Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 38

Téma: Komprese videa ve VirtualDub 1.9.2

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Stříhám video ve VirtualDubu. Pokud chci oříznout a udělat kompresi videa o velikosti 863,8 MB vše proběhne v pořádku a bez problémů. Pokud chci ale provést kompresi videa o velikosti 0,9 GB již mi to hodí chybovou hlášku (viz. příloha). Má VirtualDub nějaké omezení velikosti souborů se kterými umí pracovat
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Citace Původně odesláno od Std
    ...už jsem ho sice neměl otevřenej snad 6-7 let (a to ještě VDM), ale co si tak matně vzpomínám, tak tam se muselo nastavovat manuálně snad vše - nekoukal jsem na tu tvou hlášku, to by mi modem zase načítal Xminut, ale bude to určitě tím, že tam je defaultně nastavena velikost CD jako limit...
    nahrál jsem pár videí z hry a potřebuji to akorát sestříhat, "smrsknout" pro web (YouTube) a mezi jednotlivé videa vložit např. nějaký efekt (jako přechod), max. vložit zvuk nic víc. VirtualDub je jediný co na mě Google "vyblil"

    Citace Původně odesláno od Std
    "Narvi to" do Procoderu (Canopus). Už od v. 2 tam jsou předpřipravené různé profily výstupů. V. 3 je v tomto ohledu ještě více vymakaná... A stmívačky do přechodů klipů tam máš ve filtrech taky, ale není to ono. To bys to musel předem sestřihat v něčem lepčím (Vegas, Premiere atd. atd.)
    IMHO tím to asi nebude, já z toho nedělám větší soubor, ale menší. Z 900 MB se snažím udělat 20 MB. 3 soubory o velikosti +/- 860 MB to vzalo

    Citace Původně odesláno od StD
    Jo tak to už jsem s rozumem v koncích. Co mu předhazuješ? Avi?
    Mám natočené video ve Frapsu o velikosti 900 MB ve formátu avi. Potřebuji z něj udělat video o velikosti cca 20 MB + oříznout nějak sekce. To oříznutí je v pohodě, ale již nejde na video aplikovat komprese pomocí Xvid MPEG-4 Codecu (výsledný formát je také avi). Zde je nastavení (nic jsem neměnil).

    Citace Původně odesláno od Richmond
    Mrkni here http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=33724 - zkusil bych to tim PocketDivXEncoderem, dela pomerne maly soubory ve slusne kvalite (vystupy jsou trosku do zelena)
    Hlásím, že jsem to v noci četl a přečetl celé. Bohužel to v Pocketu nesestříhám a pokud mám více videí, tak nespojím (což bych docela uvítal).
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 01-08-2009 v 18:17
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Citace Původně odesláno od StD
    Původně odesláno od StD
    No spíše než Jechův návod, který mi kdysi taky přešel přes displej, by mne zajímal GSpot, co ti na to zdrojové avi říká. Jinak když jsem se ještě patlal s xvidy, tak jsem používal Vidomi na rekompresi a to nikdy nezklamalo, ovšem ty ořezy apod. v něm neuděláš, to zase je chybka.
    Screen z GSpot
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.JPG 
Zobrazení: 167 
Velikost: 92.1 KB 
ID: 12183  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Citace Původně odesláno od StD
    No tak s audiem by problem být neměl, je PCM. Ale na vstupu Avi v. 1, proč ne v. 2? To ten Fraps neumí? Navíc zdroj je 1680x1050, co se mu snažíš nastavit na výstupu? Pixely 1:1? Na čem se to bude ve výsledku přehrávat? jen i-net? Nedělal Richmond nedávno něco podobného (z jiné hry)?
    Ve Frapsu si nic nenastavíš, jo max. FPS se kterým se bude nahrávat. Nic víc. Přehrávat se to bude na netu. Richmond dělal něco podobného, ale nedočetl jsem se, že by použil střih, což v tom Pocketu ani nejde. Je mi divné, že Virtul 860 MB soubor (natočeno také Frapsem, takže stejné) pobere a 900 MB ho položí na záda.
    Co vlastně potřebuji - nahraji pár videí, potřebuji je sestříhat a udělat nějaký přechody + popř. vložit zvuk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Stříhám video ve VirtualDubu. Pokud chci oříznout a udělat kompresi videa o velikosti 863,8 MB vše proběhne v pořádku a bez problémů. Pokud chci ale provést kompresi videa o velikosti 0,9 GB již mi to hodí chybovou hlášku (viz. příloha). Má VirtualDub nějaké omezení velikosti souborů se kterými umí pracovat
    ...nic ho "nepoloží na záda". Jako "důkaz" máš screen z VDM po naparsování 4GB mpegu. Podívej se raději podrobně do nastavení, co tam vůbec máš. A taky pro ostatní uveď parametry, jaké má to video mít na výstupu. BTW místo 30 fps zadej 29.976 fps (pro NTSC movie). V PALu se pracuje s 50/25 fps.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: VDM_parsing_4GB_mpg.jpg 
Zobrazení: 111 
Velikost: 76.0 KB 
ID: 12184  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Zde je screen z GSPotu z výsledného videa. Výsledné FPS (25 pro PAL či 29,976 pro NTSS) si nastavuje kodek XviD sám nebo tomu tak není ? Popřípadě, kde to mohu nastavit ?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.JPG 
Zobrazení: 164 
Velikost: 95.7 KB 
ID: 12185  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    [QUOTE=kevin00;277074...kde to mohu nastavit ?[/QUOTE]
    V nastavení kodeku. Ale s tímto pseudo"HD" (1680x1050) by to snad chtělo Matrošku (mkv) jako kontejner, ne? Já tohle nepáchám. Koukni se tam, co jsem ti už napsal předtím, a ptej se jmenovaných osob...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    BTW: Po podrobnějším studiu toho tvého crash-logu... není náhodou chybka zde?

