Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Provoz pameti na vyssi frekvenci?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    153

    Zdravim,

    dotaz se konkretne tyka taktovani cpu pres pouhe zvysovani fsb v programu easytune6 (ga-ep45-ud3) a 2x2GB DDRII Kingston s casovanim (6-6-6-18) ,v easytune6 se zkratka delicka pameti nastavit neda, tudiz pri zvysovani fsb v easy modu se mi zvysuje i frekvence pameti. Ted k problemu, muzu pameti pri zvyseni fsb znicit ci nejak trvale poskodit? podle toho co jsem se docetl ,se v easy modu podle potreby zvysuje samovolne i napeti (to muzu menit ja manualne, pokud zvolim advanced mode, ale to nechci).

    to snad pro nejakou odpoved staci, btw: nechci taktovat v biosu, nechci v biosu delat nic. je to dle myho daleko nebezpecnejsi nez pres easytune, zkratka.. komponenty jsou zanovni, tudiz nehodlam prekonavat nejaky strach z oc v biosu dekuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Citace Původně odesláno od Fuckaroo Zobrazit příspěvek
    Ted k problemu, muzu pameti pri zvyseni fsb znicit ci nejak trvale poskodit ?
    Nesmíš dělat veliké skoky. Pokud budeš postupovat postupně a pozvolna nedojde ke zničení modulů RAM - pokud systém nenajede, vrátíš se k staré hodnotě, kdy vše šlapalo jak má.

    Citace Původně odesláno od Fuckaroo Zobrazit příspěvek
    nechci taktovat v biosu, nechci v biosu delat nic. je to dle myho daleko nebezpecnejsi nez pres easytune, zkratka.. komponenty jsou zanovni, tudiz nehodlam prekonavat nejaky strach z oc v biosu dekuji.
    Jen tak mezi řečí: v BIOSu v hlavním menu stiskneš CTRL+F1 a otevřou se skrytá nastavení. V menu MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) ? sekce DRAM Performance Control si nastavíš frekvenci modulů RAM napevno a nemusíš řešit současný OC CPU a modulů RAM
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    153

    takze.. nastavil jsem DRAM Performance Control na 400 ,jakysi MODE na Standard (byla tam poznamka, ze pri OC to zvysuje stabilitu systemu) ,fsb jsem zvysil o pouhych 10, tudiz na 276 z 266 ,win normalne najel, ale v cpu-z jsem o5 videl frekvenci ram 414Mhz ,takze vysledek je stejny jako pri taktovani pres easytune.. hm.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Citace Původně odesláno od Fuckaroo Zobrazit příspěvek
    takze.. nastavil jsem DRAM Performance Control na 400 ,jakysi MODE na Standard (byla tam poznamka, ze pri OC to zvysuje stabilitu systemu) ,fsb jsem zvysil o pouhych 10, tudiz na 276 z 266 ,win normalne najel, ale v cpu-z jsem o5 videl frekvenci ram 414Mhz ,takze vysledek je stejny jako pri taktovani pres easytune.. hm.
    FSB jsi zvedl v BIOSu nebo v EasyTune ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    153

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    FSB jsi zvedl v BIOSu nebo v EasyTune ?
    v biosu. easy tune je uplne vypnuty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    IMHO budeš muset nastavit položku Memory Frequency (MHz)

    The first memory frequency value is the normal operating frequency of the memory being used;
    the second is the memory frequency that is automatically adjusted according to the CPU Host
    Frequency (Mhz) and System Memory Multiplier settings.
    První hodnota udává normální frekvenci modulů RAM a druhá hodnota udává frekvenci vypočtenou z CPU Host Frequency (MHz) a System Memory Multiplier.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    153

    ..pockat, jsem zmaten takze co ted kde?
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-03-2013, 22:58
  2. DDR2: Jak NASTAVIT v BIOSu RAM paměti na frekvenci 1066 MHz.
    Od zdenekfort v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 03-03-2013, 09:29
  3. Nová deska - prosím o radu jak správně nastavit frekvenci pamětí
    Od apollo444 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 07-02-2011, 17:35
  4. Počítání frekvencí grafických pamětí
    Od tgfh v sekci Grafické karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 08-05-2007, 18:14