Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: upgrade pc levne :)

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    132

    Zdravim,
    moje skoro 4 roky stara sestava zacina pokulhavat, tak sem se rozhodl investovat nejaky penize do upgradu...
    Nyni mam athlona 64 3000+, desku nejakou Epox 939 socket, grafika radeon x800gto, 2gb pameti ddr, 350 zdroj fortron, 640gb sata II disk a nevim co jeste dal...

    rikal sem si ze prave bude potreba vymenit urcite desku, procak(+chladic ??), pameti a nejspis asi zdroj pac nevim zda to tento utahne... vic snad neni ani potreba...

    a jeste me zajima jedna vec... kdyz je mb s integrovanou grafikou... funguje nejaky hybridni rezim, kdy treba v idle nebo pri lehke praci na pc, nejaky avicko, jela integrovana a v druhem pripade jela grafika v pci-e slotu? existuje vubec neco takoveho?

    tesim se na vase typy a jak mam v nadpisu pokud mozno co nejlevneji a taktovani se nebojim

    ps: hry moc narocny nehraju, w3 max. pac na soucasny grafice si moc nezahraju, ale casem bych chtel dokoupit jeste novou a zahrat si mafii 2

    s pozdravem Prochy
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    kolik do toho chces vrazit?

    ad grafika: neco takovyho se jednu dobu objevilo ale pak se to zavrhlo... dnes je ticho po pesine

    zbezne by to chtelo neco jako
    pentium E6300
    gigabyte P43 desku
    freezer 7pro
    4GB DDR2 jsou za pusu
    grafiku napr 9600GT
    zdroj seasonic energy knight 400W bohate postaci

    toto by bylo cca za 8-9 tisic a masina plne dostatecna

    mrkni treba sem: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=36825
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    132

    no spise sem si rikal ze bych to zalozil na AMD, 8-9 tisic se mi investovat nechce, radsi bych sel na mensi castku...

    rikal sem si nejakou lepsi desku pro am3, do ktery by se dal mozna ten athlon II a dal by se pretaktovat (pozdeji bych treba zase upgradnul), pak nejspis 4gb ram a ten zdroj... ale nevim primo jaky komponenty aby vytriskal co nejvic vykonu za malo penez, proste klasika

    grafiku bych si zatim nechal, jak mam, ale jak je to teda s tim "hybridnim" provozem? si mi vlastne nic nerekl
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    pokud by ti stacila grafika co mas ted, tak mas moznost neceho takovyho: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...9N01IHH018N001

    (E6300 ma velmi slusny OC potencial, pokud nebudes mit fakt smulu na kus tak pujde pres 4GHz, je to nejlepsi smysluplny dvoujadro)

    na AMD takto: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...5G01QGZ018MV01

    intel by mel vetsi vykon a potencial k OC, u AMD zase lepsi vyhlidky na upgrade

    ty grafiky - fungovalo to u par konkretnich (low-end!) modelu grafik minule generace s jednim chipsetem, ale uz se na to ATI i nVidia vyprdli a u novych grafik to zase neni
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 03-08-2009 v 10:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Kirk1
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    857

    @mech13: to s tým intelom si pekne poskladal
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    132

    mech13: diky ti moc, zacinas me presvedsovat na intel sice nejsem nejakej vasnivej OC, ale amd jsem taktoval tak ze sem zvedl FSB nebo nasobic, predpokladam ze intel nataktuju stejne... v biosu...
    ale koukam ze on ten procesor sam o sobe vali na 2,8ghz a kdyz bych z nej dostal treba 3,4 stabilne, dakazal by to ten freezer uchladit? a vubec aby to deska vydrzela

    a jeste k pametem... je velkej rozdil mezi 800mhz a 1066mhz? cenove zase tak rozdilny nejsou..

    edit: ted sem si vsiml ze ten procesor je Dual core... jakej je rozdil mezi Dual core a Core 2 duo?
    edit2: napada me jestli ten zdroj je dostatecne silnej... pac kdyz bych pozdeji pridal nejakou vykonejsi grafiku a taktoval procesor, tak aby to zvladal
    Naposledy upraveno uživatelem Prochy_: 03-08-2009 v 16:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Deska to nemá proč nevydržet, když taktuješ bez zvyšování napětí tak spotřeba potažmo teploty příliš nerostou. Názvy Core2 Duo a Dual Core vůbec neřeš, důležité jsou parametry konkrétního procesoru. Architektura je úplně stejná, liší se jen L2 Cache, ale např. původní Core2 Duo měly stejné 2MB jako tyhle Pentia. Zdroj - úspornější grafiky (GTS250, HD4850) zvládne, ale GTX260/HD4870 bych nepokoušel, to pak radši 500W verzi nebo 430W Retail S12, Corsair VX450, Enermax 425W.