    Crash reason: Access Violation
    Crash context:
    An out-of-bounds memory access (access violation) occurred in module 'xvidcore'...

    ...reading address 000000000CF0C078.

    Máš ten správný VD pro 64bit Vista? Resp. má ten tvůj OS XviD korektně zaregistrovaný?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Kodeky pro Win7 používám Win7codecs & x64 Codec Components. VirtualDub používám 1.9.4 (stable), 64-bit (AMD64) version stažený z oficiálních stránek.
    Myslíš, že bych měl nainstalované kodeky odinstalovat a nainstalovat pouze XviD kodek ? Pokud otevřu nastavení 64bit kodeků vypadá to, že kodek je správně detekován. U 32bit ovladačů je situace obdobná.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.JPG 
Zobrazení: 125 
Velikost: 119.7 KB 
ID: 12186   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.JPG 
Zobrazení: 126 
Velikost: 127.7 KB 
ID: 12187  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Kodeky pro Win7 používám Win7codecs & x64 Codec Components. VirtualDub používám 1.9.4 (stable), 64-bit (AMD64) version stažený z oficiálních stránek.
    Myslíš, že bych měl nainstalované kodeky odinstalovat a nainstalovat pouze XviD kodek ? Pokud otevřu nastavení 64bit kodeků vypadá to, že kodek je správně detekován. U 32bit ovladačů je situace obdobná.
    No já jsem sice SD-man (720x576), ale "cosi jsem viděl/slyšel, když jsem jel kolem vlakem", že na kýžených 1680x1050 na výstupu je asi XviD ee... co x264? Ovšem to asi 900 MB na 20 MB nestlačíš...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    No já jsem sice SD-man (720x576), ale "cosi jsem viděl/slyšel, když jsem jel kolem vlakem", že na kýžených 1680x1050 na výstupu je asi XviD ee... co x264? Ovšem to asi 900 MB na 20 MB nestlačíš...
    Chci uploadovat video na server YouTube. Umožňují uploadovat video o max. velikosti 1 GB, ale nechci uploadovat video půl dne, protože mám jen 6 MB wifi připojení. Takže hledám způsob, jak udělat video co nejmenší. Nahraji cca 2-3 min videa, která sestříhám, spojím a uploaduji v co nejmenší velikosti s pokud možno co největší kvalitou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Kruzifix, kde je ten Richmond, aby řekl jak je to s těmi "přijatelnými" parametry pro up na YT. Já to teď z modemu nemíním scoutovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Ď, jsem si to raději vytiskl pro pamětnou - jsem v tomhle ohledu stejný novic jako ty, zatím jsem neměl potřebu něco podobného vyrábět, takže se učím s tebou... No ale co hned ta první podmínka?

    1280x720 (HD) versus tvých 1680x1050?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Takže bych to měl nastavit takto ?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.JPG 
Zobrazení: 175 
Velikost: 143.8 KB 
ID: 12188  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Oreznnuti AVI pomoci Virtualdub
    Od Liqid v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-07-2010, 09:41
  2. Komprese HDD
    Od qquiderr v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 22-06-2010, 14:42
  3. DVD -> avi bez komprese
    Od spike18 v sekci Video a TV
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-07-2008, 12:54
  4. VirtualDub logo
    Od Miran25 v sekci Video a TV
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-03-2008, 12:00
  5. Bezztrátová komprese
    Od wert668 v sekci Audio
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-08-2006, 15:41