Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

pavilion dv7 2120 core 2 duo hluk ventilátoru

radovanx (19)|31.7.2009 02:50
Notebook pavilion dv7 2120 sf
Mam problem s hlukem počítače
Mzslím že je to způsobeno tím že procesor jede pořád na nejvzšší výkon 2,1GH
nevím proč si nereguluje výkon sám podle toho jak je potřeba zjištoval jsem to tímto programem

tady je vysledek kdyz je pocitac jen spusten

Intel(R) Processor Identification Utility
Version: 4.10.20090310
Time Stamp: 2009/07/31 00:52:28
Number of processors in system: 1

Current processor: #1
Active cores per processor: 2
Disabled cores per processor: 0
Processor Name: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6500 @ 2.10GHz
Type: 0
Family: 6
Model: 17
Stepping: A
Revision: A07
Maximum CPUID Level: D
L1 Instruction Cache: 2 x 32 KB
L1 Data Cache: 2 x 32 KB
L2 Cache: 2 MB
Packaging: µFCPGA/µFCBGA
Enhanced Intel SpeedStep(R) Technology: Yes
MMX(TM): Yes
Intel(R) SSE: Yes
Intel(R) SSE2: Yes
Intel(R) SSE3: Yes
Intel(R) SSE4: Yes
Enhanced Halt State: No
Execute Disable Bit: Yes
Intel(R) Hyper-Threading Technology: No
Intel(R) 64 Architecture: Yes
Intel(R) Virtualization Technology: No
Expected Processor Frequency: 2.10 GHz
Reported Processor Frequency: 2.10 GHz
Expected System Bus Frequency: 800 MHz
Reported System Bus Frequency: 800 MHz

Prosim o radu
Nainstalovat novy BIOS ?

Prosim jestly byste mi někdo nemohl ten bios poslat na muj MAIL protoze nemam moznost si ho stahnout z oficialnich stranek protoze mam blokovane FTP takze podle toho vypisu Enhanced Halt State NO a to je dulezite si mzslim spravne bz to doufam ale melo jit ? vim ze se to nastavuje v biosu bohuzel jsem to nikde nenasel nemuzete mi nekdo prosim poradit ?? dikes

Dekuji
Fezo (66)|31.7.2009 06:14
Posielam ti ten BIOS.Skus ho nahodit a poriadni si pozri,ci nemas
povypinane setrenia.
Som zvedavy....daj potom vediet,ci pomohlo
Fezo
radovanx (19)|31.7.2009 10:43
Ahoj diky za ochotu bojuzel mi nic zatim na mail neprislo tady je jeste jednou.
NHKG (1136)|31.7.2009 11:14
Zkuste spustit program CPU-Z, když NB nic nedělá. Jsou tam krásně vidět aktuální takty procesoru. Z toho výpisu není úplně jasné, že se procesor nepodtaktovává.
radovanx (19)|31.7.2009 13:01
Intel(R) Hyper-Threading Technology: No

tohle bzy mela byt ta technologie ne ???

z toho programu jsem zjistil toto
Processor 1 ID = 0
Number of cores 2 (max 2)
Number of threads 2 (max 2)
Name Intel Mobile Core 2 Duo T6570 T6400
Codename Penryn
Specification Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6500 @ 2.10GHz
Package (platform ID) Socket P (478) (0x7)
CPUID 6.7.A
Extended CPUID 6.17
Core Stepping R0
Technology 45 nm
Core Speed 1197.2 MHz
Multiplier x FSB 6.0 x 199.5 MHz
Rated Bus speed 798.1 MHz
Stock frequency 2100 MHz
Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, EM64T
L1 Data cache 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L1 Instruction cache 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L2 cache 2048 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
FID/VID Control yes
FID range 6.0x - 10.5x
Max VID 1.150 V

vzpada to teda ze se podtatktovava ?
stejne bych rad vyzkousel jestly ten novy bios neco udela taky jsem v biosu nikde tu ntel(R) Hyper-Threading Technology nenasel
NHKG (1136)|31.7.2009 13:55
Ano, podtaktovává se.

Hyper-Threading Technology nemá s podtaktováváním nic společného, dělá to, že každé jádro procesoru se ve Windowsech chová jako 2, pomáhá to paralerním výpočtům. Tvoje CPU toto nemá.

