Win7, ovladače
Zdravím. Právě jsem si na můj starý PC nainstaloval Win7 (built 7100), ale nevím, kde mám sehnat ovladače k základní desce a grafické kartě. Ta MB je MSI KT4V MS - 6712 a grafka ATi Radeon 9250. Někde jsem slyšel, že by měly fungovat z Visty, ale ani ty nejsou nikde k dostání. Předem díky za každé rady.
ja jsem slysel, kdyz jsem se nekde ptal kde vzit ovladace pro win7 na muj ntb HP6720s (taky deska, grafika, zvuk a tak) tak mi bylo receno ze si to notebook automaticky najde na netu. Ale to se mi zda divny, kdyz nebude mit cim (nebude mit ani ovladace na sitovky).
tudiz by me to taky zajimalo, kde vzit drivery kdyz nejsou na oficialnich strankach.
tudiz by me to taky zajimalo, kde vzit drivery kdyz nejsou na oficialnich strankach.
[quote=dEvilPS3;277148]ja jsem slysel, kdyz jsem se nekde ptal kde vzit ovladace pro win7 na muj ntb HP6720s (taky deska, grafika, zvuk a tak) tak mi bylo receno ze si to notebook automaticky najde na netu. Ale to se mi zda divny, kdyz nebude mit cim (nebude mit ani ovladace na sitovky).
tudiz by me to taky zajimalo, kde vzit drivery kdyz nejsou na oficialnich strankach.[/quote]
To jsem slyšel, taky, ale nic podobného jsem nenašel. Síťovku nemám integrovanou, takže jede bez ovladačů.
tudiz by me to taky zajimalo, kde vzit drivery kdyz nejsou na oficialnich strankach.[/quote]
To jsem slyšel, taky, ale nic podobného jsem nenašel. Síťovku nemám integrovanou, takže jede bez ovladačů.
[quote=r34ktor;277167]A to ti nefungují ovladače dodávané s OS?[/quote]
K tomu nejsou žádné ovladače. Už jsem přišel na to, kde se to dá vyhledat, ale psalo mi to, že že pro můj hardware nejsou dostupné žádné ovladače.
K tomu nejsou žádné ovladače. Už jsem přišel na to, kde se to dá vyhledat, ale psalo mi to, že že pro můj hardware nejsou dostupné žádné ovladače.
[quote=Suprak;277149]Síťovku nemám integrovanou, takže jede bez ovladačů.[/quote]
nutnsot ovladace nema nic spolecneho s tim, jestli je sitovka integrovana nebo ne. integrovany sitovky casto maji ovladace integrovany ve win a nektere samostatne ne
nutnsot ovladace nema nic spolecneho s tim, jestli je sitovka integrovana nebo ne. integrovany sitovky casto maji ovladace integrovany ve win a nektere samostatne ne
[quote=Suprak;277210]K tomu nejsou žádné ovladače. Už jsem přišel na to, kde se to dá vyhledat, ale psalo mi to, že že pro můj hardware nejsou dostupné žádné ovladače.[/quote]
Systém tedy žádný vhodný ovladač nenajde? Ve Správci zařízení jsou žluté vykřičníky, nebo neznámá zařízení?
Systém tedy žádný vhodný ovladač nenajde? Ve Správci zařízení jsou žluté vykřičníky, nebo neznámá zařízení?
[quote=r34ktor;277289]Systém tedy žádný vhodný ovladač nenajde? Ve Správci zařízení jsou žluté vykřičníky, nebo neznámá zařízení?[/quote]
Jsou tam červené křížky.
Jsou tam červené křížky.
Na desku by ti měly fungovat zřejmě tyto drivery http://www.msi.com/index.php?func=driverfile&dno=2336&i=1
Pro grafiku si stáhni na ati.com win 7 drivery pro 9500, ty by taky měly fungovat korektně. Dej pak vědět jestli se to povedlo.
Pro grafiku si stáhni na ati.com win 7 drivery pro 9500, ty by taky měly fungovat korektně. Dej pak vědět jestli se to povedlo.
[quote=Suprak;277294]Jsou tam červené křížky.[/quote]
Chtělo by to screenshot okna Správce zařízení a hardware ID komponent, pro než systém nemá ovladač (zjistíš ho v Tento počítač ? Spravovat ? Správce zařízení ? neznámé zařízení ? Vlastnosti ? Podrobnosti ? ID hardwaru).
Chtělo by to screenshot okna Správce zařízení a hardware ID komponent, pro než systém nemá ovladač (zjistíš ho v Tento počítač ? Spravovat ? Správce zařízení ? neznámé zařízení ? Vlastnosti ? Podrobnosti ? ID hardwaru).
Toto byva casto problem u starych dosiek. Skus pozret linky co su postnute hore a hlavne si tie ovladace napal na CD alebo vloz na USB stick, aby si v buducnosti nemusel riesit taketo problemy.
Tak tam ten ovladač na MB jsem zkoušel už a na grafiku to nejde taky. Já jsem to chtěl stejně jenom vyzkoušet. Až budu mít Win7, tak ne na takovém historickém PC. Ta základovka je z roku 2001, takže se není čemu divit. Jdu tam zpět nainstalovat XP. Díky moc za všechny rady, škoda, že jsem vás tady zbytečně otravoval.
[quote=Suprak;277307]Tak tam ten ovladač na MB jsem zkoušel už a na grafiku to nejde taky. Já jsem to chtěl stejně jenom vyzkoušet. Až budu mít Win7, tak ne na takovém historickém PC. Ta základovka je z roku 2001, takže se není čemu divit. Jdu tam zpět nainstalovat XP. Díky moc za všechny rady, škoda, že jsem vás tady zbytečně otravoval.[/quote]
No tak určitě, je to už přeci jen archaický hw. A nemyslím si, že bys někoho otravoval. Vždyt je to tu samej spamer :D
No tak určitě, je to už přeci jen archaický hw. A nemyslím si, že bys někoho otravoval. Vždyt je to tu samej spamer :D