zkusim otestovat RAMky pomoci Memtestu - bootovani z CD?

    Budu rad za kazdou radu od Vas.


    Sestava:
    AMD Duron 950Mhz, HDD 40GB, RAM 512, VGA a motherboard - se nepodarilo zjistit! Nejedna se o muj PC, ale opravuji to znamejm.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Jako první bych otestoval moduly RAM pomocí GoldMemory. Dále by bylo dobré otestovat HDD pomocí utility výrobce. Pokud se jedná o SATA disk, máš v BIOSu HDD přepnutý do režimu Legacy IDE ? Shlídni pořádně kondenzátory na motherboardu jestli nejsou nafouklé či vyteklé. Typ motherboardu bývá většinou v okolí slotů DIMM či patice CPU. Případně ji vyfoť a uploaduj fotky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    22

    Tohle z 90% dela spatna ramka
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    13

    Takze harddisc je OK. Problem bude asi v RAMkach. Zkusim je otestovat. Jinak instaluji Windows XP PRO SP 3 - mozna esi to neni tim, ze je to service pack 3? Davam vedet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Jestli instaluješ WinXP SP1 či SP3 je celkem jedno Moduly RAM testuj každý zvlášť v slotu DIMM1
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Po ktory krok instalacie sa vlastne dostanes? Pocet minut do konca toho vela nehovori. Bud trochu konkretnejsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    jak uz rekli ti predemnou, tak z 99% procent to jsou pameti. Pokud to pada vzdy ve stejnem miste, muze to byt i neco jineho.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    13

    Nepada to stejne. A tedka mi vyskakuje modre okno uz po naformatovani disku. Goldmemory si mam vypalit na CD a nabootovat z CD ROM?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Citace Původně odesláno od carrotjack Zobrazit příspěvek
    Goldmemory si mam vypalit na CD a nabootovat z CD ROM?
    Buď si jej vypal na CD nebo pokud tvůj motherboard podporuje boot z flashky, nabootuj z USB flash disku. Jak máš v BIOSu nastaven HDD ? Není nastaven náhodou na AHCI (pokud má deska SATA řadič) ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    13

    [QUOTE=carrotjack;276714]Pada to po kazde na jinem miste. A tedka mi vyskakuje modre okno uz po naformatovani disku. Asi RAMkz jsou dead!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od carrotjack Zobrazit příspěvek
    Nepada to stejne. A tedka mi vyskakuje modre okno uz po naformatovani disku. Goldmemory si mam vypalit na CD a nabootovat z CD ROM?
    treba . nebo si stahni hirens boot cd, tam jsou ty testy taky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    13

    Goldmemory si mam vypalit na CD a nabootovat?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od carrotjack Zobrazit příspěvek
    Goldmemory si mam vypalit na CD a nabootovat?
    Ano

    http://www.goldmemory.cz/news_cz.php
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od carrotjack Zobrazit příspěvek
    Goldmemory si mam vypalit na CD a nabootovat?
    kolikrat se nas jeste zeptas?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    22

    Pokud budou paměti v pořádku, zajímal bych se o teplotu. Instalátor WinXP dá Duronkovi pořádně zabrat. Pokud máš prapůvodní pastu, ventilátory a pasivy zanesené, bude účinost chlazení velmi malá. I to může způsobit tvůj problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. NB "KT0AB" nejde nainstalovat zadny Windows
    Od Kazi4949 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-03-2012, 09:50
  2. nejde najet notebook ani nainstalovat windows
    Od kalsik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-09-2011, 10:25
  3. Nejde nainstalovat windows 7
    Od Zdenal333 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 05-09-2011, 13:45
  4. Nejde mi nainstalovat windows xp sp3
    Od pikina24 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-11-2010, 12:40
  5. Windows Vista: Nejde nainstalovat Windows Vista
    Od GUGA74 v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-05-2009, 18:46