Nový bios tím pádem tvůj problém nevyřeší. Budeš muset hledat jinde. Já s Notebooky nemám zkušenosti, takže ti moc neporadím. Napadá mě jedině zkusit vysavačem přejet výduchy NB kvůli prachu.
radovanx (19)|31.7.2009 14:12
ommlouvam se spletl jsem se
jde o tohle
Enhanced Halt State NO
radovanx (19)|31.7.2009 14:13
z toho vypisu vzhledem k tomu ye je to uplne novz notebook nerekl bych ze bz tam mel byt prach novy bios toho opravdu moc nevyresil
jde mi o to ze diagnostika intelu mi hlasi ze se nepretaktovava viz sprava nahore
kevin00 (10238)|31.7.2009 14:14
Otoč notebook dnem nahoru a pod jednou krytkou je schovám chladič procesoru. S největší pravděpodobností bude na levé straně - poznáš podle perforace a také podle toho, z jakého místa jde teplý vzduch, když je NB zapnut. Krytku sundej a opatrně chladič a ventilátor očisti.
radovanx (19)|31.7.2009 14:47
jak rikam notebook je novy
4 dny
Richmond (8084)|31.7.2009 15:01
Zalezi na zvolenem napajecim profilu - originalne je nastaven na neco jako "HP optimal" nebo pokud nemate brandovane Windows tak na "Rovnovaha", pri "Vysoky vykon" jede na maximalni takt. Jeste bych zkontroloval, zda mate nainstalovany vsechny ovladace, popr. vse ve "Spravci zarizeni".
Aby byl novy notes zaneseny prachem je blbost...
radovanx (19)|31.7.2009 15:01
Dobry den,
pro reseni technickych problemu jsou uprednostnovany konzultace prostrednictvim telefonicke podpory.

Mobilni CPU Intel Core 2 Duo u notebooku nemaji resenu podporu funkce Enhanced Halt State, ale podporu funkce SpeedStep, kde je power management, vcetne chlazeni a taktovani CPU, rizen za spoluprace chipsetu na zakladni desce. U soucasnych CPU a GPU/VPU nejsou pri vytizeni teploty kolem 100°C nicim neobvyklym. Miru prehrivani ani problemy s hlucnosti chlazeni vsak nelze posuzovat prostrednictvim komunikace na dalku - jestlize mate podezreni na neumerne prehrivani a hlucnost Vaseho notebooku i:

- po zkusebnim povypinani rezidentnich programu, ktere nejsou beznou soucasti systemu Windows (antivirus, system monitoring apod.) - lze provest napriklad pres systemovy nastroj "msconfig.exe" -> zalozka "Po spusteni" (zmeny se projevi az po restartu PC);

- po rozdilovem obnoveni OS k datu pred prvnim vyskytem problemu (pres nabidku "Start -> Programy -> Prislusenstvi -> Systemove nastroje -> Obnoveni systemu");

- s aktualnim BIOSem a ovladaci, jez jsou dle konkretniho modeloveho oznaceni a pouziteho OS volne ke stazeni na webu HP:

Software & Driver downloads
http://welcome.hp.com/country/cz/cs/support.html?pageDisplay=drivers

- uplnem zreinstalovani OS (u notebooku zakoupenych i s predinstalovanym OS Windows lze provest pomoci zaloznich bootovacich OS Recovery disku*) vytvorenych pres nabidku "Start" -> "Programy" -> "Obnoveni pocitace" -> "Tvurce disku pro obnoveni pocitace");

...nemuzeme bohuzel nabidnout vice nez moznost nechat notebook zdiagnostikovat pres nektereho z autorizovanych servisnich partneru HP - kontakty viz.:
http://www.hp.cz/services/podpora/serv_stred.php

Pro pripadne dalsi informace kontaktujte prosim zakaznicke centrum HP na telefonnim cisle CR +420-810 222 222 / SK +421-850 111 256.

S pozdravem

zprava z podpory
radovanx (19)|31.7.2009 16:22
tak zprava z podpory mne moc nepotesila znamena to ze proste tenhle notebook je hlucnej a trhnete si
Predtim jsem mel acer a chtel jsem zkusit nejakou radoby lepsi znacku ale ten acer byl o poznani tissi
v biosu jsem nasel vypinani vetracku ale stejne jede porad
takt procesoru se zda ze bud jede naplno nebo napolovic nic mezitim nebo podtim,,,Kazdopadne dekuju za rady vsem
radovanx (19)|4.8.2009 15:16
otviram znovu toto tema protoze ventilatory jsou opravdu hlucne ani bych nerekl ze je to prehrivanim protoze po vpnuti vsech nesmyslu ve viste je teplota kolem 40 pod 40 se vetracky zastavuji zkousel jsem speedfan bohuzel nepodporuje tuto desku
chtel bych nejak nastavit zapinani vetracku az treba pri teplote 45 je znate nejaky jiny program a jak to udelat ? diky