Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

inšpirácia - HTPC

petohl1 (2)|1.8.2009 21:52
Darkhunter (401)|1.8.2009 22:52
pěkné..konečně vím, co ta zkratka znamená :)
Dojigiri (1629)|2.8.2009 12:19
HTPC mám ve stejné case, řešil jsem podobný problémy.

4-pin ze zdroje jsem měl taky krátkej, ale nechtěl jsem ho stříhat (abych právě nepřišel o záruku), takže jsem sháněl prodlužku, nakonec jsem jí sehnal jako redukci 4-pin na 8-pin (v desce mám 8-pin tak to šlo použít).

Disk mám na druhý straně, jenom jeden (měl jsem tam Samsung 500GB 7200 ot., ale už mi byl malej, tak jsem ho minulej měsíc vyměňoval za 1 TB Samsung F2 Eco Green 5.400 ot. - rychlej je vcelku ok). Právě při prvním sestavení jsem zjistil, že disk je nejhlučnější součástka v HTPC (case příliš neřeší odhlučnění), takže jsem na něj udělal odhlučnění sám, dal jsem ho svisle a nahoře a dole drží jenom zasunutej do speciálních "držáků", který jsem vyřezal z takový tý pěnový hmoty, kterou byla obložená case v krabici. Chtěl jsem už dřív ty držáky nakreslit včetně rozměrů a dát sem, ale zatím jsem se k tomu nedostal (a to už to mám přes rok :D). Výsledek je takovej, že disk není v podstatě slyšet. Mám před ním Noctuu a z obou stran je volnej, takže teplota disku je taky ok.

Jako systém používám XP Pro v kombinaci s MediaPortalem (používám i pro nahrávání z TV).
petohl1 (2)|3.8.2009 21:45
dakujem vsetkym za zaujem,

trochu som aktualizoval uvedene stranky, hlavne do casti Vysledok som pridal dalsie fotky (detail regulatora otacok) a na koniec som pridal orientacnu spotrebu HTPC a zopar inych drobnosti

Peter
EditorPO (2819)|3.8.2009 22:33
Ja som po dlhom hladani vyriesil HTPC pomocou MSI MediaLive. Vyuzil som zlavu jedneho predajcu, takze ma vysla na 140€. Pekna skrinka v standardnom rozmere, v cene je zakladna doska, chladic na CPU, dialkove ovladanie (MCE).

Doplnil som len CPU AMD Athlon 64 X2 4800+, 4GB RAM, HDD WD3200AAKS +ST3500320AS (vratil sa mi z reklamacie).
OS - WInXP Pro, aplikacia MediaPortal.
Karty - Technisat SkyStar2, USB AverTV Hybrid VolarHX.

Mam teda porieseny satelitny signal, DVB-T, filmy z DVD, HDD, hudbu. Casom dokupim TV s HDMI vstupom.
V rozpracovanom stadiu je ovladanie vsetkych moznosti pomocou dialkoveho ovladaca.