    Jestli chceš opravdu co nejlevnější výkon:

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...GI01P5G01IRS01

    Přes 3GHz se dostaneš i s tím směšným továrním chladičem. P31 čipset jen nemá PCIe 2.0 což reálně může omezovat tak nejrychlejší grafiky v SLI nebo Crossfire. 9600GSO super výprodejová cena - výkon jako HD4670.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    E6300 co mam ja jde na 4,2GHz a chladim to freezerem. dlouhodobe to mam ale v PC ktere bezi porad, tak ho mam podvoltovany z 1,25V na 1,02V na 2,8GHz a ma tak v zatezi o 20W mensi spotrebu

    E5200 jsou taky skvely procaky, jen u nich jsou vyhlidky na mensi OC, ale tak na 3,4-3,8GHz by ses urcite mel dostat, pokud budes mit stesti tak i na 4GHz

    abych ale nebyl tak jednostrane, tak ty novy athlony jsou taky dost podareny a 3,6-3,8GHz taky celkem bezne daji. AMD je zase na koni, dotahlo intel

    RAMky: rozdil ve vykonu nula nula nic, hodi se to kdyz chces hodne taktovat CPU s nizkym nasobicem (coz E5200 ani E6300 nejsou)

    intel ma procaky celeron, pentium dual core a core 2 duo, ale jsou to vsechno stejna jadra, lisi se jen FSB a velikosti L2
    ty nejlepsi kousky jsou C2D, ty kde je treba vadny kousek L2 se prodaji jako pentia (chybna cast se samozdrejme vypne a nikdy nepouzije) a z tech nejhorsich se udelaji celerony

    pokud bys pridal rozumnou grafiku s cenou kolem 2-3 tisic, tak to utahne s prehledem. dnesni 45nm procaky ani po OC nejsou moc nenazrany, s normalni grafikou (tj zadny predrazeny high-end nebo X2, SLI apod) se dostanes se spotrebou tak na 200-240W coz je pro 400W zdroj idealni zatez (vetsi neni vhodna)
    pokud bys chtel hodne taktovat nebo se tival po tech lepsich grafikach tak zdroje co jmenoval elpsycho
    ten jeho navrh taky neni vubec spatny, zalezi kolik chces investovat a jak moc od toho cekas. ostudu s tim ale rozhodne neudelas
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    132

    elpsycho: no diky za typ, ale grafiku rozhodne ted neplanuju, to az pred vanoci

    ale znova sem zapremejslel, projel par testu a nejspis pudu do toho amd... koukam ze je rozdil tech athlonu jen ve frekvenci a cene, takze je jedno kterej koupim ne?
    ten zdroj si vemu asi nejakej vykonejsi, pac planuju ze bych tam strcil neco vykonyho, pockam si na ty novy radeony a mozna pozdeji i lepsi procak, takze ve vysledku nejspis zvolim mechuv navrh na AMD sestavu, jen vemu lepsi zdroj a nejspis nejaky vetraky dopredu a dozadu case, neco tichyho, taky muzete doporucit v rozumne cene


    a jeste dotaz... existuje nejakej soft, kterej zmeri spotrebu celyho pc? proste jak je vytizenej zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    softem to rozhodne nezmeris, je potreba sehnat zasuvkovy meric spotreby za cca 500,- a doufat ze zrovna bude merit +- presne - casto se to dost lisi kus od kusu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    132

    jasny, tak to si fakt kupovat nebudu

    jen se porad nemuzu rozhodnout jestli AMD nebo Intel...

    kolik bych tak dostal z toho Athlona 240 max stabilne? Predpokladam ze to nebude tolik co z toho E6300
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Prochy_ Zobrazit příspěvek
    kolik bych tak dostal z toho Athlona 240 max stabilne? Predpokladam ze to nebude tolik co z toho E6300
    Tezko rict, protoze jsou to relativne nove cpu. Ovsem tipl bych si tak 3,3ghz bez zvysovani napeti, nebo jen s mirnym zvysenim a tak do 3,6-3,8 nejaky rozumny zvysovanim napeti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    jako asi tak: cenove i vykonove jsou si ty procaky HODNE podobny, AMD uz dohnalo i OC takze i tam ma intel jen malou vyhodu (driv obrovskou)

    takze vol podle sympatii nebo jak planujes budouci upgrade. do s775 uz nikdy nic lepsiho nez soucasny ctyrjadra nebude, u AMD je mnohem vetsi sance ze do AM2+/AM3 desky narves budouci generaci procaku (nevim ted teda jaky maji presny plany, ale snad to nebude kvuli integraci grafiky do CPU problem - pokdud to jeste chystaji...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od Prochy_ Zobrazit příspěvek
    elpsycho: no diky za typ, ale grafiku rozhodne ted neplanuju, to az pred vanoci
    Jestli upgraduješ primárně kvůli hrám tak s X800GTO si s lepším procesorem moc nepomůžeš. Takže pár měsíců budou nové komponenty jen ztrácet na ceně bez většího přínosu a v době výměny grafiky už nejspíš budou zase o něco levnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    132

    nene, primarne na hry rozhodne neni... jak sem psal vyse tak hraju jen w3 a na ten mi x800gto bude rozhodne stacit...
    spis potrebuju zvysit celkovej vykon, pac ono 1,8ghz neni dnes uz dostacujici, pac kdyz si pustim tv, nejakej flash na webu a mam u toho pusteny jeste neco, tak pc prestava zvladat a nerad cekam
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. levné 5.1 reproduktory
    Od sinnister v sekci Audio
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-03-2010, 14:08
  2. Levné pc
    Od Honza.4.ever v sekci PC - archiv
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 02-03-2009, 11:47
  3. levné pc na hry
    Od Ugruk v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 16-09-2008, 20:59
  4. LCD: Levné LCD
    Od Luoslav v sekci Monitory
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-08-2008, 11:09